Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ανατροπή στη δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ο εισαγγελέας ζήτησε έρευνα για δολοφονία από πρόθεση! (βίντεο)


- Να διερευνηθεί το ενδεχόμενο δολοφονίας από πρόθεση ζητά η Εισαγγελία Ιωαννίνων
- Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τα πάντα και δίνει άλλη διάσταση στη μέχρι σήμερα θεωρούμενη ως αυτοκτονία του 20χρνου
- Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη είπε, πως ο ίδιος δεν είχε

αντιληφθεί περιστατικό βίας σε βάρος του
- Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας εκτίμησε ότι η υπόθεση διογκώθηκε από τον ιδιωτικό ερευνητή και τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη

Μεγάλη η ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων διέταξε έρευνα ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της δολοφονίας από πρόθεση!

Η Εισαγγελία ζητά όχι μόνο να διερευνηθεί το ενδεχόμενο του αδικήματος της δολοφονίας από πρόθεση αλλά και να ασκηθεί δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν τρεις μάρτυρες: Ο Αριστομένης Χαβαριώτης, ο οποίος ανέφερε ότι είχε ακούσει ότι οι Κρητικοί έκαναν καψώνια στο Βαγγέλη, ο Γρηγόρης Γλινέλης, ο οποίος σημείωσε ότι άκουσε στη Σχολή πως η ομάδα των Κρητικών ασκούσε bullying εναντίον του 20χρονου και, τέλος, η Μαρία Μπάγια, ως επαγγελματίας συνεργαζόμενη με τη Γαλακτοκομική Σχολή (σίτιση – φύλαξη- καθαριότητα), η οποία όπως κατέθεσε πριν από την εξαφάνιση του 20χρονου, είχε κληθεί από τον πρώην διευθυντή και είχε ενημερωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με το Γιακουμάκη.

Υποστήριξε επίσης, ότι ο Μάτζαρης ενδιαφερόταν για όλα και ότι η συνεργασία της με τη διοίκηση ήταν πολύ καλή.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:


Τι είπε η υπεύθυνη ασφαλείας της σχολής
Η υπεύθυνη της εταιρείας φύλαξης κατέθεσε στο Δικαστήριο, ότι υπήρχε ένα τετράδιο συμβάντων όπου οι φύλακες της κάθε βάρδιας έγραφαν ό,τι συμβαίνει στην Σχολή κάθε 24ωρο και ότι στη συνέχεια, το πρωί, λάμβαναν γνώση οι καθηγητές και ο διευθυντής. Μάλιστα, κατέθεσε πως στην αντίληψή της δεν είχε πέσει κάτι σε βάρος του σπουδαστή, αλλά ούτε και οι υπάλληλοί της είχαν αντιμετωπίσει ή αντιληφθεί κάποιο συμβάν.

Η μάρτυρας επίσης κατέθεσε, ότι τον Μάρτιο του 2014, ο διευθυντής της Σχολής την κάλεσε να συμμετέχει σε σύσκεψη, με αφορμή τις φήμες που υπήρχαν για προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι Κρητικοί στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και της συνέστησε καλύτερη επιτήρηση και φύλαξη στο χώρο.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news η υπεύθυνη ασφάλειας αναφέρθηκε και στην επικοινωνία της με την μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όταν εκείνη πήγε στη σχολή λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση του σπουδαστή.

Οπως αποκάλυψε, την ρώτησε αν γνώριζε τα προβλήματα του Βαγγέλη το διάστημα λίγο πριν την αλλαγή δωματίου στην εστία, για να λάβει θετική απάντηση απο την μητέρα του, η οποία τότε είχε δώσει την ακόλουθη συμβουλή στο γιο της :"Είναι 20 ετών μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του να μην αποκοπεί απο τους Κρητικούς είναι πατριώτες".

Σε αυτή την αποστροφή επέμενε ιδιαίτερα ο συνήγορος του πρώην διεθυντή της Σχολής, Αλ.Κούγιας, προκειμένου να αποδείξει πως η Διεύθυνση και ενημέρωσε του γονείς και προχώρησε στη λήψη μέτρων αλλά και ο Βαγγέλης εξακολουθούσε να κάνει παρέα με τους Κρητικούς ακόμη και μετά την αλλαγή δωματίου .

Ο Αλέξης Κούγιας που επέμενε στην απουσία κατάθεσης απο αυτόπτη μάρτυρα, στράφηκε σήμερα κατά της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη και του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη, υποστηρίζοντας πως διόγκωσαν την υπόθεση.

Κούγιας: Κανένας μάρτυρας δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένο περιστατικό βίας - Αιχμές για Τσούκαλη και Νικολούλη
Ο συνήγορος του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις είπε, ότι από την μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης, κανένας από τους μάρτυρες που έως τώρα έχουν εξεταστεί, δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένο περιστατικό βίας σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη, δηλαδή να το έχει δει και να το έχει περιγράψει.

Ο κ. Κούγιας άφησε αιχμές για τις δημόσιες τοποθετήσεις του ιδιωτικού αστυνομικού, σχετικά με την υπόθεση Γιακουμάκη και την σχέση του με μάρτυρα που κατέθεσε την πρώτη μέρα. Μάλιστα, ζήτησε από το Δικαστήριο να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραπλάνησης μάρτυρος σε ψευδορκία.

Σε δηλώσεις ο ιδιωτικός ερευνητής και συνεργάτης του κ. Τσούκαλη, Φώντας Βρόσγος, εκανε λόγο για άθλιες συκοφαντίες, υπογραμμίζοντας πως δεν συνέβη τίποτα απο τα προαναφερθέντα. Ούτε τα έξοδα του ταξιδιού -από τη Βραζιλία- του μάρτυρα καλύφθηκαν, ούτε άλλους είδους συνομιλίες υπήρξαν. Μάλιστα μετέφερε την πρόθεση του κ. Τσούκαλη να γίνει άρση τηλεφωνικού του απορρήτου προς διακρίβωση των πάντων...



Την Αγγελική Νικολούλη και τον Γιώργο Τσούκαλη υπερασπίστηκε και ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούκας λέγοντας ότι πρόκειται για δύο κορυφαίους στο χώρο τους, που έκαναν πολύ καλά την δουλειά τους στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η δίκη διεκόπη στις 15:00 και θα συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom