Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Βρέχει προβλήματα σε όλη τη χώρα - "Πνίγονται" Αττική,Μεσολόγγι, Άρτα,Ναύπακτος,Πάτρα και Ηλεία (φωτο & βίντεο)


- Σαρώνει όλη τη χώρα το κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχές και καταιγίδες
- «Νύχτα» και καταρρακτώδης βροχή στην Αττική
- Μετατράπηκαν σε ποτάμια οι δρόμοι της Αθήνας
- Προβλήματα και σε Μεσολόγγι, Άρτα, Ναύπακτο 

- Στην Πάτρα το νερό ξεπέρασε τους 60 πόντους!
- Πλημμύρισαν σπίτια και μαγαζιά – Σε απόγνωση οι κάτοικοι
- Δείτε φωτογραφίες και video από τις καταστροφές


Αστραπές, βροντές, πλημμυρισμένοι δρόμοι. Η μέρα έγινε νύχτα στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας για το οποίο είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Οι ουρανοί άνοιξαν λίγο πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου (22.10.2016) και από τις καταρρακτώδεις βροχές τα προβλήματα δεν άργησαν να δημιουργηθούν! Είναι χαρακτηριστικό πως όσοι βρίσκονται στους δρόμους χρειάζεται να έχουν αναμμένα τα φώτα των αυτοκινήτων τους καθώς η κίνηση σε πολλούς δρόμους γίνεται με δυσκολία.
Προβλήματα υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας, στους Θρακομακεδόνες, στο Χαλάνδρι, στο Μαρούσι. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές...

Δείτε εικόνες από την Αττική


Εικόνες από τη Λεωφόρο Αθηνών και το κέντρο της Αθήνας

Φυσικά, στο έλος της κακοκαιρίας δεν βρίσκεται μόνο η Αττική. Οι εικόνες από πολλές περιοχής της δυτικής Ελλάδας είναι συγκλονιστικές. Προβλήματα υπάρχουν στο Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο και την Πάτρα.

Στο Μεσολόγγι πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα από την καταρρακτώδη βροχή, ενώ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.

Δείτε εικόνες από το Μεσολόγγι

Προβλήματα καταγράφονται και στην Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Επίσης, η καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Πάτρας.

Δείτε εικόνες από τη Ναύπακτο

Στην Πάτρα, μια γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό του μεγέθους της κακοκαιρίας το γεγονός πως ο κόμβος στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας στην Πατρών – Πύργου, έχει πλημμυρίσει και ο δρόμος «χάθηκε»! 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Ραυτακόπουλο, σοβαρά είναι τα προβλήματα σε Λακκόπετρα, Λιμνοχώρι, Σαγέικα, Καλαμάκι και Κάτω Αχαΐα. Στην Ακτή Δυμαίων το νερό έχει ξεπεράσει τους 60 πόντους!

Δείτε εικόνες από την Πάτρα

Στην πεδιάδα της Άρτας, τα ξημερώματα πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες. Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό. 

Οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Δείτε εικόνες από την Άρτα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Με πληροφορίες από nafpaktianews.grtempo24.grepirusgate.blogspot.gr,patrastimes.gronairnews.gr,newsit.gr

“Λίμνη” η Ηλεία – Χείμαρροι, πλημμυρισμένα σπίτια και συναγερμός στην Πυροσβεστική

Πολλά είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία και σε όλη την Ηλεία.

Δεκάδες είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για σπίτια, καταστήματα και αποθήκες που έχουν πλημμυρίσει από χθες τα ξημερώματα.

Σοβαρά προβλήματα σε Βάρδα, Αμαλιάδα, Ανδραβίδα - Κυλλήνη και Γαστούνη....

Οι δρόμοι μοιάζουν με ποτάμια ενώ οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να μην παρασυρθούν από τους ορμητικούς χειμάρρους...
Πληροφορίες φωτογραφίες από tempo24patrisnews, Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom