Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Σάλος στην ΕΡΤ μετά από παρακράτηση μέρους του μισθού εργαζομένων - Οργισμένη επιστολή Τσακνή


Σάλος προκλήθηκε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όταν έγινε αντιληπτή η παρακράτηση μέρους του μισθού των εργαζομένων για λογαριασμό δικηγορικής εταιρείας. 

Άμεση ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Δημόσιας
Τηλεόρασης, Διονύση Τσακνή, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση και έδωσε εντολή για την επιστροφή των ποσών.

Όλα ξεκίνησαν όταν εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν υπογράψει συμβάσεις με δικηγορικά γραφεία για την επαναπρόσληψή τους, είδαν να μειώνεται ο μισθός τους, χωρίς να έχουν ερωτηθεί και χωρίς να υπάρχει απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ.

Άμεση ήταν η αντίδραση από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή. Με ανακοίνωση που έστειλε με mail στους εργαζόμενους, ο κ. Τσακνής δήλωσε άγνοια και πρόσθεσε πως δεν ήταν σε γνώση ούτε του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη, όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες».

Υπογράμμισε μάλιστα πως «η ΕΡΤ δεν είναι εισπρακτική εταιρία, ούτε αρπακτικό fund» συνεπώς τίθεται το ερώτημα για το ποιος έχει αυτή την ισχύ στο Ραδιομέγαρο να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση των ανώτατων διοικητικών στελεχών

Την Παρασκευή υπήρξε, παράλληλα, συνάντηση της διοίκησης με την ΠΟΣΠΕΡΤ, όπου συζητήθηκε και αυτό το θέμα.

Εντυπωσιακό είναι ότι το περιστατικό συνέβη την επομένη της επίσκεψης του Νίκου Παππά στο Ραδιομέγαρο με αφορμή τα γραμματόσημα…

Αναλυτικά το mail του Δ. Τσακνή έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι!

Χτες το βράδυ ενημερώθηκα απο εργαζομένους που είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με δικηγορικά γραφεία, ότι τους παρακρατήθηκε μέρος της μισθοδοσίας, προκειμένου να αποδωθεί στα εν λόγω γραφεία η αμοιβή τους για την επαναπρόσληψή τους.

Τέτοιες σοβαρές “πρωτοβουλίες” χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΔΣ, είναι απαράδεκτες. Η ΕΡΤ δεν είναι εισπρακτική εταιρία, ούτε αρπακτικό fund.

Έδωσα εντολή στην αρμόδια υπηρεσία, να καταθέσει στους λογαριασμούς σας το παρακρατηθέν ποσό και θα φέρω σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ το όλο θέμα.

Επιπροσθέτως σας πληροφορώ, (παρέλειψα εκ παραδρομής να το αναφέρω στο μήνυμά μου) πως ούτε ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε λάβει γνώση της συγκεκριμένης πράξης.

Διονύσης Τσακνής

Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ»
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom