Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ας δώσει κάποιος στον Φλαμπουράρη να διαβάσει την επιστολή Τσακαλώτου γιατί μιλάει ακόμα με θράσος για 13η σύνταξη!!!


Ο ανεύθυνος υπουργός Επικρατείας,κύριος Αλέκος Φλαμπουράρης,κατά την διάρκεια της παράδοσης τμήματος της Ιονίας οδού (Κουβαράς - Αμφιλοχία) όπου παραβρέθηκε με τον κύριο Σπίρτζη και την κυρία Γεροβασίλη,αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διανομής μέρους του πλεονάσματος στους συνταξιούχους λέγοντας επί λέξη:

«Καταφέραμε με το πλεόνασμα με το οποίο υπήρχε και χωρίς να επηρεαστεί καθόλου το πρόγραμμα, να δώσουμε την 13η σύνταξη, όπως είχαμε υποσχεθεί στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, σε αυτούς που έχουν εισοδήματα κάτω από 850 ευρώ το μήνα. Και αυτή την προσπάθεια την κάναμε κόντρα στο ΔΝΤ και τους Γερμανούς και κόντρα και στους εδώ εκπροσώπους τους».

Αυτή είναι ολόκληρη η επιστολή Τσακαλώτου,με την οποία δεσμεύεται στους δανειστές για περικοπές συντάξεων αν πέσουν έξω στους υπολογισμούς,ας του τη δώσει κάποιος να τη διαβάσει για να μην λέει μπαρούφες!

Εκτός κι αν ο τεράστιος μέντορας του πρωθυπουργού δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει ή μας περνάει όλους για μαλάκες,αφού ένα εφάπαξ επίδομα το βαφτίζει 13η σύνταξη,οπότε θα εισπράξει τα δέοντα όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Για την ιστορία και μόνο διαβάστε όλα όσα είπε ο τιτανοτεράστιος υπουργός Επικρατείας σήμερα,σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Θα προχωρήσουμε την μεγάλη προσπάθεια, την ανασυγκρότηση της χώρας μας. Τα έργα υποδομής και οι κατασκευές, είτε του δημόσιου, είτε του ιδιωτικού τομέα, κατέχουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, καθώς πάνω από 100 επαγγέλματα συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τον κατασκευαστικό κλάδο».

Αυτά τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά την διάρκεια παράδοσης τμήματος της Ιονίας οδού.

Επίσης, ο κ.Φλαμπουράρης αναφέρθηκε «στις συνθήκες στις οποίες η κυβέρνηση παρέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, συνολικά ένα κράτος και μια κοινωνία που ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης» και πρόσθεσε: «Οι δυσκολίες δεν έρχονταν μόνο από τις αντικειμενικές συνθήκες που επικρατούσαν, αλλά και από αυτούς που τις δημιούργησαν από την μια μεριά, οι εσωτερικές δυνάμεις, αλλά και από τις εξωτερικές δυνάμεις, τους λεγόμενους δανειστές, οι οποίοι συνεχώς πίεζαν την κυβέρνησή μας να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερα μέτρα, τα οποία θα οδηγούσαν την χώρα στην καταστροφή».

Όπως ανέφερε στην συνέχεια, «κάναμε μια προσπάθεια τον Αύγουστο του ’15. Δεν τα πετύχαμε όλα». Πετύχαμε, όπως υπογράμμισε, «μια δύσκολη και επίπονη για το λαό μας συμφωνία, την οποία όμως εμείς την εφαρμόζουμε κατά γράμμα». Ταυτόχρονα, όπως είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, «εφαρμόζοντας αυτή την συμφωνία, προσπαθούμε να παρέχουμε στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα σε όλους όσοι είναι, ουσιαστικά, εκτός κοινωνίας, πράγματα που μπορούμε. Και αυτό με δυσκολία το κάνουμε.»

Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της διανομής μέρους του πλεονάσματος στους συνταξιούχους.

«Καταφέραμε με το πλεόνασμα με το οποίο υπήρχε και χωρίς να επηρεαστεί καθόλου το πρόγραμμα, να δώσουμε την 13η σύνταξη, όπως είχαμε υποσχεθεί στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, σε αυτούς που έχουν εισοδήματα κάτω από 850 ευρώ το μήνα. Και αυτή την προσπάθεια την κάναμε κόντρα στο ΔΝΤ και τους Γερμανούς και κόντρα και στους εδώ εκπροσώπους τους».

Σας θυμίζω απλά, συνέχισε, «ότι η ΝΔ ήταν το κόμμα το οποίο καταψήφισε την πρόταση αυτή στην ελληνική Βουλή. Αυτό δεν το λέω για να μιλήσω συνολικά για τη συμπεριφορά αυτού του κόμματος. Το λέω για να κατανοήσουμε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε και το εννοώ με θετικό πρόσημο, να επιστρέψουν στην κυβέρνηση αυτοί οι άνθρωποι που επί 40 χρόνια δημιούργησαν αυτά τα αδιέξοδα, έφεραν τον κόσμο στην καταστροφή και τώρα απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι το ίδιο θα κάνουν και χειρότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom