Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Παραδόθηκε ο 22χρονος που είχε επιτεθεί στον Διευθυντή της Τροχαίας Αθηνών


Παραδόθηκε ο 22χρονος δράστης της επίθεσης σε βάρος του Διευθυντή Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου, στο περιθώριο πορείας διαμαρτυρίας για το προσφυγικό, στις 29 Αυγούστου, με την «ασφάλεια» ότι δεν είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Ο νεαρός που πρόσφατα είχε ταυτοποιηθεί από τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας, ως ο δράστης της επίθεσης σε βάρος του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη στο Τμήμα Ασφαλείας Δραπετσώνας, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί για άλλα αδικήματα.

Από τη στιγμή που δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την αρμόδια Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της επίθεσης και τον άφησαν ελεύθερο.

Ο 22χρονος είχε αναγνωριστεί στα βίντεο της επίθεσης σε βάρος του Διευθυντή Τροχαίας Αθηνών Γιώργο Διαμαντόπουλο από αστυνομικό που τον είχε συλλάβει στις 23 Φεβρουαρίου 2016 μαζί με 24 ακόμη άτομα για την οργάνωση επεισοδίων στα Εξάρχεια και σε αθλητικές συναντήσεις ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Ένας ακόμη αστυνομικός που ήταν κοντά στον αστυνομικό διευθυντή την ώρα της επίθεσης αναγνώρισε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ του νεαρού αντιεξουσιαστή στο πόδι. Η μερική ταυτοποίηση είχε έρθει στις 3 Σεπτεμβρίου, πέντε ημέρες μετά την επίθεση.

Αναζητώντας τον οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι την 1η Σεπτεμβρίου είχε δώσει κανονικά το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων παρουσίας του τρεις φορές τον μήνα σε αυτό, για την πρόσφατη υπόθεση των «μπαχαλάκηδων», και μάλιστα φαίνεται να φορούσε το ίδιο μαύρο μπλουζάκι με τον γιακά και το χαρακτηριστικό λογότυπο, που φορούσε κατά την επίθεση στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.. Επιχείρησαν να τον εντοπίσουν κοντά σε άτομα με τα οποία είχε περισσότερες επαφές, από τους συγκατηγορούμενούς του από την παλαιότερη υπόθεση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μετά την ταυτοποίηση και την υποβολή της δικογραφίας στον Εισαγγελέα και από εκεί στον Ανακριτή, οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν πως τα στοιχεία δεν είναι ικανά προκειμένου να εκδώσουν ένταλμα σύλληψής του.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας περιγράφοντας το προφίλ του 22χρονου κατά την σύλληψή του τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν κάνει λόγο για «επαγγελματία οργανωτή επεισοδίων», ο οποίος δεν είχε προφυλακιστεί για τη συμμετοχή του σε εκείνη την ομάδα παρά τις βαριές κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στους καταγεγραμμένους διαλόγους από τα κινητά τηλέφωνα του 22χρονου και των συνεργών του φαινόταν ο σχεδιασμός επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε περιφερειακούς αθλητικούς αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Οι αστυνομικοί μιλούσαν για συλλήψεις που δείχνουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει «σύνδεση» των επεισοδίων στα γήπεδα με τα Εξάρχεια με πρωταγωνιστές «επαγγελματίες μπαχαλάκηδες».

Μαζί με τους συνεργούς του ο 22χρονος είχε κατηγορηθεί για συνολικά 11 υποθέσεις: Επίθεση σε συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού στα Εξάρχεια, επεισόδια με λοστούς στην οδό Στουρνάρη έξω από το Πολυτεχνείο, επεισόδια σε αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, βανδαλισμούς σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, εκτόξευση μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια, συμμετοχή σε συμπλοκή χούλιγκαν στο Περιστέρι, κλοπή οπαδού μετά από αγώνα μπάσκετ στην ίδια περιοχή.

Στον νεαρό είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι παρουσίας του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, τους οποίους παραβίασε στις 10 Σεπτεμβρίου.

Από την κατάθεση που είχε δώσει ο κ. Διαμαντόπουλος αλλά και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, προκύπτει ότι η επίθεση της 29ης Αυγούστου 2016 διήρκησε πέντε δευτερόλεπτα. Αρχικά μία ομάδα πέντε ατόμων, τα οποία συμμετείχαν νωρίτερα σε πορεία διαμαρτυρίας για το προσφυγικό, προσέγγισε τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν υπεύθυνος για την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους γύρω από τη συγκέντρωση.

Η προσέγγιση στον κ. Διαμαντόπουλο έγινε στα Προπύλαια και -σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος - κάποιοι από τους νεαρούς τον ρώτησαν ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί. Ο ρουχισμός τους και οι κινήσεις τους δεν παρέπεμπαν σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τέσσερις από τους νεαρούς αποχώρησαν. Τη στιγμή που ο αστυνομικός διευθυντής γύρισε την πλάτη, ο πέμπτος νεαρός επιτέθηκε πισώπλατα.
http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom