Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΧΙΟΣ: Τώρα αρχίζει το θρίλερ με τον Τούρκο εισαγγελέα,που ζήτησε πολιτικό άσυλο


Σε φυλάκιση ενός μηνός με τριετή αναστολή καταδικάσθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, 30 Αυγούστου 2016, ο Τούρκος εισαγγελέας, ο οποίος έφτασε μαζί με πρόσφυγες στη Χίο και ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του astraparis.gr, ο 50χρονος εισαγγελέας, που εμφανίσθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, παρά μόνον με μεταφράστρια ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα, αρνήθηκε να λάβει προθεσμία τριών ημερών που του πρότεινε η πρόεδρος του δικαστηρίου και ζήτησε την άμεση εκδίκαση της υπόθεσής του.
Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου τόνισε ότι αμέσως μετά το πραξικόπημα παρέμεινε κρυμμένος μακριά και χωρίς καμία επαφή με την οικογένειά του, φοβούμενος ότι θα είχε την τύχη χιλιάδων άλλων δικαστικών και εισαγγελέων που το καθεστώς Ερντογάν έχει φυλακίσει.
tourkos_010
Ο Τούρκος εισαγγελέας με την συνοδεία λιμενικών εξέρχεται του δικαστικού μεγάρου Χίου
Πλήρωσε τον διακινητή για να μπει στην βάρκα
Την περίοδο μετά το πραξικόπημα, πρόσθεσε, αναζητούσε διαρκώς τρόπο να διαφύγει από την Τουρκία στην Ελλάδα. Δήλωσε ότι έχει πράσινο διαβατήριο, που σημαίνει ότι μπορούσε να ταξιδέψει χωρίς βίζα στην χώρα μας, αλλά δεν το έπραξε γιατί το πιθανότερο ήταν ότι θα γινόταν αντιληπτός.
Σε συνεννόηση με έναν φίλο του, ο τελευταίος του πρότεινε να ακολουθήσει την διαδρομή των προσφύγων και μεταναστών, πράγμα που τελικά έκανε.
Στην σχετική ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου είπε ότι πλήρωσε χρήματα στον άνθρωπο που τον έβαλε στην βάρκα, με την οποία έφτασε στη Χίο και διεσώθη μαζί με άλλους έξι Σύριους πρόσφυγες από το ναυαγοσωστικό του λιμεναρχείου Χίου τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ανοικτά της Αγίας Ελένης.
Στην ΒΙΑΛ για καταγραφή μαζί με τους πρόσφυγες
Μετά την καταδίκη του ο Τούρκος εισαγγελέας αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε από τους λιμενικούς στο λιμεναρχείο Χίου.
Στη συνέχεια επρόκειτο να οδηγηθεί στο hot spot της ΒΙΑΛ, όπου και θα ακολουθείτο και για τον ίδιο η διαδικασία που εφαρμόζεται για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στο νησί.
Έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία
Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες του astraparis.gr, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Χίου και φυσικά στην Αθήνα έχει ενημερωθεί για το περιστατικό η πολιτική ηγεσία, η οποία έχει έναν ακόμα πονοκέφαλο να αντιμετωπίσει, μετά από εκείνον με τους οκτώ στρατιωτικούς που έφτασαν μετά το πραξικόπημα με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.
Στην υπόθεση ευθύς εξ αρχής ενεπλάκη και η ΕΥΠ, η οποία «ανέκρινε» τον Τούρκο εισαγγελέα και φυσικά ενημέρωσε αρμοδίως την πολιτική ηγεσία για το περιστατικό.
Πάντως, μέχρι στιγμής όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία του ασύλου που ισχύει και για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη Χίο, ενώ δεν έχει γίνει – προς το παρόν – λόγος είτε για μέτρα προστασίας του Τούρκου εισαγγελέα, είτε για άμεση μεταφορά του στην Αθήνα, προκειμένου να εξετασθεί εκεί η αίτηση ασύλου.
tourkos_0015tourkos_0018
Ο Τούρκος εισαγγελέας μπαίνει στο αυτοκίνητο για να μεταφερθεί στο λιμεναρχείο Χίου
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:16
Ένας 50χρονος Τούρκος δικαστικός, διωκόμενος κατά δήλωσή του από την κυβέρνηση Ερντογάν, ήταν μαζί με τους έξι πρόσφυγες και μετανάστες που διέσωσε το ναυαγοσωστικό του λιμεναρχείου Χίου περί τις 6 το πρωί της Τρίτης, 30 Αυγούστου 2016, στην περιοχή της Αγίας Ελένης.
Τα στελέχη του λιμεναρχείου Χίου, σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, διακρίβωσαν κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο την ταυτότητα και την ιδιότητα του Τούρκου υπηκόου.
Ο Τούρκος δικαστικός, ο οποίος ζήτησε από τα στελέχη του Λιμενικού πολιτικό άσυλο, βρίσκεται αυτή τη στιγμή (λίγο μετά τη μία το μεσημέρι) στην εισαγγελία Χίου για την παράνομη είσοδό του στην χώρα, ενώ ταυτόχρονα η εισαγγελία θα αποφασίσει περί του αιτήματος ασύλου και κατά πάσα πιθανότητα θα παραπεμφθεί στις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom