Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Προκλητική κοροϊδία οι εξαγγελίες Τσίπρα! - Τα σενάρια εκλογών και το αριστερό άλλοθι...


Για ποιο λόγο έκανε διάγγελμα ο Αλέξης Τσίπρας και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα;

Το βράδυ της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός έκανε διάγγελμα, εξαγγέλλοντας τη 13η σύνταξη σε 1.600.000 δικαιούχους και το "πάγωμα" της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. 

Τί γίνεται από εδώ και πέρα;

Ας αρχίσουμε από το εξής δεδομένο: Τα μέτρα είναι συμφωνημένα με τους δανειστές. Αυτό σημαίνει πως σε αυτή τη φάση, το σενάριο των εκλογών φαντάζει απίθανο, αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Βέβαια, αν τελικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπει στο πρόγραμμα, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει άλλου είδους μέτρα που θα είναι επώδυνα για πάρα πολλούς πολίτες. Αν αυτά τα μέτρα δεν περάσουν από τη Βουλή, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές.

Για αυτό το ενδεχόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας φροντίζει από τώρα να "χτίσει" το κοινωνικό του πρόσωπο και να προβάλλει το αριστερό προφίλ του, έχοντας ένα ισχυρό "χαρτί" -στην περίπτωση που γίνουν εκλογές- για να αποδείξει πως ο ίδιος θα είναι "θύμα" των ασφυκτικών πιέσεων του ΔΝΤ.
newsit.gr

KKE: Προκλητική κοροϊδία τα διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα

Ως «προκλητική κοροϊδία που διανέμει ψίχουλα» χαρακτηρίζει το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα το ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ αναφέρει στο σχόλιο του ότι «η μεγάλη επιτυχία της μεγάλης πανελλαδικής, πανεργατικής σημερινής απεργίας οποίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα».

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ:

"Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει.

Ακόμη χειρότερα έχουν στόχο να πείσουν το λαό να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να συμβιβαστεί με τα ελάχιστα και τις εφάπαξ παροχές – ψίχουλα.

Την απάντηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δώσανε σήμερα οι εργαζόμενοι με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η μεγάλη επιτυχία της οποίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα."

ΝΔ: Απερχόμενος και πανικόβλητος ο Πρωθυπουργός

«Εν μέσω της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός. Φοβισμένος από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι, αυτήν τη φορά τους συνταξιούχους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Μόνο που τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς. Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους, τώρα υπόσχεται ένα μικρό βοήθημα. Θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές».

ΠΑΣΟΚ: Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι

«Εμείς δεν θα πράξουμε ότι ο κ.Τσίπρας, που λοιδορούσε το κοινωνικό μέρισμα που με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δόθηκε το 2014.
Εμείς σεβόμαστε απόλυτα την ανάγκη αυτών που χρειάζονται τα κατά μέσο όρο 380 ευρώ έστω και για μια φορά.
Υπενθυμίζουμε όμως ότι:
· Οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι ), πλήρωσαν σε πρόσθετα μέτρα 7,2 δισ. ευρώ λόγω του μνημονίου Τσίπρα την διετία 2015/2016.
· Ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ (οι μισοί το 2016 και οι άλλοι το 2017).
· Ότι το 2017 οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι) θα πληρώσουν 2,4 δισ. περισσότερα σε φόρους και οι συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμη 750 εκατ. ευρώ περίπου.
· Ότι με τους χειρισμούς του κ Τσίπρα έρχονται μέτρα 4,5 δισ. ευρώ ακόμη.
Άρα οι ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ εφαρμόζουν απόλυτα την λαϊκή ρήση: Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι.
Μόνο που το άγριο κάψιμο του Λαού μας δεν θα ξεχαστεί με τις προεκλογικού και φιλανθρωπικού τύπου παροχές. Ας είναι βέβαιοι για αυτό.
Όσο για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά θυμίζουμε ότι την πρότεινε πριν ένα μήνα στην Χίο η Φώφη Γεννηματά και το επανέφεραν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 29/11/2016. Έστω και την τελευταία στιγμή μας άκουσαν» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Η Ένωση Κεντρώων τονίζει:

"Ο κ. Τσίπρας, αφού επί διετία, όπως άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς, ξεζούμισε τον απλό κόσμο, εμφανίστηκε τώρα να μοιράζει το περίσσευμα της λιτότητας. Πρόκειται προφανώς για το κύκνειο άσμα του καταρρέοντος που προσπαθεί να σώσει την υστεροφημία του. Για εμάς, στην Ένωση Κεντρώων, μπροστά είναι οικουμενική ή εκλογές. Ουδέν έτερον".

Σε ανακοίνωση του το Ποτάμι αναφέρει:

"Λίγο πριν η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει ένα νέο πακέτο εισπρακτικών μέτρων ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνταξιούχους. Θα είχε αξία αν τα λεφτά αυτά προερχόντουσαν από τη μείωση της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους. Έτσι θα μπορούσαν να έχουν και μόνιμο χαρακτήρα.

Όσο για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, είναι κάτι που επιβαλλόταν να γίνει όπως επιμόνως ζητούσε όλη αυτή την περίοδο το Ποτάμι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom