Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Μόρια: Ο καταυλισμός του τρόμου - Ναρκωτικά και πορνεία - Γυναίκες εκδίδονται για 5 ή 10 ευρώ


Ακόμη ένα οδοιπορικό στο hot spot της Μόριας που αναδεικνύει τις τραγικές και άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο. Αυτή τη φορά, τα
όσα συμβαίνουν στη Μόρια έρχεται να «φωτίσει» εκτενές ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Εμπόριο ναρκωτικών και γυναίκες που αναγκάζονται να εκδίδονται για 5 ή 10 ευρώ. «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, τίποτα να κερδίσουμε» λέει ο Μαχμούτ, ένας από τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη Μόρια.

«Οι άνθρωποι εδώ παίρνουν ναρκωτικά. Υπάρχουν όλων των ειδών τα ναρκωτικά. Υπάρχουν πακέτα με μαριχουάνα τόσο μεγάλα όσο είναι το μαξιλάρι ενός καναπέ. Χάπια, ηρωίνη, κοκαΐνη, βότκα, ουίσκι, και δεν είναι ακριβά. Ένα μπουκάλι Jack Daniel’s κοστίζει δέκα ευρώ», λέει στο περιοδικό.

Και η περιγραφή της σοκαριστικής εικόνας από τον καταυλισμό δεν σταματά εδώ: Η πορνεία υπάρχει στο δυτικό τμήμα του καταυλισμού «λίγο πιο πάνω από ένα ρυάκι, στο ύπαιθρο, πίσω από έναν προστατευτικό τοίχο, πάνω σε μια κουβέρτα - και είναι κυρίως Αφρικανές που δουλεύουν για πέντε και δέκα ευρώ».

«Πριν από ένα χρόνο δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα hotspot για τους πρόσφυγες. Σε νησιά σαν την Λέσβο, οι καταυλισμοί μοιάζουν σα φυλακές. Από τότε που πέθαναν τρεις μετανάστες τον περασμένο Ιανουάριο η ατμόσφαιρα έχει χειροτερεύσει», γράφει το Spiegel.

«Μερικοί αποκαλούν τη Μόρια καταυλισμό του τρόμου. "Ναι αυτό ακριβώς είναι για εμάς, ένας καταυλισμός του τρόμου, είναι ένας καταυλισμός όπου χάθηκαν οι ελπίδες μας"», λέει στο περιοδικό η Αμάνι, πρόσφυγας που μένει στη Μόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom