Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

4 εκ. ευρώ από μίζες επεστράφησαν στο Ελληνικό δημόσιο!


Ποσό ύψους 4.313.675 ευρώ από τις "μίζες" που δόθηκαν για την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων επιστράφηκε στο ελληνικό Δημόσιο τον Ιανουάριο του 2017!

Το γεγονός αυτό γνωστοποιεί με δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης,
Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα χρήματα αυτά επεστράφησαν στο ελληνικό Δημόσιο απο συνεργάτη του πρώην διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και καταδικασθέντα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, Γιάννη Σμπώκου. Πρόκειται για τον Γ. Καμάρη.

«Το ποσό των 4.313.675 ευρώ που προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε υποθέσεις εξοπλιστικών, μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο.

Το ποσό αυτό κατατέθηκε σε εκτέλεση σχετικού βουλεύματος και επί τη βάσει της παρασχεθείσας ενώπιον των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών ρητής ανεπιφύλακτης και άνευ προϋποθέσεων συναίνεσης του δικαιούχου του λογαριασμού στον οποίο περιήλθε το εν λόγω ποσό και ήδη κατηγορουμένου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο λογαριασμός με δικαιούχο του Ελληνικό Δημόσιο έχει ανοιχθεί τον Ιανουάριο του 2014 για την κατάθεση σε αυτόν χρηματικών ποσών προερχόμενων από εγκληματικές ενέργειες κατά του Δημοσίου» αναφέρει στη δήλωση του ο. Κοντονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom