Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Κομοτηνή: Ξεσπούν οι συγγενείς του 6χρονου που δολοφονήθηκε από 15χρονο - Άγνωστες πτυχές του εγκλήματος (φωτο & βίντεο)


Για δολοφονία και βιασμό μιλούν οι συγγενείς του 6χρονου παιδιού. Ανάστατη η τοπική κοινωνία από το φρικτό έγκλημα που συγκλονίζει τη χώρα...

Δεν χωρά ανθρώπου νους τις σοκαριστικές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την άγρια δολοφονία ενός 6χρονου αγοριού από ένα άλλο ανήλικο αγόρι, μόλις 15 ετών στην Κομοτηνή. Από το απόγευμα της Δευτέρας (24.01.2017) όταν η αναζήτηση του κωφάλαλου Μεχμεταλή Σεζάλ, που είχε εξαφανιστεί την Κυριακή, έληξε με τον χειρότερο τρόπο, οι αποκαλύψεις σοκάρουν τους πάντες.

Όχι μόνο γιατί δολοφόνος του μικρού αγοριού είναι ένας ανήλικος, ένα αγόρι 15 ετών επίσης με προβλήματα ακοής, αλλά και γιατί από την πρώτη στιγμή υπήρχαν πληροφορίες πως ο θύμα είχε βιαστεί πριν δολοφονηθεί. Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή Νικόλαου Κηφνίδη, ο θάνατος του 6χρονου οφείλεται σε στραγγαλισμό. Και πριν από αυτόν, είχε προηγηθεί ο βιασμός του!

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νικόλαος Κηφνίδης σημείωσε ότι διαπιστώθηκαν ευρήματα άγριας σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία προηγήθηκε του θανάτου του 6χρονου με στραγγαλισμό, ενώ παρατηρήθηκαν εκδορές στο πρόσωπο και στην τραχηλική χώρα.

Η σορός του άτυχου αγοριού βρέθηκε πίσω από θάμνο στην αυλή ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον συνοικισμό των αθίγγανων, όπου διέμενε στην Κομοτηνή. Το άψυχο κορμάκι του βρέθηκε δεμένο χειροπόδαρα και σκεπασμένο με ένα μπουφάν.

Το θύμα ένα 6χρονο κωφάλαλο αγοράκι και δράστης της δολοφονίας ένας 15χρονος τσιγγάνος, που κατηγορείται και για το βιασμό του παιδιού. Η είδηση που συγκλόνισε τη χώρα, βύθισε στο πένθος του συγγενείς του άτυχου παιδιού που έχασε τη ζωή του. 

Ο παππούς του άτυχου Μεχμετ Αλή Σεζάλ, υποστηρίζει ότι ο φερόμενος ως δράστης από την Αρίσβη, είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για βιασμό αλλά αφέθηκε ελεύθερος. 

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησαν και γείτονες της οικογένειας οι οποίοι επαληθεύουν τα λεγόμενα του παππού Νεντίμ Χασάν. «Το ηξέραν (η αστυνομία) ότι το είχε ξανακάνει στο παρελθόν, αλλά τον άφησαν ελεύθερο. Που είναι η αστυνομία και ο εισαγγελέας;». Η θλίψη όπως φαίνεται δίνει τη θέση της στην οργή...

Δράστης και θύμα ζούσαν στον καταυλισμό του Αλάν Κογιού στο κέντρο της Κομοτηνής, μια συνοικία - γκέτο, στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ροδόπης, όπου άνθρωποι και ποντίκια συνυπάρχουν. 

Mία παραγκούπολη η οποία απέχει μία ανάσα σχεδόν από το διοικητήριο της Κομοτηνής, όπου όμως οι άνθρωποι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου οικισμού είναι Ρομά, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Ελάχιστα από τα παιδιά του Αλάν Κογιού πηγαίνουν στο σχολείο, ακόμη πιο λίγα έχουν κάνει ακόμη και τα βασικά εμβόλια.

Η εξομολόγηση του ιατροδικαστή
Όπως είπε στο LiveNews του Νίκου Ευαγγελάτου ο ιατροδικάστής που πήγε στο σημείο και είδε το νεκρό παιδάκι: "Το παιδί βρέθηκε πίσω ένα θάμνο, στην αυλή ενός εγκατελειμμένου σπιτιού και έκανα αυτοψία εγώ, στο κέντρο της πόλης... Πήγα μαζί με τους αστυνομικούς και τον είδαμε στην αυλή, σκεπασμένο με ένα μπουφάν, δεμένο χειροπόδαρα. Όταν άρχισα να τον εξετάζω, είδα κάποιες εκδορές μπροστά στο πρόσωπο, γύρω από το στόμα... Έβγαλα συμπέρασμα ότι πιθανόν, επειδή δεν υπήρχαν άλλες κακώσεις πουθενά στο σώμα, πιθανόν είναι ασφυκτικός θάνατος".

Ο ιατροδικαστής Νίκος Κοφνίδης, επιβεβαίωσε ότι το σημείο που βρισκόταν το άψυχο σώμα του παιδιού, το υπέδειξε ο 14χρονος: "Το σημείο το έδειξε ο 14χρονος. Είπε ότι αυτός τον σκότωσε. Έχει ομολογήσει. Είναι κωφάλαλος και είναι δύσκολη η επικοινωνία... Δεν έχω ακόμα εκτίμηση αν είναι σεξουαλικό το κίνητρο της δολοφονίας. Αυτό θα το ξέρω αύριο (σήμερα)..." 


Το σπίτι που βρέθηκε το πτώμα του παιδιού
"Γροθιά" στο στομάχι είναι οι εικόνες από το σημείο που βρέθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού. Σε ένα χώρο γεμάτο σκουπίδια, βρέθηκε το 6χρονο αγοράκι, δεμένο χειροπόδαρα και σκεπασμένο με ένα μπουφάν. Πληροφορίες του NewsIT.gr λένε ότι το παιδάκι είχε ασφυκτικό θάνατο που προήλθε από στραγγαλισμό ή απόφραξη των αναπνευστικών οδών.

Ακούστε τι είπε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος, ο Κώστας Γιαννόπουλος από "Το χαμόγελο του παιδιού":


Πώς έφτασαν στα ίχνη του 14χρονου
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT, κάποιοι είδαν το εξαφανισμένο παιδάκι κοντά στην Κομοτηνή και μαζί του ήταν ο 14χρονος τσιγγάνος ο οποίος είναι γνωστός στην περιοχή. 

Οι αστυνομικοί βρήκαν τον 14χρονο και εκείνος, φέρεται να τους ομολόγησε τελικά ότι σκότωσε το παιδί και να τους υπέδειξε το σημείο της δολοφονίας: ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Κομοτηνής.
Πηγή: xronosfonirodopis, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤΑΤΙΑΝΑ live, LiveNews, fonirodopis,
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom