Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Μόνο ο Λεβέντης δεν έριξε "πόρτα" στην πρόσκληση του Τσίπρα (φωτο & βίντεο)

Οι κυβερνητικές προτάσεις για να αλλάξει το Σύνταγμα

- Ξεκίνησε η εκδήλωση παρουσίασης των προτάσεων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Οι προετοιμασίες πριν την εκδήλωση και τα μέτρα ασφαλείας
- Ο Βασίλης Λεβέντης ο μόνος πολιτικός αρχηγός εκτός ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που παραβρέθηκε
- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στο διαμορφωμένο προαύλιο της Βουλής




Τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ανακοινώνει στον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η σύνθεση οργανωτικής επιτροπής για την διεξαγωγή μιας ανοιχτής διαδικασίας διαλόγου σε πανεθνική κλίμακα.

"Στόχος μας, σε πρώτη φάση, να διοργανωθούν συζητήσεις για την αναθεώρηση σε όλους τους δήμους της χώρας με τη συμμετοχή επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, κινήσεων πολιτών και συλλογικοτήτων αλλά και μεμονωμένων πολιτών."

Οι προετοιμασίες
Στο νότιο προαύλιο της Βουλής, στον χώρο που βλέπει το εντευκτήριο των βουλευτών, οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς. Ο τρόπος που έχουν τοποθετηθεί τα καθίσματα για τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης παραπέμπει σε διάταξη αντίστοιχη με ενός βουλευτηρίου.


Στη σημερινή εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας. Ειδικότερα έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων, το προεδρείο της Βουλής, βουλευτές, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, εκπρόσωποι εργοδοτικών, συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας
Εν τω μεταξύ, από δύο και τρεις ελέγχους περνούν όσοι θέλουν να παραβρεθούν στην εκδήλωση για την πρόταση της κυβέρνησης περί Συνταγματικής Αναθεώρησης. Η εκδήλωση είναι άλλωστε στο προαύλιο της Βουλής, κάτι που σημαίνει ότι δυνάμεις ασφαλείας του κοινοβουλίου, έχουν πάρει... φωτιά.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom