Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Σφίγγει ο κλοιός για τον Αρτέμη Σώρρα - Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Βγαίνουν από το αρχείο οι δικογραφίες - Κάποιες βρίσκονται ήδη στην τελική ευθεία

Νέα τροπή αποκτά η υπόθεση που αφορά στη δράση του Αρτέμη Σώρρα.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή να ανασυρθούν από το αρχείο δικογραφίες που αφορούν στη δράση του Αρτέμη Σώρρα. Κάποιες μάλιστα εξ αυτών βρίσκονται στην τελική ευθεία της διερεύνησης τους.

Παράλληλα, αρμόδιος επιθεωρητής του Αρείου Πάγου μετέβη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβει εξηγήσεις για την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε και φέρεται να αφορά τη μη αποδοχή εξουσιοδότησης του Αρτέμη Σώρρα από υπάλληλο του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη δικογραφία το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει το δρόμο προς το αρχείο. Η υπόθεση αφορά ιδιωτική διαφορά για κατάληψη οικίας που κατέληξε σε αγωγή και επιδίκαση αποζημίωσης με τον εναγόμενο να ζητά να εισπραχθεί το ποσό από τα ομόλογα Σώρρα. Πάντως εισαγγελικές πηγές διέψευδαν ότι η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκαν στην Θεσσαλονίκη, στρέφεται σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου επειδή αρνήθηκε να δεχτεί την εξουσιοδότηση Σώρρα.

Πλέον, όλων αυτών το το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε στην κυρία Δημητρίου αίτημα για να μελετηθεί η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χρέωσε την υπόθεση της δικαστικής απόφασης σε αντιεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθεί αν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση υπέρ του νόμου.

Οι δικογραφίες για Σώρρα

Ήδη, από την οικονομική αστυνομία ερευνήθηκε τυχόν διάπραξη του αδικήματος της προτροπής από την οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα προς τους πολίτες να μην πληρώνουν τις οφειλές τους στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τώρα, οι δικογραφίες για την δράση του Αρτέμη Σώρρα που ανασύρθηκαν από το αρχείο με εντολή της κυρίας Δημητρίου είναι:

1) Η πρώτη διενεργήθηκε με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου από την οικονομική αστυνομία και ήδη ολοκληρώθηκε το στάδιο της συλλογής καταθέσεων και στοιχείων. Ο φάκελος θα εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα που διαβίβασε ο υπουργούς Δικαιοσύνης για το θέμα στον Άρειο Πάγο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα με την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων.

2) Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε σε εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από μερίδα πολιτών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από το κόμμα του Αρτέμη Σώρρα. Με τις εξουσιοδοτήσεις αυτές ζητούν να εισπράττονται τα όποια χρέη τους από τα ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας. Προς το παρόν δεν έχει προκύψει ότι για αυτές τις εξουσιοδοτήσεις απαιτείται κάποιο αντάλλαγμα.

3) Η τρίτη δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή τη διανομή των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από μέλη του κόμματος Σώρρα.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom