Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η FIFA δίνει τη λύση διορίζοντας διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΟ!


Στη FIFA έχουν πάρει απόφαση να αντικαταστήσουν τη διοίκηση της ΕΠΟ με προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν δώσει ήδη εντολή σε όλους όσοι εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση, από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη μέχρι τους νομικούς της συμβούλους, να αναζητήσουν τα κατάλληλα πρόσωπα για να την επανδρώσουν.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία θέλει να βρεθούν πέντε ή επτά άτομα «κοινής αποδοχής» κι επειδή αυτό στην ποδοσφαιρική Ελλάδα είναι αδύνατο, να βρεθούν τουλάχιστον κάποιοι που θα συγκεντρώσουν τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις!

Μάλιστα για να ισχυροποιηθεί η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που θα αναλάβει τις τύχες της ΕΠΟ και του ελληνικού ποδοσφαίρου κατ’ επέκταση θα αναφέρεται απ’ ευθείας στην FIFA.

Αυτό θεωρούν ότι θα την ισχυροποιήσει από τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν και θα της δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει στη λύση των προβλημάτων.Αυτή τη στιγμή η ΦΙΦΑ δεν έχει αποφασίσει για τον αριθμό των μελών, αν και επιθυμεί μια μικρή και ευέλικτη επιτροπή-ξέροντας ότι στην Ελλάδα τα συλλογικά όργανα δεν ευδοκιμούν-που θα έχει περίπου… δικτατορικές εξουσίες.

Τότε προς τι η παρουσία του Κύπριου ποδοσφαιρικού παράγοντα στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα;

Ο κ.Κουτσοκούμνης θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην Πολιτεία και στην ΕΠΟ. Με δεδομένο όμως ότι οι συμφωνίες της περασμένης άνοιξης δεν τηρήθηκαν, είναι δύσκολο να βρεθεί λύση έστω και στο… παρά πέντε.Οσο για τη διάρκεια της Διοικούσας Επιτροπής, μπορεί να μην είναι σαφώς προκαθορισμένη.

Η «προσωρινή διοίκηση» θα αναλάβει να λύσει τα δικαστικά και τα άλλα προβλήματα που έχουν προκύψει. Όταν λυθούν αυτά θα ολοκληρωθεί και η παρουσία της με την προκήρυξη εκλογών στην ομοσπονδία.

Δύο γεγονότα άσχετα μεταξύ τους παίζουν το ρόλο τους στο θέμα αυτό:

1. Οι επιστολές των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ πήγαν απ’ ευθείας στην FIFA και έγιναν δεκτές (υπήρχε προσυνεννόηση).Λογικά, εάν δεν υπήρχε πρόβλημα με την ΕΠΟ, οι επιστολές θα επιστρέφονταν ως απαράδεκτες ή θα ζητούσαν να σταλούν μέσω της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο

2. Από την FIFA δεν υπήρξε αντίδραση στην αναβολή των δύο αγωνιστικών από τον υφυπουργό Αθλητισμού. Μάλιστα σε σχετικές ερωτήσεις από την Αθήνα η απάντηση ήταν: «Αφού υπάρχουν λόγοι ασφαλείας καλώς δεν έγιναν οι αγώνες».
http://www.pamesports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom