Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

«Ατζέντα» με 70 στόχους είχε η Πόλα Ρούπα

ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. - ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ»

Συνολικά 70 πρόσωπα και οργανισμούς είχε στοχοποιήσει το τρομοκρατικό δίκτυο της Πόλας Ρούπα.
Στη «λίστα» περιλαμβάνονται θεσμικώς κορυφαίοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και τραπεζίτες.



Εβδομήντα πρόσωπα, εταιρείες και οργανισμούς είχε συνολικά στοχοποιήσει το τρομοκρατικό δίκτυο της Πόλας Ρούπα, όπως αποκάλυψαν οι δεκάδες χειρόγραφες σημειώσεις που εντοπίστηκαν στο «στρατηγείο» της συλληφθείσας στην Ηλιούπολη.
Ανάμεσα στους στόχους των τρομοκρατών βρίσκονται 7 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα αλλά και διευθύνσεις 7 κτιρίων όπου στεγάζονται ευρωπαϊκές υπηρεσίες.
Πρόκειται για πολιτικούς, οικονομικούς-επιχειρηματικούς και δικαστικούς παράγοντες της χώρας, για τους οποίους υπήρχαν συγκεντρωμένα στοιχεία (αναλυτικά σε ορισμένες περιπτώσεις), όπως διευθύνσεις και τηλεφωνικές συνδέσεις. 
Το «Εθνος» φέρνει στο φως της δημοσιότητας την απόρρητη λίστα που συνέταξαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, βάσει των σημειωματαρίων της Ρούπα. 
Σ’ αυτά υπήρχαν αναφορές στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στους εξής τρεις πρώην πρωθυπουργούς: Γιώργο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο και Αντώνη Σαμαρά. Επιπλέον, αναφέρονταν τα ονόματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Υψηλόβαθμα στελέχη της Κατεχάκη χαρακτηρίζουν «σκόρπιες» τις σημειώσεις, οι οποίες επ' ουδενί δεν αποτελούν καταστρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, έτοιμο να υλοποιηθεί. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως «είναι προφανές ότι τα στοιχεία λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και αξιολογούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν μια απλή καταγραφή ονομάτων πολιτικών προσώπων».
Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», η Π. Ρούπα είχε συγκεντρώσει στοιχεία και για επιφανείς επιχειρηματίες και εφοπλιστές της χώρας, καθώς επίσης και για μεγάλες εταιρείες. Η λίστα «στόχων» φέρεται να είναι «ενημερωμένη» και διανθισμένη με λεπτομέρειες, ενώ επιμερίζεται σε τρεις κατηγορίες. 
Η πρώτη αφορά ονόματα εφοπλιστών, επιχειρηματιών, οικονομικών και ναυτιλιακών παραγόντων, προέδρων επιχειρηματικών ενώσεων, στελεχών ομίλων που μέσα από τη δραστηριότητά τους έχουν απασχολήσει λίγο ή πολύ τη δημοσιότητα και έχουν γίνει γνωστοί. Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τα συγκεκριμένα πρόσωπα διαθέτουν ήδη φύλαξη.
Η δεύτερη κατηγορία των «στόχων» της Ρούπα αφορά τον τραπεζικό και κτηματομεσιτικό κλάδο, με αναφορές σε στελέχη μεγάλων ιδρυμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομα που είναι κατά κύριο λόγο άγνωστα στο ευρύ κοινό. 
Με δεδομένο πως εκτιμάται ότι οι πληροφορίες για τηλεφωνικές συνδέσεις και διευθύνσεις έχουν αντληθεί από ανοιχτές πηγές (δημοσιεύματα, Ιντερνετ, πόθεν έσχες), η καταγραφή των στοιχείων τραπεζικών στελεχών προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές.
Λευτέρης Μπιντέλας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom