Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Παναθηναϊκός έχασε τους πρώτους βαθμούς στο Αγρίνιο,0-0 με τον Παναιτωλικό (φωτο)


Χωρίς Ελληνα ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα του παρατάχθηκε και στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός,για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ,σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που είχε πέντε στην αρχική ενδεκάδα.

Και οι δύο ομάδες προέρχονταν από νίκη,οι Αθηναίοι μάλιστα από δύο και ήθελαν να συνεχίσουν το καλό σερί.Επαιξαν ανοιχτό και καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα με πολλές φάσεις που σίγουρα ικανοποίησαν τους οπαδούς τους.

Το τελικό 0-0 φαίνεται να αδικεί τον Παναθηναϊκό,αλλά δεν είναι έτσι...

Στο 7΄ Μετά από κόντρα στον Κούσα η μπάλα φτάνει στον Τομανέ που απέναντι από το Στιλ σούταρε και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 10΄ Σέντρα του Κουλιμπαλί από αριστερά ο Λουντ γυρίζει και κάνει το σουτ που διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κυριακίδης

Δύο κίτρινες για τον Παναιτωλικό στο 18' στον Μάρκο και στο 21' στον Κλέσιο

Στο 23' Καλό σουτ του Φερέιρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στιλ

Πολλά λάθη από τον Παναθηναϊκό μετά το 25' έδωσαν χώρο στον Παναιτωλικό που ανέβηκε και πίεσε κυρίως από τα πλάγια με τον Ζέκα να γίνεται σωτήρας του τριφυλλιού.

Στο 43΄ γκολ του Λουντ ακυρώνεται καθώς είχε υποδειχθεί νωρίτερα οφσάιντ ο Μπεργκ που έδωσε την πάσα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές με τον Παναιτωλικό όμως να έχει οπισθοχωρήσει ανεξήγητα,δίνοντας το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να τριγυρνάει συνεχώς στην περιοχή του έχοντας την απόλυτη κατοχή της μπάλας κερδίζοντας συνολικά πάνω από 12 κόρνερ.

Στο 62' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Κάθετη του Μέστο, ο Κυριακίδης πρόλαβε τον Μπεργκ και απομάκρυνε, η μπάλα στρώθηκε στον Λουντ, όμως το πλασέ του Φινλανδού σταμάτησε στο σώμα του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.

Στο 64' Κάθετη μπαλιά του Γουακάσο, ο Λουντ δεν πρόλαβε τον Κυριακίδη, ο οποίος μπλόκαρε.

Η είσοδος του Βιγιαφάνες (ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους του Παναιτωλικού) στο 65' έδωσε ακόμα μεγαλύτερη πνοή στον Παναθηναϊκό και την ευκαιρία στον Κυριακίδη να ξαναδείξει τα προσόντα του.

Στο 67' Ωραία συνεργασία Ιμπάρμπο - Βιγιαφάνες από αριστερά, ο Κλέσιο πρόλαβε τον Αργεντινό και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 68' Κι άλλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Εκτέλεση κόρνερ του Λεντέσμα από αριστερά, ο Κυριακίδης στην προσπάθεια του να διώξει έστρωσε τη μπάλα στον Λουντ που έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Τομανέ πάνω στη γραμμή απομάκρυνε.

Ακαρπη η υπεροχή του Παναθηανϊκού και ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Παναιτωλικού που φαινόταν ικανοποιημένος από την ισοπαλία.Στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε με δύο σέντερ φορ πιέζοντας ασφυκτικά τον Παναιτωλικό του οποίου όλοι οι ποδοσφαιριστές είχαν γυρίσει πίσω.

Πέντε λεπτά καθυστερήσεις έδειξε ο διαιτητής Κομίνης,αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι δεν μπόρεσε να σπάσει τη γραμμή μαζινό του Ματζουράκη, ούτε να νικήσει τον καταπληκτικό και σήμερα Κυριακίδη.

Το τελικό 0-0 δεν αδικεί τον Παναθηναϊκό που ναι μεν είχε την υπεροχή,αλλά ήταν φοβερά φλύαρος.Ο Παναιτωλικός πέτυχε το σκοπό του κόβοντας τους πρώτους βαθμούς από τον μεγάλο του αντίπαλο.

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης,Τσοκάνης, Μύγας, Κούσας, Ροντρίγκες, Μάκος, Πάουλο, Φερέιρα, Ουάρντα (70' Μουνιός), Κλέσιο(81' Ρότσα) και Τομανέ (69' Μαρκόφσκι).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Λουντ(74' Εμποκού), Μέστο, Μολέδο, Ιβάνοφ, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λεντέσμα, Γουακάσο(65'Βιγιαφάνες), Ιμπάρμπο(82' Ρινάλντι) και Μπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom