Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΔΟΛ: "Βοήθεια" Μουλόπουλου και... πολιτική "θύελλα" για τις ραγδαίες εξελίξεις!


- Μια ανακοίνωση του ΔΟΛ έβαλε "φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό
- Ανέφερε πως ζήτησε από τον Βασίλη Μουλόπουλο "να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων"
- Επίσης ανέφερε πως ο έμπειρος δημοσιογράφος και στέλεχος της εφημερίδας "Αυγή", απάντησε θετικά

- ΝΔ: "Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής"
- Σφοδρή κριτική από Ευάγγελο Βενιζέλο: "Τόσο απροκάλυπτα πια! Χυδαίος εκβιασμός"!
- Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σταύρος Θεοδωράκης: "ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ"!
- Τι απαντά το Μαξίμου και τί λέει ο ίδιος ο Βασίλης Μουλόπουλος



Η ανακοίνωση του ΔΟΛ, που προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις, αναρτήθηκε στην ιστοδελίδα του "Βήματος" και αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, αφού ο Βασίλης Μουλόπουλος έχει διατελέσει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποτελούσε και υψηλότατο στέλεχος της εφημερίδας "Αυγή".

Πριν παραθέσουμε τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να αναφέρουμε πως πηγές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν προσωπική επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου την αποδοχή της πρότασης του ΔΟΛ να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του Οργανισμού.
Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα πως θέλει να πάρει αποστάσεις από το ζήτημα.

"Πόλεμος" από τη ΝΔ!
Η Νέα Δημοκρατία έβγαλε επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα, με την οποία εξαπολύει σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης. Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει.

Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της "Αυγής" στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Οργή Βενιζέλου
Λίγο μετά την δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης κι ενώ το ζήτημα είχε ήδη πάρει δημοσιότητα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε μια "σκληρή" ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Αναλυτικά αναφέρει: "Για τις εξελίξεις στο ΔΟΛ
Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς.

Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ.
Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες".


Επίθεση και από Σταύρο Θεοδωράκη
Παρομοίως, αλλά με περισσότερο... λακωνικό τρόπο, σχολίασε τις εξελίξεις και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέρει:
"Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ".
Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ.
"Κατά" και η ΔΗΜΑΡ
Σχόλιο για το ζήτημα είχε και η ΔΗΜΑΡ, η οποία ανέφερε πως "Τελικά ο νέος επενδυτής στον ΔΟΛ ήταν ο  ΣΥΡΙΖΑ! Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί  ατόπημα καθώς δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα .Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές. O tempora o mores!".

Η απάντηση Μουλόπουλου

Μετά από αυτές τις σφοδρές αντιδράσεις, στο tovima.gr δημοσιεύτηκε απάντηση του Βασίλη Μουλόπουλου, η οποία αναφέρει: «Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom