Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Πήραν μέλος της Επιτροπής με ασθενοφόρο! (φωτο & βίντεο)

Έως και 50 ώρες μπορεί να διαρκέσει η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη

- Ξεκίνησε από το πρωί η μαραθώνια δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες 
- Αναμένεται να ξεπεράσει τις 50 ώρες η διαδικασία!
- Παρόντες οι: Βαγγέλης Μαρινάκης, Θοδωρής Κυριακού, Ιβάν Σαββίδης 
- Απουσιάζουν Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος και Κοντομηνάς 
- Οκτώ οι υποψήφιοι - Αποκλείστηκε το Epsilon
- Σκληρές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του ΣΚΑΪ Κώστα
Κιμπουρόπουλο: Νιώθω σαν όμηρος, ανώμαλη η διαδικασία
- Ταπεινωτική η διαδικασία είπε και ο εκπρόσωπος του Alpha
- Με βαλίτσες στα χέρια οι εκπρόσωποι των καναλιών 
- Οι του ΑΝΤ1 έφεραν εκτός από στρώμα μέχρι... ανεμιστήρα!

Τόσα δίνω, πόσα θες... Η στιγμή για τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών έφτασε και από τις 07:00 το πρωί φτάνουν σταδιακά στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην Καλλιθέα οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιριών που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία. Η παρουσίες του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Θοδωρή Κυριακού και Ιβάν Σαββίδη δίνουν... νέο ενδιαφέρον στη διαδικασία. Απουσιάζουν Βαρδινογιάννης και Αλαφούζος.

Αν και έγινε κλήρωση για την ώρα που θα φτάσουν οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιριών που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις άδειες, μετά τον αποκλεισμό την τελευταίας στιγμής της συμμετοχής του Epsilon λόγω προβλήματος με την εγγυητική που κατέθεσε ο Φίλιππος Βρυώνης, η... σειρά φαίνεται πως δεν τηρήθηκε. Αλλά μάλλον αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ο δρόμος μπροστά από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας στην Καλλιθέα είναι αποκλεισμένος και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους εκπροσώπους των εταιριών που διεκδικούν άδεια και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εποπτεύουν το χώρο, ενώ έχουν επιστρατευτεί και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

  Η στιγμή της αποχώρησης
Δείτε τη στιγμή που μέλος της Επιτροπής αποχωρεί από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης πάνω σε φορείο 

  Πήραν μέλος της Επιτροπής με ασθενοφόρο!
Όταν νωρίς το πρωί ένα ασθενοφόρο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν έκανε την εμφάνισή του και μπήκε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, έγινε γνωστό ότι μετέφερε ένα από τα πέντε μέλη της επιτροπής, το οποίο νοσηλευόταν αλλά δεν μπορούσε να απουσιάζει από τη διαδικασία. Δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Μεταφέρθηκε πάντως μέσα στο κτίριο με καροτσάκι
Λίγο πριν από τις 13:30 όμως, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ασθενοφόρο του νοσοκομείου επέστρεψε στην Καλλιθέα και αυτή τη φορά πήρε το συγκεκριμένο άτομο με φορείο για να το μεταφέρει ξανά στο νοσοκομείο.

  Νίκος Παππάς: Η ΝΔ προσβάλλει τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη
«Η ΝΔ οφείλει να αλλάξει τη θέση της σήμερα. Είναι νομίζω προσβολή προς τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη. Και οφείλει να βγει σήμερα και να διατυπώσει τη θέση ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού».
Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας πως «ο διαγωνισμός αυτός, είναι ο διαγωνισμός, ο οποίος για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα απονείμει νόμιμες άδειες και η ταύτιση της ΝΔ με ορισμένα πάρα πολύ συγκεριμένα και ιδιαίτερα συμφέροντα είναι νομίζω ένα παρά πολύ αρνητικό γεγονός».
Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Νέα "βόμβα" από την Όλγα Γεροβασίλη
Δεν θα υπάρξουν άλλες πανελλαδικές άδειες, διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM και επανέλαβε πως όσοι δεν πάρουν άδεια, σε 90 μέρες θα πέσει... "μαύρο" και θα κοπεί το σήμα τους από τη Digea.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Ποιος εκπροσωπεί ποιον
Star: Κάρολος Αλκαλάι
Όμιλος Καλογρίτσα: Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας
Alter Ego: Βαγγέλης Μαρινάκης
Dimera: Ιβάν Σαββίδης
ΑΝΤ1: Θοδωρής Κυριακού
Alpha: Δημήτρης Φουρλεμάδης (διευθύνων σύμβουλος)
ΣΚΑΙ: Κώστας Κιμπουρόπουλος (διευθύνων σύμβουλος)
«Ανεξάρτητος Πάροχος»: Πάνος Κυριακόπουλος
Δεν προσήλθαν στη διαδικασία οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Κοντομηνάς και επέλεξαν να εκπροσωπηθούν
  Ας θυμηθούμε πως θα γίνει ο διαγωνισμός
Κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή  Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ  τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ. Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.

Οι οκτώ ομάδες, μία για κάθε υποψήφιο επιχειρηματικό σχήμα, θα κατανεμηθούν στους πέντε ορόφους του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Από εκεί θα υποβάλουν τις προσφορές τους, στο ισόγειο θα βρίσκεται η πενταμελής επιτροπή η οποία θα εποπτεύει τη διαδικασία, ενώ στο διάστημα που θα μεσολαβεί της κάθε δημοπράτησης προβλέπεται και ένα διάλειμμα τριών έως τεσσάρων ωρών.

Στον θάλαμο της κάθε αντιπροσωπείας θα υπάρχει υπολογιστής συνδεδεμένος με κλειστό κύκλωμα και εκτυπωτή, κάλπη για τη συλλογή έγγραφων προσφορών, στρατιωτικό ράντσο, χημική τουαλέτα, ενώ ένας αστυνομικός θα βρίσκεται μέσα στο θάλαμο για να επιτηρεί τη διαδικασία.

Η δημοπρασία για την κάθε άδεια αναμένεται να φτάσει περίπου τις δώδεκα ώρες, την ώρα που δέκα περιπολικά και οχήματα της αστυνομίας θα φρουρούν το κτίριο. Στο προαύλιο του κτιρίου θα βρίσκονται επίσης δύο ασθενοφόρα, αλλά και τριάντα έξι λιμουζίνες με τους συνοδούς και τη φρουρά των καναλαρχών.
  Τσακωμός Κουμουτσάκου - ΣΥΡΙΖΑ
Σε σαθρό έδαφος γίνεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ «η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και προσέθεσε πως «η ΝΔ δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξει τον ανταγωνισμό για να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες της ελεύθερης αγοράς». Αναγνώρισε πως «υπήρχαν προβλήματα στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς» αλλά σημείωσε πως «η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη».

Η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε. Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει: 
Η προθυμία με την οποία η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί το σύστημα της διαπλοκής είναι προκλητική. Για μια ακόμα φορά, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Γ. Κουμουτσάκου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ περί "μη νομιμοποίησης" της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών, εκφράζουν την αγωνία της ΝΔ για τη διαιώνιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας εντός του οποίου λειτουργούν επί 27 χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια στη χώρα. 
Σε περίπτωση που ο κ. Κουμουτσάκος δεν το έχει αντιληφθεί, ο διαγωνισμός ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί. Όμως, η αυθαιρεσία και η ασυδοσία, τα θαλασσοδάνεια και το πάρτι της διαπλοκής, τελείωσαν.  Καιρός να το αντιληφθεί αυτό η ΝΔ, να αλλάξει θέση και να αναγνωρίσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
  Ανακεφαλαίωση
Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από μια ώρα και αναμένεται να ξεπεράσει τις 50 ώρες! Ας δούμε τι ξέρουμε μέχρι στιγμής
- Η δημοπρασία γίνεται στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας στην Καλλιθέα
- Θα δημοπρατηθούν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες
- Από τους πρώτους που έφτασαν περίπου στις 07:00 το πρωί ήταν οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 και του Star
- Αυτοπροσώπως στη διαδικασία εμφανίστηκαν οι Θοδωρής Κυριακού, Βαγγέλης Μαρινάλης και Ιβάν Σαββίδης
- Δεν πήγαν Βαρδινογιάννης και Αλαφούζος
- Όλοι έχουν μαζί τους βαλίτσες και sleeping bag μέχρι... στρώματα και ανεμιστήρες αφού αναμένεται να βγουν από το κτίριο μόνο όταν τελειώσει η διαδικασία
- Θα κοιμηθούν σε ράτζα (όσοι δεν έχουν δικό τους... στρώμα) - Μέσα στα δωμάτια που θα μείνουν υπάρχουν και χημικές τουαλέτες
- Αν θελήσουν να βγουν από το χώρο που τους έχει παραχωρηθεί θα συνοδεύονται από αστυνομικό
- Κάμερες ασφαλείας υπάρχουν παντού μέσα στο κτίριο
- Το κτίριο είναι «αστακός» και Ισχυρή ομάδα αστυνομικών το επιτηρεί - Έχουν επιστρατευτεί ακλόμα και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά
- Αποκλεισμένος ο χώρος γύρω από το κτίριο της ΓΓΕΕ, κανείς δεν μπορεί να παρκάρει σε κοντινή ακτίνα
- Κανένας πλην των εκπροσώπων των υποψηφίων δεν έχει πρόσβαση στο κτίριο για όσο διάστημα διαρκέσει η διαδικασία της δημοπράτησης.
- Τα οκτώ επιχειρηματικά σχήματα που συμμετέχουν είναι:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).
  Η γυναίκα που... τρόλαρε τους πάντες!
Είχαν όλοι μπει πια στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, οι πόρτες είχαν κλείσει και στον εξωτερικό χώρο επικρατούσε... ηρεμία... Αλλά "εσπασε" από τη φωνή μιας γυναίκας... Διαβάστε περισσότερα εδώ
  «Προσωρινές οι άδειες που θα δοθούν σήμερα»
Αποκαλυπτικός για όλα όσα έχουν γίνει τις προηγούμενες ημέρες αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν ήταν ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Κατ’ αρχήν, ο κ. Κρέτσος μιλώντας στο Κόκκινο, είπε πως οι 4 άδειες που θα δοθούν σήμερα, «προσωρινές», καθώς σε 20 ημέρες θα ελεγχθεί εκ νέου το Πόθεν Έσχες των εταιρειών που θα κερδίσουν τις άδειες. Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Σημειολογική εμφάνιση Παππά
Περίπου στις 10:00 την ώρα δηλαδή που ξεκινούσε η πρώτη δημοπρασία, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς συνοδευόμενος από τον γγ Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο. "Ήρθαμε να ενημερωθούμε" είπε ο κ. Παππάς και τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως "θα ενημερωθούμε κι εμείς όπως κι εσείς". Επεσήμανε πάντως πως όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. 
Από την άλλη, άκρως ο Λευτέρης Κρέτσος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, είπε: "θα λάβετε κανονική και ανόθευτη ενημέρωση".
Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom