Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Να αθωωθεί ο αγωνιστής-εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος - Συγκέντρωση αύριο στα Δικαστήρια Ευελπίδων


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Όλοι τη Δευτέρα 30 Γενάρη στα Δικαστήρια Ευελπίδων


Ο Παύλος Αντωνόπουλος, εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής και αγωνιστής μέλος του ΝΑΡ και της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δικάζεται στις 30 Γενάρη. Συνελήφθη στις 8 Ιανουαρίου 2014 και παραπέμπεται με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής» και «συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση».

«Έγκλημά» του ήταν η συμμετοχή του σε συνέντευξη Τύπου (ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ) που έδιναν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, για να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχε εκδώσει η Γενική Ασφάλεια Αττικής.

Η συγκέντρωση είχε οργανωθεί με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών.

Η σύλληψη και παραπομπή του Παύλου Αντωνόπολου σε δίκη ήταν μία ακόμη ενέργεια τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού. Οι κρατικοί μηχανισμοί θέλουν να στείλουν μήνυμα τρόμου σε όσους αγωνίζονται, ενώ ταυτόχρονα διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους, δημιουργούν έναν τεράστιο στρατό ανέργων και ταυτόχρονα ετοιμάζουν τα νέα μέτρα (4ο Μνημόνιο, όπως κι αν το ονομάσουν) για να κλείσουν τη β΄ αξιολόγηση.

Τα μέτρα αυτά είναι μια ακόμη βάρβαρη επίθεση, που θα έχει σαν επίκεντρο τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Σκοπεύουν να τσακίσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ακολουθώντας την τακτική όλων των προηγούμενων μνημονιακών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για να εξοντώσει τους αγωνιστές του κινήματος, όπως ο Παύλος Αντωνόπουλος και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για να εξοντώσουν και ολόκληρη την εργατική τάξη και την κοινωνία.

Η νεομνημονιακή κυβέρνηση δεν δίστασε να ελευθερώσει όλους τους εγκληματίες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να τους αφήνει να αλωνίζουν ακόμα και μέσα στα σχολεία, ενώ δικάζει τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

Εμείς, οι εργαζόμενοι και νέοι, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δεχτούμε τις νέες συνθήκες που θέλουν να επιβάλλουν. Δεν πρέπει να αφήσουμε να καταδικαστεί κανένας αγωνιστής. Πρέπει να βάλουμε τέλος στα σχέδια κυβέρνησης–δανειστών για τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Να οργανωθούμε με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς, για να σταματήσουμε συντονισμένα και με ενότητα τη νέα επίθεση, να αντιμετωπίσουμε το κράτος «έκτακτης ανάγκης» του Τσίπρα και της παρέας του, που επιστρέφει δριμύτερο για να καταστείλει το κίνημα.

Σαν Ο.Κ.Δ.Ε. εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παύλο Αντωνόπουλο, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ διεξάγει την πιο σκληρή επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία.
  • Όλοι τη Δευτέρα 30 Γενάρη στα Δικαστήρια για να απαιτήσουμε την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου
  • Κάτω τα χέρια από όλους τους αγωνιστές του κινήματος, να σταματήσουν όλες οι διώξεις απέναντι τους
OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Στις 30 Γενάρη 2017 διεξάγεται μετά από πολλές αναβολές η Δίκη του Προέδρου της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας Παύλου Αντωνόπουλου που είχε συλληφθεί στις 8 Γενάρη του 2014, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, για να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από τη Γενική Ασφάλεια Αττικής που είχαν προκηρύξει πολιτικές οργανώσεις για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας.

Η συνέντευξη Τύπου δινόταν 2 ώρες πριν την ανακοινωμένη συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και ο συνάδελφος Αντωνόπουλος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, της οποίας τότε ήταν εκλεγμένο μέλος.

Η συνέντευξη δινόταν παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και μετά από συνεννόηση με τον αρχηγό των αστυνομικών δυνάμεων. Ενώ η συνέντευξη πλησίαζε στο τέλος της και χωρίς καμιά προειδοποίηση δυνάμεις των ΜΑΤ παρενέβησαν αναίτια και απρόκλητα και άρχισαν με βίαιο τρόπο να απομακρύνουν τους περίπου 15 εκπροσώπους που έδιναν τη συνέντευξη και να τους απωθούν προς την Ομόνοια.

Χωρίς να προκληθεί κανένα επεισόδιο και απολύτως στοχευμένα ο διοικητής των ΜΑΤ προχώρησε στη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου όπου αφού του πέρασαν χειροπέδες τον οδήγησαν μετά μικρού διαστήματος στη ΓΑΔΑ. Εκ των υστέρων του απαγγέλθηκαν οι ανυπόστατες κατηγορίες για συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση και αντίσταση κατά της αρχής.

Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας ζητάει την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου και καταγγέλλει τον αυταρχισμό της Αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας που όλο το τελευταίο διάστημα που ασκείται η πλέον βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των Ελληνικών Κυβερνήσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύει στην τρομοκράτηση του λαού για να κάμψει τις αντιστάσεις του.

Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί τους συναδέλφους σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 30 Γενάρη στις 9 πμ στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων για να συμπαρασταθούμε στον Παύλο Αντωνόπουλο και να ζητήσουμε τη δικαίωση και αθώωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom