Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ του Δ.Σ.


Προς τον Πρόεδρο
του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
κ. Κωνσταντίνο Ρόκο
κοιν.: Δήμαρχο Αγρινίου
Πρόεδρο Ν.Π.Δ.Δ. ΚοιΠΑ Δ. Αγρινίου

Θέμα: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ερώτημα 1ο
Με έντονο προβληματισμό αντιμετωπίζουμε την πρόσφατη ενημέρωση του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου, για «τις μητέρες που έχουν στην κατοχή τους Αξία Τοποθέτησης (voucher), και έχουν απευθυνθεί σε Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, των οποίων η δυναμικότητα παρουσιάζει πληρότητα, ότι μπορούν να απευθυνθούν στο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δ. Αγρινίου, (Δ. Μακρή 11, Αγρίνιο), εργάσιμες ημέρες και ώρες (7:00πμ -3:00 μμ) , προκειμένου να δηλώσουν τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της επιλογής του, πριν συμπληρωθεί η δυναμικότητα».

Πέρα από την θλιβερή διαπίστωση της έκπτωσης των αξιών του κοινωνικού κράτους (Αξία Τοποθέτησης voucher!!!), που κατά απόλυτο και συμβολικό τρόπο επαναφέρει ανάγλυφη την πραγματικότητα την νομοθέτηση της απαξίας της εργασίας (voucher), αλλά και της κοινωνικής φροντίδας, που οφείλει μια οργανωμένη πολιτεία προς τους πολίτες της, συνειδητοποιούμε, για μια ακόμα φορά, ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που μέσω ενός ιδιώτη διαθέτει το κράτος για την βρεφική και παιδική ηλικία δεν είναι αρκετά για την πλήρη κάλυψη αυτής της δημόσιας ανάγκης.

Ερωτάται ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου, κ. Βασίλης Καρακώστας:
Ποια η συνολική δυναμική των θέσεων των δημοτικών και βρεφονηπιακών σταθμών;

Πόσο αιτήματα δημοτών έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία του Νομικού προσώπου;

Πόσες είναι οι κενές θέσεις και σε ποιους δημοτικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς βρίσκονται αυτές;

Ερώτημα 2ο

Άλλη μια σχολική χρονιά βρίσκεται στο ξεκίνημα της και για άλλους ακόμα εννέα μήνες ένας σημαντικός αριθμός μαθητών της πόλης του Αγρινίου θα είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος ή ακόμα και δυστυχήματος από την ανεπάρκεια του Δήμου Αγρινίου να κατασκευάσει μια ασφαλή προσέγγιση στις σχολές του ΟΑΕΔ που βρίσκονται επί της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Ιωαννίνων.

Αντ’ αυτού ο Δήμος Αγρινίου αποφάσισε με ίδια έξοδα να «επαλείψει» με άσφαλτο κεντρικούς δρόμους της πόλης, φροντίζοντας μάλιστα την επικοινωνιακή προβολή του συγκεκριμένου έργου, με όρους «κοσμογονίας».

Με δεδομένο και την παλαιότερη τοποθέτηση μας στο δημοτικό συμβούλιο, ταυτόχρονα με την έγγραφη επισήμανσή μας για το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς και την συζήτηση η οποία αναπτύχθηκε για το συγκεκριμένο πρόβλημα και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή.

Ερωτάται ο Δήμαρχος Αγρινίου:

Με ποιον τρόπο σχεδιάζει ο Δήμος Αγρινίου να αντιμετωπίσει αυτό το χρονίζον πρόβλημα της συγκεκριμένης επικινδυνότητας;

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί έτσι ώστε ή σχεδιάζει να προβεί, για να πιέσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της γα την άρση της επικινδυνότητας της εθνικής οδού καθ’ όλο το μήκος της από τον κόμβο του νοσοκομείου έως τον κόμβο του Σταδίου;

Υποσημείωση: Να σημειωθεί ότι παρόμοιας επικινδυνότητας προβλήματα υπάρχουν σε όλο το επαρχιακό δίκτυο Δήμου, όπως λχ σε όλο το μήκος της επαρχιακής οδού Αγρινίου Θέρμου και ιδιαίτερα στο τμήμα εκείνο που διέρχεται από τη Δημοτική Κοινότητα Καινούργιου, όπου πρόσφατα για πολλοστή φορά σημειώθηκε ένα τροχοφόρο δυστύχημα.

Ερώτηση 3η

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι η κυβέρνηση αφαίρεσε από την τοπική αυτοδιοίκηση ακόμα και έκφραση γνώμης κατά την διαδικασία εκπόνησης καιεφαρμογής του χωροταξικού σχεδιασμού που την αφορά.
η Δημοτική Αρχή:
Σε ποιες συντονισμένες ενέργειες αντιμετώπισης αυτής της απαξίωσης για ένα τόσο ζωτικής σημασίας για την λειτουργία των κοινοτήτων έχει προβεί, αν έχει προβεί, η ΚΕΔΕ ή ο Δήμος Αγρινίου;


Για την δημοτική παράταξη
«Λαϊκή Συνέλευση ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ»

Στέλιος Μερμίγκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom