Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Νέα βόμβα Τόμσεν κατά της Ελλάδας για την ανεργία


Μια ακόμη βόμβα κατά της Ελλάδας, εξαπέλυσε κατά την διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση ενός βιβλίου στην Ουάσιγκτον, ο Πολ Τόμσεν. 

Ο διευθυντής του ΔΝΤ προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί
21 χρόνια για να μειώσει τα ποσοστά της ανεργίας σε επίπεδα προ κρίσης. Εκτίμησε ότι για την επίτευξη του ίδιου στόχου η Ιταλία θα χρειαστεί 12 χρόνια, η Πορτογαλία μια δεκαετία και η Ισπανία επίσης... αρκετά.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης, ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι έχει πάρει μέρος σε όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup, τόνισε ότι η ευρωζώνη έχει κάνει πρόοδο και στην αρχιτεκτονική της και στις μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι απαιτείται επεκτατική νομισματική πολιτική, ένα σχέδιο τύπου Γιούνκερ για την οικονομία, ενίσχυση της τραπεζικής ένωσης και κυρίως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το κυρίαρχο πρόβλημα της Ευρώπης είναι ότι έχει νομισματική ένωση χωρίς να έχει πετύχει την πολιτική ένωση.

Σύμφωνα με το TheTocm η δήλωση Τόμσεν έρχεται λίγες μέρες πριν εισαχθούν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ προς συζήτηση οι δύο ξεχωριστές εκθέσεις για την Ελλάδα.

Η πρώτη έκθεση θα είναι μια επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας από την επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης που είχε δημοσιευθεί προ τριμήνου το ΔΝΤ θεωρεί επιβεβλημένη τη μείωση των σημερινών συντάξεων, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου.

Τις ίδιες θέσεις εξέφρασε επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα και ο Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος μάλιστα αποσύνδεσε αυτές τις παρεμβάσεις με τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπει το ελληνικό πρόγραμμα.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom