Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Γέμισε Ασθενοφόρα η Βουλή! - Διαδήλωση των εργαζομένων για να μην ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ και το ΕΚΑΒ (φωτο & βίντεο)


- Γέμισε ασθενοφόρα η Βασιλίσσης Σοφίας μετά από αιφνιδιαστική κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
- Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καταγγέλουν τον υπουργό Υγείας ότι με τροπολογία ιδιωτικοποιεί τις αεροδιακομιδές
- Πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 8 έως τις 2 το μεσημέρι



Εξάωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ διαμαρτυρόμενοι για την τροπολογία του υπουργείου Υγείας που περνά σήμερα μέσα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και προβλέπει να ανατίθενται οι αεροδιακομιδές σε ιδιωτικές εταιρίες. Μάλιστα, αποφάσισαν μετά από γενική συνέλευση αιφνιδιαστικά να διαμαρτυρηθούν στην Βουλή. Έτσι ο τόπος γέμισε ασθενοφόρα, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν πριν από λίγο και αστυνομικοί.

"Αιφνιδιαστικά πέρασαν τροπολογία με την οποία ιδιωτικοποιούν το ΕΚΑΒ. Εκεί όπου δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και ελικόπτερα θέλουν να φέρουν ιδιωτικές εταιρείες για να καλύψουν τις πάγιες αναγκες μας. Αυτο δεν θα περάσει δεν θα το επιτρέψουμε", ειπε μεταξύ άλλων στο newsit.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αττικής Γιώργος Μαθιόπουλος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

«Ξεπουλάνε το ΕΚΑΒ» προειδοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο και πραγματοποιούν 6ωρη στάση εργασίας

Κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στο οποίο θα περάσει σήμερα τροπολογία για αεροδιακομιδές με ιδιωτικά μέσα, είναι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας που βλέπουν τις υπηρεσίες να αποδυναμώνονται αντί να ενισχύονται…

Η μίσθωση ιδιωτικών εναέριων μέσων για την πραγματοποίηση των αεροδιακομιδών βρίσκει αντίθετους τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ που σταματούν σήμερα να εξυπηρετούν το κοινό μεταξύ 8 με 2 το μεσημέρι ώστε να κάνουν πανελλαδικά διαμαρτυρίες για το θέμα...

Το 6ωρο αυτό θα υπάρχει βάρδια ασφαλείας για έκτακτα περιστατικά.

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία των εργαζομένων:
Καταγγελία για το ξεπούλημα των επίγειων και εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικές εταιρείες-Απαιτούμε την απόσυρση της τροπολογίας με την οποία καταργείτε ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ!
Στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε από τον Υπουργό Υγείας τροπολογία: «Ρύθμιση του ζητήματος της αποζημίωσης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για τις δαπάνες των μεταφορών ασθενών με αεροπορικά ή πλωτά μέσα»
Στην τροπολογία αυτή περιέχεται η παράγραφος, η οποία λέει τα εξής: «Στο ΕΚΑΒ παρέχεται η δυνατότητα σύμβασης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, ύστερα από έγκριση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, στην περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του»
Με την προτεινόμενη τροπολογία καταργείτε ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ και έχουμε την είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων στις εναέριες και επίγειες μεταφορές !
Φαίνεται ότι η «αναδιοργάνωση» της λειτουργίας του Γραφείου Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, ενός τμήματος που έχει θρηνήσει νεκρούς ιατρούς και διασώστες τα προηγούμενα χρόνια, γίνεται από την διορισμένη διοίκηση του ΕΚΑΒ και το Υπουργείο Υγείας με το «ξεπούλημα» στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Σήμερα προσπαθούν να νοικιάσουν αεροπορικά μέσα μεταφοράς ασθενών.
Αύριο θα προσπαθήσουν να νοικιάσουν παρεχόμενες υπηρεσίες.
Το επόμενο βήμα θα είναι η ενοικίαση εργαζομένων για την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας και επείγουσας ιατρικής βοήθειας!!
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας να πάρει πίσω την τροπολογία «έκτρωμα» - το «ξεπούλημα σε ιδιωτικά συμφέροντα» των Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, η οποία βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών.
Απαιτούμε και Διεκδικούμε :
1)Την συνέχιση της συνεργασίας με τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να συμβάλλουν με τα πτητικά τους μέσα στις αεροδιακομιδές τους ΕΚΑΒ.
2)Την επισκευή και συντήρηση των τριών εναπομεινάντων ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, ώστε να τεθούν το συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία των πολιτών των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας.
3)Την υλοποίηση της πρότασης των εργαζομένων, δηλαδή την απόκτηση από το ΕΚΑΒ του δικού του στόλου πτητικών μέσων.
Έτσι γίνεται ο εθνικός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής ασθενών σε όλες τις περιοχές της χώρας και όχι με τροπολογίες που εισηγούνται στην πολιτική ηγεσία «μαθητευόμενοι μάγοι»!!
Έτσι μόνο το σύνολο των πολιτών και στο τελευταίο χωριό της χώρας θα καλύπτεται με ασφάλεια από το ΕΚΑΒ.
Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΕΚΑΒ και τις Ομοσπονδίες του χώρου μας σε κινητοποιήσεις για την άμεση απόσυρση της τροπολογίας.
Δείτε παρακάτω την επίμαχη τροπολογία:
tropologia-ekav

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom