Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Τραγωδία σε γήπεδο της Ανγκόλα με 17 νεκρούς και τουλάχιστον 59 τραυματίες (φωτο & βίντεο)


Ασύλληπτη τραγωδία σε γήπεδο της Ανγκόλα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αφρικανικά ΜΜΕ, στην πόλη Ουίγκε, ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί η πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Σάντα Ρίτα και την Ρεκρετίβο Λιμπόλο.

Ωστόσο, πριν την έναρξη του αγώνα και ενώ η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική, μία θύρα κατέρρευσε με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον 17 νεκροί και περισσότεροι από 59 τραυματίες!Η αστυνομία φέρεται να προσπάθησε να αφήσει αρκετούς οπαδούς έξω από το γήπεδο (μαρτυρίες κάνουν λόγο ότι τους ψέκαζαν με δακρυγόνα), ωστόσο μόλις αυτοί αντιλήφθηκαν ότι το παιχνίδι ξεκινάει μπήκαν μαζικά με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η θύρα!

Οι περισσότεροι θάνατοι από τους 17 προκλήθηκαν λόγω ασφυξία. Ανάμεσα στα πολλά θύματα και τους τραυματίες υπάρχουν και αρκετά παιδιά!

Τραγική ειρωνεία ότι το Δημοτικό Στάδιο στις 4 Ιανουαρίου είχε λάβει το πράσινο φως από τις αρχές να φιλοξενήσει  παιχνίδια της Σάντα Ρίτα. Σύμφωνα με την Jornal de Angola , η ομάδα των επιθεωρητών της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ανγκόλας  (FAF), που διεξήγαγε την επιθεώρηση στο γήπεδο,είχε αφήσει μια σειρά συστάσεων.

inner

inner

Το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Ανγκόλας εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το περιστατικό και είπε ότι θα ερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας,ενώ καλεί την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ανγκόλας και τις τοπικές αρχές της επαρχίας Uige,που εξετάζουν τα αίτια του συμβάντος να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, Marcelo Rebelo de Sousa, απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον ηγέτη της Ανγκόλας Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: