Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

«Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος...

...Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».
Μπ. Μπρεχτ

Είναι ζήτημα Δημοκρατίας

«Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».
Η φράση του Μπ. Μπρεχτ ταιριάζει απόλυτα με το… ξύπνημα της Χρυσής Αυγής, η οποία απειλεί ξανά την ελληνική Δημοκρατία. 
Δυστυχώς με την ευθύνη πολλές φορές των θεσμών, όπως π.χ. της Αστυνομίας, το αβγό του φιδιού έσπασε ξανά, λίγα μόλις χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και τις εγκληματικές πράξεις για τις οποίες το σύνολο σχεδόν της κοινοβουλευτικής ομάδας της οργάνωσης είναι υπόδικο.
Η κατάσταση τώρα έχει γίνει πιο επικίνδυνη. Η φασιστική οργάνωση εκμεταλλεύεται το χάος με τους πρόσφυγες, την αδυναμία, πολλές φορές, της πολιτείας να σχεδιάσει μια οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική, τη δραματική καθυστέρηση που καταγράφεται στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.
Οι Χρυσαυγίτες ξέρουν πού να χτυπήσουν. Στο Πέραμα των φτωχών οικογενειών, των σχολείων που δεν τυγχάνουν μιας προσεκτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων από το κράτος. Δυστυχώς, ο άκρατος λαϊκισμός, η εύκολη στοχοποίηση των ξένων που δεν ήθελαν να μείνουν στην Ελλάδα αλλά εγκλωβίστηκαν εδώ και μια παρατεταμένη νεοελληνική «αφασία» αλλά και αμνησία, έχει δυναμώσει τους φασίστες στις γειτονιές.
Πολλοί Ελληνες ξεχνούν ότι και οι ίδιοι είναι πρόσφυγες και ταυτόχρονα αδυνατούν να αντιληφθούν το κακό που γίνεται όταν τα τάγματα εφόδου ορμούν σε αθώα 10χρονα. Εκεί καταλαβαίνει κανείς ότι η… σκύλα ζει και βασιλεύει.
Σε παγκόσμιο επίπεδο η έξαρση του λαϊκισμού καλά κρατεί. Φαινόμενα τύπου Τραμπ πληθαίνουν, επειδή εκμεταλλεύονται τα αδιέξοδα στην κοινωνία. Και σ’ αυτό έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι πολιτικές ελίτ που δεν κατάφεραν να δώσουν λύσεις εκεί που έπρεπε και όταν έπρεπε. 
Διότι π.χ. δεν μπορεί ο νέος Πλανητάρχης να κουνά το χέρι στους πρόσφυγες και μετανάστες, όταν οι ΗΠΑ και άλλες μεγάλες χώρες έχουν τεράστια συμβολή στην καταστροφή χωρών όπως η Συρία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν. 
Η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών δεν γίνεται στις γειτονιές που ζουν οι ξένοι, γιατί τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν συγκρούσεις. Γίνεται στην πηγή του προβλήματος, ώστε να μην έχουν επιχειρήματα και οι φασιστικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή.
Η Ελλάδα, όμως, μπαίνει ξανά σε επικίνδυνες ατραπούς, καθώς αδυνατεί να αντιμετωπίσει την οργάνωση. Οι δολοφόνοι του Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι προκαλώντας την κοινή γνώμη. Σπέρνουν το μίσος και την αποστροφή στο διαφορετικό κι όπως ξέρουμε σε περιόδους κρίσης η σπορά πιάνει πιο εύκολα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η οργάνωση αυξάνει τη δύναμή της και την επιρροή της στην κοινωνία. 
Πρέπει επομένως να υπάρξει μια στοχευμένη αντιμετώπιση του προβλήματος, τόσο από την πολιτεία όσο και από τους πολίτες. Πρέπει να βρει τη δικαίωση η οικογένεια του Φύσσα, αλλά και των μεταναστών που μαχαιρώθηκαν από τα τάγματα εφόδου τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να αντιμετωπίσει το κράτος καίρια τη νέα… ακτιβιστική δράση των Χρυσαυγιτών στο όνομα της Ελλάδας. Και οφείλουν όλοι οι πολίτες να αντιληφθούν ότι το μίσος θα βλάψει και τους ίδιους, όχι μόνο τους πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη τύχη. 

Σχόλιο Ζείδωρον: Πριν αγανακτήσεις με κάτι,σκέψου τι έκανες εσύ γι' αυτό!
Και το σχόλιο απευθύνεται προς όλους:Αρθρογράφο της Ημερησίας,πολίτες και φυσικά στους εκάστοτε κυβερνώντες,οι οποίοι φέρουν και την μεγαλύτερη ευθύνη για την εκτροφή τέτοιων φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom