Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Χάος με ενστάσεις για τα παράβολα των 3 εκατ. ευρώ - Τι απαντά ο Καλογρίτσας για την προθεσμία


- Και οι εννέα υποψήφιοι έχουν καταθέσει τις εγγυητικές επιστολές των 3 εκατομμυρίων ευρώ
- Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας
- Προειδοποίηση από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη πως σε 90 ημέρες θα πέσει μαύρο σε όποιο κανάλι δεν έχει άδεια
- Ενστάσεις για την εγγυητική επιστολή του κ. Καλογρίτσα

– Ο ίδιος απαντά πως κατατέθηκε εντός προθεσμίας
- Ερωτήματα από τους υποψηφίους για το πώς κατέθεσε το παράβολο ο κ. Αλαφούζος αφού η περιουσία του έχει δεσμευτεί


Λίγες ώρες πριν την δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες επικρατεί ένας απίστευτος παρασκηνιακός πόλεμος μεταξύ των υποψηφίων, αφού όλοι κατηγορούν τους πάντες, βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στη διαδικασία.

Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα όπου θα μπορούσαν οι εννέα υποψήφιοι να καταθέσουν τις εγγυητικές τους επιστολές των τριών εκατομμυρίων ευρώ, όπως όριζε εξαρχής η προκήρυξη για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας.

Ωστόσο, οι 8 από τους 9 υποψήφιους εγείρουν ενστάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Καλογρίτσα, υποστηρίζοντας πως κατέθεσαν την εγγυητική επιστολή εκπρόθεσμα και όχι στον προβλεπόμενο χρόνο. Ισχυρίζονται συγκεκριμένα πως ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε την εγγυητική επιστολή των τριών εκατομμυριών ευρώ μετά τις 15:00 και άρα είναι εκπρόθεσμος.

Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αναφέρει πως για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής δεν υπάρχει καμία προθεσμία, σημειώνοντας πως στην προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρεται πως το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί μία ημέρα πριν από τη δημοπρασία, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη ώρα.

Την ίδια ώρα, έχει ανοίξει άλλο ένα μέτωπο αυτή τη φορά για την υποψηφιότητα του κ. Αλαφούζου και του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλαφούζος κατέθεσε την εγγυητική επιστολή των τριών εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα.
Ωστόσο, οι νομικοί σύμβουλοι των υπόλοιπων υποψηφίων εγείρουν θέμα για το πώς κατάφερε ο κ. Αλαφούζος να καταθέσει εγγυητική επιστολή με το παράβολο των 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η περιουσία του έχει δεσμευτεί.

Την ίδια ώρα, έχει εντοπιστεί πρόβλημα και με την εγγυητική επιστολή του ιδιοκτήτη του Epsilon, Φίλιππου Βρυώνη, η οποία προέρχεται από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ και είναι διάρκειας 36 ημερών και όχι 365 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος. Ωστόσο, η πλευρά του κ. Βρυώνη αναφέρει πως πρόκειται για τυπογραφικό λάθος.

Τις επόμενες ώρες, τα επιτελεία των υποψηφίων ψάχνουν κάθε λεπτομέρεια στους αντιπάλους τους, προκειμένου να εγείρουν ενστάσεις και η νύχτα σίγουρα αναμένεται μεγάλη.

Πάντως, όλοι οι υποψήφιοι θα είναι έκλειστοι για ώρες θα είναι στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία της δημοπρασίας και δεν θα έχουν καμία επαφή με τον… έξω κόσμο, ενώ θα υπάρχει τηλέφωνο στο οποίο θα μπορούν να αφήσουν μήνυμα, αν παραστεί ανάγκη.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα έχουν στη διάθεσή τους διάφορα σάντουιτς, σαλάτες, γλυκά, γιαούρτια, παγωτά, νερά, αναψυκτικά, χυμοί, ισοτονικά, γάλα, καφές με κουλούρια, κρουασάν, κέικ, μπισκότα και τσουρέκια, ενώ έχουν επιλέξει τα φαγητά τους από το μενού που περιέχει:
Για μεσημεριανό: Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια ή Κοτόπουλο με ρύζι και λευκή σάλτσα λαχανικών ή Μπιφτέκι κοτόπουλο με λαχανικά ή Μπιφτέκι ανάμεικτο μοσχάρι 80% και χοιρινό 20% με πατάτες φούρνου ή Μοσχαράκι νουα με ρύζι και πατάτες φούρνου ή Ταλιατέλες με κιμά ή Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και κρέμα ή Μπριάμ λαχανικών φούρνου.
Για βραδινό: Ρολό χοιρινό γεμιστό με τυριά και πιπεριές ή Ρολό χοιρινό με πατάτες φούρνου και ρύζι ή Κοτόπουλο με πατάτες ή Μουσακά ή Παστίτσιο ή Κινέζικο πιάτο γλυκόξινο κοτόπουλο με νούντλς ή Τομάτες γεμιστές με ρύζι!

Αν μάλιστα κάποιος θελήσει να ξεκουραστεί θα υπάρχουν ράντζα, τα οποία όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία θυμίζουν… στρατώνες και είναι σίγουρο ότι αρκετοί… καναλάρχες θα δυσκολευτούν να βολευτούν. Βέβαια είναι σίγουρο ότι ουδείς από τους συμμετέχοντες δεν θα περάσει μία ξεκούραστη μέρα, αλλά ακόμα κι αν θελήσει να ξεκουραστεί θα είναι αρκετά άβολα…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom