Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΡΗΤΗ: Δραματικές εξελίξεις στην εξαφάνιση της μικρής Αντωνίας - Σοκάρει η ανάρτηση της γιαγιάς της στο fb


Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται με την υπόθεση της 8χρονης Αντωνίας από το Ρουσσοσπίτι Ρεθύμνου την οποία πήρε μακριά η μητέρα της όπως δήλωσε η πλευρά του πατέρα της που έχει προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού. Μάλιστα, για την εξαφάνιση της μικρής εκδόθηκε ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η επιμέλεια δεν ανήκει ούτε στον πατέρα ούτε στη μητέρα της, οι οποίοι φέρονται να έχουν πρόβλημα με ουσίες. Έτσι η υπόθεση της επιμέλειας της μικρής έχει περάσει στη διεκδίκηση μεταξύ των δυο γιαγιάδων.

Ωστόσο, χθες σε μια σοκαριστική ανάρτηση η γιαγιά της μικρής (από την πλευρά της μητέρας της) δηλώνει ότι το παιδί είναι καλά και ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει πού βρίσκεται γιατί δεν πρέπει να επιστρέψει στο πατρικό της περιβάλλον καθώς εκεί κακοποιούσαν το κοριτσάκι όπως τουλάχιστον η ίδια η γιαγιά ισχυρίζεται με τα γραφόμενά της. Μάλιστα υποστηρίζει ότι το παιδί την είχε παρακαλέσει να μην φύγει λέγοντάς της "Βοήθησέ με γιαγιά"

Σημειώνουμε ότι αυτά είναι ισχυρισμοί της ίδιας της γιαγιάς (από την πλευρά της μητέρας) όπως τους ανήρτησε η ίδια στον λογαριασμό της στο facebook.

Διαβάστε παρακάτω το χθεσινοβραδυνό άρθρο του ekriti

Κρήτη: Εξελίξεις στην υπόθεση της 8χρονης Αντωνίας

Σημάδια ζωής έδωσε η οκτάχρονη Αντωνία που αναζητούνταν από τους δικούς της ανθρώπους εδώ και δώδεκα ημέρες. Η διευθύντρια του σχολείου της κατάφερε να την εντοπίσει και να μιλήσει μαζί της στο τηλέφωνο μετατρέποντας τις ώρες αγωνίας σε στιγμές χαράς και ανακούφισης, αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Το μικρό κοριτσάκι που αναζητούνταν εδώ και αρκετές ημέρες από τη μητέρα του πατέρα της, καθώς εκείνη έχει την επιμέλεια του παιδιού, έμενε το τελευταίο καιρό στο Ρουσσοσπίτι του νομού Ρεθύμνου με την άλλη του γιαγιά.

Η μητέρα της μητέρας του το είχε πάρει προκειμένου να περάσουν λίγες ημέρες διακοπών μαζί της. Αν και έπρεπε μετά από κάποιο χρονικό όριο να το επιστρέψει στην γυναίκα που έχει την επιμέλεια του, αφού αυτή είχε αφαιρεθεί από την μητέρα του, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η γιαγιά του από την πλευρά της μητέρας του το έγραψε στο δημοτικό σχολείο στο Ρουσσοσπίτι και αρνήθηκε με κάθε τρόπο να στείλει το παιδί στην άλλη του γιαγιά. Η μητέρα του πατέρα της Αντωνίας που έχει κερδίσει την επιμέλεια του παιδιού στα δικαστήρια, προσπάθησε να πείσει τη συμπεθέρα της να κάνει αυτό που προβλέπει ο νόμος.

Μάταια όμως, καθώς η συμπεθέρα της εξαφανίστηκε από προσώπου γης μαζί με το ανήλικο κοριτσάκι. '' Πριν λίγη ώρα επικοινώνησε η διευθύντρια του σχολείου με τη γιαγιά και το κοριτσάκι. Και οι δύο μας είπαν ότι είναι καλά. Η γιαγιά μας ανέφερε ότι υπάρχει ένα διαδικαστικό ζήτημα κι ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα'', λέει στο protothema.gr, o πρόεδρος της κοινότητας Ρουσσοσπιτίου, Σταύρος Μυλώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γιαγιάδες διεκδίκησαν στα δικαστήρια την επιμέλεια του παιδιού.Την πρώτη δίκη την είχε κερδίσει η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας του. Η υπόθεση όμως πήγε και σε δεύτερο βαθμό όπου τελικά οι δικαστές αποφάσισαν ότι πρέπει να ζήσει με τη μητέρα του πατέρα της. Η άλλη γιαγιά όμως δεν δέχτηκε ποτέ αυτή την απόφαση με αποτέλεσμα να πάρει το παιδί και να εξαφανιστεί για 12 ολόκληρες ημέρες.

Πάντως, θέση στην υπόθεση παίρνει και η νονά της μικρής, Ευχαριστία Κουτεντάκη η οποία σε ανακοίνωσή της στο facebook αναφέρει τα εξής:

Εν όψει της κοινοποίησης για την εξαφάνιση της 8χρονης Αντωνίας Α. και προς αποκατάσταση της Αλήθειας θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
Η μικρή Αντωνία δεν εξαφανίστηκε ΠΟΤΕ!!!!!! Την επιμέλεια της την είχε η γιαγιά της στο Ρέθυμνο και η μικρή συνεχίζει να είναι μαζί της μέχρι και τώρα και μαζί με την μητέρα της. Η γιαγιά αρνήθηκε να δώσει τη μικρή στην άλλη της γιαγιά και στον πατέρα της γιατί το παιδί εκεί κακοποιείται και το ίδιο δεν θέλει να βρεθεί σ αυτό το περιβάλλον....

Υπάρχουν όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν γίνει γνωστά σε όλες τις αρμόδιες αρχές (εισαγγελέα ,ασφάλεια κτλ) Όσοι ενδιαφέρεστε για την ασφάλεια του παιδιού σας γνωστοποιώ πως πουθενά αλλού δεν μπορεί να είναι ασφαλέστερο και ευτυχισμένο εκτός από κει που βρίσκεται ΤΩΡΑ, με τη γιαγιά του και τη μαμά του...

Όλα όσα αναφέρω δεν είναι η γνώμη μου ,προκύπτουν από στοιχεία καθώς και μαρτυρίες του ίδιου του παιδιού που δείχνουν την κακοποίηση από τον πατέρα του και τη γιαγιά από την πλευρά του πατέρα...Αξίζει δε να αναφερθεί πως δεν έχουν πάρει ένα τηλέφωνο να μιλήσουν με το παιδί και να δουν ότι είναι καλά, αλλά το ψάχνουν κατά τα άλλα.

Όλα αυτά τα στοιχεία θα δοθούν στη δικαιοσύνη στην οποία πιστεύουμε και ελπίζουμε πως αμερόληπτα θα πράξει για το όφελος του παιδιού και την ασφάλεια του.
Κουτεντάκη Ευχαριστία
Η νονά της Αντωνίας

http://www.ekriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom