Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτό είναι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2,8 δισ


Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει μέρος των προαπαιτούμενων μέτρων για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις, στο νέο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων περνούν οι μετοχές των: ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ και ΕΛΒΟ.

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας, που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτος εκτιμά ότι προκαλείται «αύξηση εσόδων από την αναπροσαρμογή του ποσοστού εισφοράς για την υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΟΓΑ από 1.1.2017 (αντί 1.1.2019) το ύψος της οποίας σύμφωνα με το επισπεύδον υπουργείο ανέρχεται σε 37,36 εκατ. ευρώ για το 2017, στα 31,13 εκατ. ευρώ για το 2018 και στα 6,23 εκατ. ευρώ για το 2019».

Επίσης, δεν μπορεί να υπολογίσει τα έσοδα από την μείωση της έκπτωσης που παρέχεται σε περίπτωση εξαγοράς των ετών ασφάλισης με εφάπαξ καταβολή.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με δύο συνεδριάσεις, πρωί - βράδυ, στην αρμόδια επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια την επόμενη μέρα, Τρίτη (27 Σεπτεμβρίου), οπότε και αναμένεται αργά το βράδυ η ψήφιση του.

Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία που είχε ζητήσει η ΝΔ και είχε προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα (Τρίτη) αποφασίστηκε να μετατεθεί για μια μέρα και έτσι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (28 Σεπτεμβρίου).

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το νομοσχέδιο:

Δείτε την αιτιολογική έκθεση 

Δείτε τον πίνακα τροποποιημένων-καταργούμενων διατάξεων

Δείτε το σχέδιο νόμου με τις επείγουσες ρυθμίσεις

Δείτε την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Δείτε την ειδική έκθεση

Δείτε την έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων

Δείτε την έκθεση διαβούλευσης από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom