Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Τα αφεντικά του υπουργείου Υγείας έδιωξαν ξανά τον Θ. Γιαννόπουλο από το ΚΕΕΛΠΝΟ παρά την απόφαση του ΣτΕ


Λίγες ημέρες μετά την επάνοδό του στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Θανάσης Γιαννόπουλος, αποπέμφθηκε ξανά από την ηγεσία του Κέντρου, με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ.κ. Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ τοποθετείται ξανά ο καθηγητής Θεόφιλος Ρόζνεμπεργκ– η θητεία του οποίου λήγει τον Μάρτιο του 2017.

Δείτε εδώ την σχετική απόφαση

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με τη νέα απομάκρυνση του Θανάση Γιαννόπουλου από την ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

"Κατόπιν της ολοκλήρωσης της τυπικής διαδικασίας της προηγούμενης ακρόασης, όπως υπεδείχθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υπεγράφησαν και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, οι κοινές υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τις οποίες οι:
  • Γιαννόπουλος Αθανάσιος
  • Γιαννάκης Ιωάννης
  • Μπίτας Δημήτριος
των οποίων οι ισχυρισμοί κρίθηκαν αβάσιμοι, αντικαθίστανται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) από τους:
  • Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ (Πρόεδρος)
  • Μπένο Αλέξιο (Αντιπρόεδρος)
  • Καντζανού Μαρία (Μέλος)
Ως ημερομηνίες ισχύος των κοινών υπουργικών αποφάσεων ορίζονται οι 4/5/2016 και η 5/5/2016.

Το υπουργείο Υγείας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει με σταθερότητα και συνέπεια την προσπάθεια διοικητικής και θεσμικής εξυγίανσης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.."

Διαβάστε σχετικά:
"Σφαλιάρα" στον Πολάκη από το ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αναγκαστικές παραιτήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος ανακοίνωσε από μόνος του ότι αναλαμβάνει πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ - Τι θα κάνει ο Πολάκης;

Απάντηση του Θανάση Γιαννόπουλου για τη νέα απομάκρυνσή του
«Στα αδιέξοδα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στα προβλήματά της και την αντισυνταγματική της συμπεριφορά η απάντησή μου θα είναι και πάλι θεσμική» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος, σε ανακοίνωσή του.

Παρατηρεί πως «στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας περισσεύουν οι κραυγές και της λείπει το θάρρος» και παραδίδει, όπως λέει, «την βαθύτατα προσβλητική και αντιθεσμική συμπεριφορά της στην κρίση της κοινωνίας, αλλά και του Πρωθυπουργού, επί των ημερών του οποίου τοποθετήθηκα στην τιμητική αυτή θέση».

«Η δικαίωση μου από το ΣτΕ πρόσφατα, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την αντικατάστασή μου, τον περασμένο Μάιο, που έγινε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της εξαιρετικά τιμητικής και με άκρως επιστημονικά κριτήρια πρότερης τοποθέτησής μου τον Απρίλιο του 2015 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Αποτελεί και την προσωπική επιβράβευση της λειτουργίας μου ως επιστήμονα που από την θέση του Προέδρου του Οργανισμού, τήρησα με θρησκευτική ευλάβεια το κανονιστικό πλαίσιο και τις προτεραιότητες που τίθενται στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας» αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος.

«Η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αγνόησε προκλητικά κάθε έννοια νομιμότητας και επιδεικτικά με κάθε έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να διακόψει βίαια τα καθήκοντά μου, με στοιχείο τον τραμπουκισμό.

Αγνόησε επίσης, με γνώμονα την εμμονική στάση της στο πρόσωπό μου, το επιστημονικό μου πεδίο και τη διάθεσή μου να συμβάλλω στη προσπάθεια που κάνει η χώρα να ανταπεξέλθει στις υγειονομικές προκλήσεις τις καθημερινότητας αλλά και τις θεσμικές παρεμβάσεις, για την πάταξη φαινομένων, που συχνά πυκνά αποτελούν τροχοπέδη στο χώρο της υγείας» διαπιστώνει ο αποπεμφθείς πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom