Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Άγριος ξυλοδαρμός πατέρα από τον γιο του στο Πήλιο

Καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη

Ημίγυμνος μέσα στο κρύο και γεμάτος αίματα σε όλο του το κορμί βρέθηκε έξω από το σπίτι του, μέσα σε βάτα, ένας 78χρονος κάτοικος της Πορταριάς.

«Βοήθεια, βοήθεια, ο γιος δέρνει τον πατέρα του πολύ άσχημα»,
εκλιπαρούσε η νύφη του ηλικιωμένου στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας λίγη ώρα νωρίτερα, όπως αναφέρει το taxydromos.gr.

Ο 41χρονος άντρας της, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Ταχυδρόμος», για άλλη μία φορά ερχόταν στα χέρια με τον πατέρα του για οικονομική διαφορά και τον χτυπούσε με χέρια και πόδια στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματός του, ενώ έσπαγε επάνω του καρέκλες.

Στο τέλος, όταν πλέον η οργή του εκτονώθηκε, πέταξε τον 78χρονο έξω από το σπίτι ημίγυμνο στο κρύο και τον έβρεξε με νερό, ενώ ο ηλικιωμένος πλημμύριζε στο αίμα.

«Δεν ήξερα από πού να τον πιάσω», περιέγραψε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου οδηγήθηκε ο δράστης, κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, ο αστυνομικός, που πήρε την κλήση και έτρεξε στο σπίτι για να βοηθήσει.

Όπως είπε στο δικαστήριο ο αστυνομικός, κάλεσε άμεσα σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και με τη βοήθεια συναδέλφου του μετακίνησαν τον ηλικιωμένο σε ένα πιο κεντρικό σημείο προς την πλατεία από το σπίτι, ώστε το πλήρωμα να μπορεί να τον παραλάβει.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός άφησε με τον συνάδελφό του τον ηλικιωμένο σε ένα παγκάκι και πήγε να συναντήσει το ασθενοφόρο, όταν άκουσε πίσω του φωνές και είδε τον 41χρονο δράστη να τρέχει προς το παγκάκι και τον συνάδελφό του να κινείται να τον συλλάβει, να χάνει την ισορροπία του, να πέφτει σε καλντερίμι και να σπάει το χέρι του.

«Το σπίτι είχε παντού αίματα από παλάμες, στα έπιπλα, στους τοίχους. Είναι και ο 41χρονος και ο πατέρας του αγρίμια», συνέχισε στο Δικαστήριο ο αστυνομικός, επισημαίνοντας ότι και άλλες φορές έχει κληθεί το Αστυνομικό Τμήμα και έχει ασχοληθεί με την οικογένεια.

Ο ηλικιωμένος παρελήφθη τελικά από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παρέμεινε νοσηλευόμενος.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε και ο ένας αστυνομικός. Εκεί συνελήφθη και ο δράστης όπου δήθεν έσπευσε για να δει πως είναι ο πατέρας του μετά τον ξυλοδαρμό.

Ο πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ζήτησε από τον κατηγορούμενο να εξηγήσει τι έχει να πει για το περιστατικό.

Ο 41χρονος υποστήριξε πως ο πατέρας του έχει νεύρα με αποτέλεσμα ανά τακτά διαστήματα να έρχονται στα χέρια. «Η μητέρα μου ζήτησε τρεις φορές να νοσηλευτεί. Κάνει φασαρίες στο σπίτι. Έχει χτυπήσει και τη γυναίκα μου. Έχω δύο παιδιά», απάντησε.

«Δεν τα σκέφτεστε;» ρώτησε ο πρόεδρος. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι χτυπιόντουσαν με τα χέρια και έπεφταν κάτω στο πάτωμα.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη. Τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, καθώς ήταν υπότροπος. Μετά το Δικαστήριο ο 41χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.

taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom