Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Συζήτηση για τα προβλήματα και την ανακατασκευή του Ιλίσιου Κολυμβητηρίου


Η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου και οι Αθλητικοί Σύλλογοι της περιοχής, Ποσειδώνας και Ηλυσιακός, συζήτησαν τα διαχρονικά προβλήματα του Ιλίσιου Κολυμβητηρίου,ενώ ενημερώθηκαν και για το χρονοδιάγραμμα της ανακατασκευής του.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ζωγράφου συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Ιλίσιου κολυμβητήριου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Καντιώτης και Γκρέκας, ο εκπρόσωπος της εταιρίας συντήρησης του κολυμβητηρίου, υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι των Αθλητικών Σωματείων κ.κ. Μπαλαμπέκος, Γέμελος, Κορελόπουλος από τον Ηλυσιακό και Κόλλιας και Ψωμιάδη από τον Ποσειδώνα .

Η Δήμαρχος ενημέρωσε τους συλλόγους ότι το κολυμβητήριο βρίσκεται σε οριακό σημείο λειτουργίας, γιατί πολλά χρόνια δεν έχει γίνει καμμιά ουσιαστική παρέμβαση στις ηλεκτρομηχανολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις του.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες -οι χαμηλές θερμοκρασίες- επιδείνωσαν την κατάσταση με αποτέλεσμα να μείνει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα δύο τελευταία χρόνια ο Δήμος Ζωγράφου προσπαθεί να κρατήσει ανοικτό το κολυμβητήριο συντηρώντας τις εγκαταστάσεις (έχει πραγματοποιήσει επισκευές και συντηρήσεις συνολικού κόστους 83.359 ευρώ) και ταυτόχρονα εξασφάλισε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για την απαραίτητη συνολική ανακατασκευή του.

Οι συντηρήσεις που γίνονται είναι τεχνικά αδύνατο να αντιμετωπίσουν τα χρονίζοντα προβλήματα ειδικά του μηχανοστασίου του κολυμβητηρίου.

Η μόνη λύση για να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του κολυμβητηρίου είναι η ανακατασκευή του και ιδιαίτερα των ηλεκτρομηχανολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων του.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους των Αθλητικών Σωματείων σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου Ανακατασκευή Ιλίσιου Κολυμβητήριου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που χρηματοδοτείται και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Συνεπώς μέχρι να υλοποιηθεί το έργο της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου, ο Δήμος Ζωγράφου θα συνεχίζει να κάνει ότι είναι τεχνικά δυνατό για να παραμείνει ανοικτό όσο αυτό είναι εφικτό.

Δυστυχώς η λειτουργία του κολυμβητηρίου δεν μπορεί με την υπάρχουσα κατάσταση να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα.

Τέλος και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, καθώς αρκετοί συνδημότες μας ερωτούν, υπενθυμίζουμε ότι το κολυμβητήριο παραχωρείται ΔΩΡΕΑΝ στους Αθλητικούς Συλλόγους χωρίς ο Δήμος να εισπράττει οποιοδήποτε ποσό από τη χρήση αυτή.

Όλες οι δαπάνες λειτουργίας, συντήρησης και επισκευών του κολυμβητηρίου καλύπτονται από το Δήμο Ζωγράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom