Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πέρασε στην αντεπίθεση ο... Ταγματάρχης της ΕΡΤ


Τη δική του απάντηση έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης,στην επιστολή του πρώην πλέον γενικού διευθυντή ειδήσεων Σταύρου Καπάκου,με την οποία αποχαιρέτισε τους εργαζομένους και με την οποία άσκησε σφοδρότατη κριτική τόσο στη διοίκηση όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα όσα έγραψε ο κ. Καπάκος, ο κ. Ταγματάρχης είπε πως για να παραμείνει η συνείδηση του κ. Καπάκου μόνο με "λίγες γρατζουνιές πρέπει να απαντήσει σε μία σειρά ερωτημάτων.

Ο κ. Ταγματάρχης καλεί τον κ. Καπάκο να απαντήσει εάν δέχθηκε ποτέ οποιαδήποτε παρέμβαση στη διαμόρτφωση της θεματολογίας των δελτίων ειδήσεων, στην επιλογή και αξιολόγηση των ειδήσεων ή στην επιλογή των καλεσμένων στα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές και επισημαίνει πως "στον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα” τον οποίο επικαλείται, δεν ήταν μόνος του. Η διοίκηση προστάτευσε και εγγυήθηκε την ελευθερία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ".

Τον καλεί επίσης να απαντήσει εάν ο κ. Ταγματάρχης παραβρέθηκε ποτέ σε οποιαδήποτε από τις περισσότερες από 1000 δημοσιογραφικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα και πως αυτό δείχνει εάν ο ίδιος είναι άνθρωπος με εξουσιαστικές τάσεις και συμπεριφορές. '

Μάλιστα, ο κ. Ταγματάρχης έκανε και μία καταγγελία λέγοντας πως ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης αρνείτο να εφαρμόσει πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Αναφορικά με τη φράση του κ. Καπάκου ότι ήρθε στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για δουλειές, έκανε λόγο για καταγγελία λάσπη και αναρωτήθηκε γιατί δεν τα είχε πει αυτά νωρίτερα στο Διοικητικό Συμβούλιο και γιατί δεν έσπευσε να τα καταγγείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τέλος, ο κ. Ταγματάρχης καταλήγει λέγοντας χαρακτηριστικά "μικρά και μοιραία” ήταν τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων των οποίων προΐστατο και τα οποία δεν μπόρεσε να βελτιώσει.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος
http://www.newsit.gr/politikh/KSespathose-o-Tagmatarxis-kata-Kapakoy-Mikra-kai-moiraia-itan-ta-noymera-sta-deltia-eidiseon-poy-den-mporeses-na-veltioseis/667806

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom