Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΤΩΡΑ: Μεγάλη Φωτιά στην Σύρο - Απειλήθηκαν κατοικίες - Θυελλώδεις άνεμοι (φωτο)


Αντιμέτωπη με τον πύρινο «εφιάλτη», για πολλοστή φορά φέτος, είναι και πάλι η Σύρος… Η φωτιά ξέσπασε πριν από λίγα λεπτά στο Μέγα Γιαλό της Σύρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση και για να τη σβήσουν επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 3 υδροφόρες του Δήμου.


Πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 15:30 το απόγευμα στην περιοχή του Μέγα Γιαλού, η οποία πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω και των θυελλωδών ανέμων (8 μποφόρ) που επικρατούν στην περιοχή…

Η φωτιά ξέσπασε, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κοντά στην κατοικημένη περιοχή του Ταλαρά και απείλησε σπίτια στην περιοχή. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν ζημιές, ενώ η Αστυνομία έχει διακόψει την κίνηση από το ύψος της παραλίας του Ταλαρά.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχει πέσει σύσσωμη η δύναμη της Πυροσβεστικής της Σύρου, υδροφόρες του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και ιδιωτών, εθελοντές και γενικότερα έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι αυτή την ώρα (18:45) η φωτιά καίει αναξέλεγκτη σε μεγάλη έκταση και πολλά μέτωπα και το βράδυ προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολο…

Πρόκειται για φωτιά ίσως και μεγαλύτερη από την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου σε Αγία Βαρβάρα-Επισκοπειό-Δανακό…

Δείτε φωτο στο http://cyclades24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom