Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΗΤΗ: Συνελήφθησαν από το Λιμενικό οι 3 Τούρκοι δουλέμποροι που έφεραν 60 Πακιστανούς μετανάστες (φωτο)


Επιτυχημένη ήταν η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό του δουλεμπορικού που μετέφερε το πρωί της Παρασκευής σε περιοχή του Ακρωτηρίου στα Χανιά 60 Πακιστανούς μετανάστες.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό του σκάφους στο οποίο αναφέρθηκαν οι μετανάστες μιλώντας με τις αρχές στα Χανιά, το ιστιοφόρο με τριμελές πλήρωμα εντοπίστηκε να πλέει μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, από περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Οι άνδρες του Λιμενικού κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ιστιοφόρο το οποίο οδηγήθηκε στα Χανιά. Τα τρία μέλη του πληρώματος είναι τουρκικής καταγωγής.

Στην επιχείρηση που βρισκόταν από το πρωί σε εξέλιξη συμμετείχαν περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος από το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο.
http://www.cretapost.gr/

Στην παλιά Ηλεκτρική φιλοξενούνται προσωρινά οι 60 μετανάστες από το Πακιστάν


Στο κτήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής στα Χανιά, μεταφέρθηκαν και θα φιλοξενηθούν προσωρινά οι 60 μετανάστες, που εισήλθαν παράνομα στην Κρήτη, σήμερα το πρωί και εντοπίστηκαν να περιφέρονται στην περιοχή του Τερσανά και των Χωραφακιών στο Ακρωτήρι. 
Οι παράνομοι μετανάστες αποβιβάστηκαν σε βραχώδη παραλία της περιοχής, από το δουλεμπορικό σκάφος που τους μετέφερε, το οποίο στη συνέχεια κατάφερε να διαφύγει χωρίς να γίνει αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές. 
Μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, όπου και έγινε η καταμέτρηση και η ταυτοποίηση των στοιχείων τους. 
Πρόκειται συνολικά για 60 άτομα 57 άντρες, 2 γυναίκες και ένα τετράχρονο παιδί.
Ανάμεσα τους βρίσκονται 16 εφηβοι κατω των 18 ετών.
Δηλώνουν υπήκοοι Πακιστάν και σύμφωνα με όσα είπαν στους Αστυνομικούς, έφτασαν εδώ με ένα ιστιοφόρο από την Τουρκία, πληρώνοντας «ταρίφα» από 1000 έως και 5000 ευρώ το άτομο.
Τη φιλοξενία τους( διατροφή-καθαριότητα-διαμονή-ρουχισμό) την έχει αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων.
Η διατροφή τους θα γίνεται από εταιρεία κέτερινγκ (έχει προβλεφθεί σχετικό κονδύλι), ενώ συνδράμουν ακόμη ο Ερυθρός Σταυρός-Παράρτημα Χανίων, οι Γιατροί του Κόσμου και το Χαμόγελο του Παιδιού για το τετράχρονο παιδάκι.
Έχει ζητηθεί από το Διοικητή του Νοσκομείου Χανίων να εξεταστούν από γιατρούς του ιδρύματος, για τυχόν ύπαρξη μεταδοτικών ασθενειών, με τα αποτελέσματα να αναμένεται να βγουν σε τρεις περίπου ημέρες.
Γενικά φαίνονται καλά στην υγεία τους σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, κάποιοι από αυτούς φέρουν εξανθήματα στο σώμα τους.
http://www.kriti24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom