Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Κόβει κεφάλια ο Ερντογάν – Φήμες για στρατιωτικό νόμο

Σοκάρει ο “χάρτης” των νεκρών του πραξικοπήματος

- Γλίτωσαν το πραξικόπημα, πάνε για στρατιωτικό νόμο στην Τουρκία
- Ανθρωποκυνηγητό κατά αντικαθεστωτικών με αφορμή το πραξικόπημα
- Μάρτυρες και “προδότες που θα μείνουν άταφοι” διχάζουν την κοινωνία
- Μαζικές εκκαθαρίσεις, αλλά και στρατιωτικοί που διαφεύγουν... στα βουνά!


Το πραξικόπημα απέτυχε. Το καθεστώς κέρδισε και τώρα εκδικείται με όλα τα μέσα. Σαν πραγματικός Σουλτάνος ο Ερντογαν παίρνει, προς το παρόν μόνο μεταφορικά, κεφάλια σε όλα τα επίπεδα. Στρατιωτικές δυνάμεις, δικαιοσύνη, δημόσιο ως και κλήρος μπαίνουν στο στόχαστρο με μαζικές εκκαθαρίσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην Παιδεία 1.500 καθηγητές πανεπιστημίων 15.200 εκπαιδευτικοί που εργάζονταν σε δημόσια σχολεία και 21.000 από την ιδιωτική εκπαίδευση απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους ως ύποπτοι για σχέσεις με τους πραξικοπηματίες.

Ύστερα από τις μαζικές συλλήψεις στρατιωτικών και μετά από την απομάκρυνση στρατηγών και ανώτατων αξιωματικών από τα καθήκοντά τους ήρθε όπως λέει το πρακτορείο Ανατολού και η απομάκρυνση του αρχηγού της χωροφυλακής στην Τουρκία...


Την ίδια ώρα τα καθεστωτικά μέσα μιλούν για μάρτυρες και για προδότες. Δίνουν τον κατάλογο των νεκρών, αλλά και όσων φέρονται να εμπλέκονται στο πραξικόπημα.

Στους μάρτυρες περιλαμβάνονται 173 πολίτες, 62 αστυνομικοί και 5 στρατιώτες που αντέδρασαν στους πραξικοπηματίες, ενώ με μικρότερα γράμματα αναφέρεται ότι 24 από τους πραξικοπηματίες σκοτώθηκαν και άλλοι 50 έχουν συλληφθεί τραυματισμένοι.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ωστόσο και ο κατάλογος με όσους θεωρήθηκαν ύποπτοι και συνελήφθησαν.

6,319 στρατιωτικοί και 2.100 αστυνομικοί, μαζί με 650 πολίτες και 1.481 δικαστικούς.
Οι φυλακές γέμισαν και αυτό δεν είναι παρά μια απόδειξη ακραίας αντίδρασης. Μαζικές συλλήψεις αλλά και ταυτόχρονη ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Όλα “μυρίζουν” στρατιωτικό νόμο πλέον στην Τουρκία.


Ο “Σουλτάνος” Ερντογάν κατά πολλούς βρήκε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Κλείνει κανάλια και παίζει με τα καθεστωτικά μέσα το παιχνίδι των εντυπώσεων. Σοκάρει την ίδια ώρα ο χάρτης με τους νεκρούς του πραξικοπήματος που δείχνει τις μάχες που έγιναν την κρίσιμη νύχτα από Παρασκευή προς Σάββατο.

Για το καθεστώς ωστόσο ακόμη πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι απ' όσους έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα υπάρχει ένα μεγάλο μέρος το οποίο διαφεύγει. Κάποιοι έχουν βρει καταφύγιο στα βουνά, άλλοι ίσως έχουν περάσει σε άλλες χώρες.

Το καθεστώς διαψεύδει τα περί “αγνοούμενων” πλοίων και ελικοπτέρων ωστόσο ο Ερντογάν μένει στην “ασφάλεια” της Κωνσταντινούπολης, στο... σουλτανάτο του, όπου είναι βέβαιος ότι βρίσκεται μεταξύ καθεστωτικών. Αυτό ίσως λέει πολλά για την πραγματική κατάσταση στην Τουρκία.

Τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για τουλάχιστον 2 ελικόπτερα με πραξικοπηματίες, κομάντος που έλαβαν μάλιστα μέρος στην επιχείρηση σύλληψης ή δολοφονίας του Ερντογάν, που “λείπουν” και για πραξικοπηματίες που βρήκαν καταφύγιο στα βουνά. Η επιφυλακή βρίσκεται στο μάξιμουμ, πολεμικά αεροπλάνα περιπολούν υπό τον κίνδυνο εναέριων μέσων των πραξικοπηματιών που θα επιχειρήσουν νέες επιθέσεις...

Κάποιοι βλέπουν όμως σε όλα τα παραπάνω και μια άλλη όψη. Τη δημιουργία κλίματος απ' το καθεστώς έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολος ο δρόμος προς τις εκκαθαρίσεις, αλλά και την επιβολή στρατιωτικού νόμου που θα δώσει απόλυτη εξουσία στον Ερντογάν.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom