Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ο τρόμος σκεπάζει και πάλι τη Γαλλία! Οι τζιχαντιστές αναλαμβάνουν επίσημα την ευθύνη για την σφαγή ιερέα μέσα σε εκκλησία


- ΟΙ ΤΖΑΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
- Οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την σφαγή στην εκκλησία
- Λίγη ώρα νωρίτερα ο Φρανσουά Ολάντ είχε χαρακτηρίσει "τρομοκρατική πράξη" τη σημερινή επίθεση και κήρυξε τον πόλεμο στο ISIS
- Νεκροί και οι δύο δράστες - Ο ένας είχε φυλακιστεί στη Γαλλία και φορούσε "βραχιολάκι" εντοπισμού
- Δείτε τη φωτογραφία του 84χρονου καθολικού ιερέα που σφαγιάστηκε μέσα στο ναό
- Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως τον αποκεφάλισαν!


Μόλις οκτώ μήνες μετά τις πολύνεκρες και με χειρουργική ακρίβεια συντονισμένες επιθέσεις στο Παρίσι, που κόστισαν τη ζωή σε 133 ανθρώπους, το Ισλαμικό Κράτος χτυπά ξανά τη Γαλλία!

Επίσημη ανάληψη ευθύνης
Το ISIS ανέαβε την ευθύνη για το νέο αυτό χτύπημα μέσω του πρακτορείου Amaq το οποίο και ελέγχει, επιβεβαιώνοντας τους φόβους πως οι τζιχαντιστές κρύβονταν πίσω από την άγρια σφαγή ιερέα μέσα στην εκκλησία στη Νορμανδία, σήμερα το μεσημέρι.
Λίγο νωρίτερα το είχε επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος αμέσως έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας.
Ο Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε "τρομοκρατική πράξη" τη σημερινή επίθεση, λέγοντας για τους δράστες πως είναι «δύο τρομοκράτες που δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος».
«Αυτοί που επλήγησαν είναι οι καθολικοί, αλλά επίσης αυτό αφορά τους Γάλλους στο σύνολό τους», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας από τον τόπο της τραγωδίας, καλώντας τους Γάλλους να ενωθούν απέναντι στην τρoμοκρατία και να συγκροτήσουν «ένα μέτωπο που κανείς να μην μπορεί να διαρρήξει».



Σοκαριστικά στοιχεία
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι (σ.σ. ώρα Ελλάδος). Οι πληροφορίες ανέφεραν πως δύο άνδρες εισέβαλαν κρατώντας μαχαίρια σε μία εκκλησία στην περιοχή του Saint-Étienne-du-Rouvray.

Λίγο αργότερα μεταδόθηκε πως οι δύο ένοπλοι "εξουδετερώθηκαν", δηλαδή έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, ωστόσο δυστυχώς το περιστατικό δεν σταματά εκεί.
Αρχικά μεταδόθηκε πως οι δράστες έκοψαν τον λαιμό του ιερέα του Ναού, ωστόσο το i24NEWS με ενα tweet έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Η τελευταία εξέλιξη σύμφωνα με το δίκτυο αυτό αλλά και διεθνή μέσα που το επικαλούνται,είναι πως ο ιερέας έχει αποκεφαλιστεί μέσα στον Ιερό Ναό, με τους φόβους για νέο χτύπημα των τζιχαντιστών στη χώρα να κατακλύζουν τη Γαλλία.

Επισήμως οι γαλλικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τον αποκεφαλισμό, με τα περισσότερα μέσα να επιμένουν πως ο ηλικιωμένος ιερέας, που ονομαζόταν Jacques Hamel, πέθανε όταν οι δράστες του έκοψαν το λαιμό.

Εδώ και λίγη ώρα έχει δοθεί στη δημοσιότητα και η φωτογραφία του
UPDATE: French media @iTele reporting that one of the Normandy Church attackers was arrested for trying to go to Syria in 2015

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, έχει επίσης ενημερώσει πως εκτός από το νεκρό ιερέα, ένας ακόμη από τους ομήρους δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής αναλαμβάνει την έρευνα.

Πληροφορίες για τους δράστες
Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν να κάνουν με την ταυτότητα των δραστών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους δύο είχε φυλακιστεί στη Γαλλία επειδή το 2015 είχε προσπαθήσει να διαφύγει στη Συρία.
MORE: One of the attackers was jailed in France, and was under surveillance after trying to go to Syria in 2015 - @i24NEWS_EN
MORE: The attacker who spent time in French jail was under electronic bracelet surveillance according to @itele 


Μάλιστα, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ φορούσε ηλεκτρονικό "βραχιολάκι" εντοπισμού μετά την αποφυλάκισή του.

Το χρονικό
Η εισβολή ενόπλων σε ναό στην περιοχή του Saint-Étienne-du-Rouvray είχε τραγικό τέλος.
Δύο άτομα εισέβαλαν και κράτησαν ομήρους τουλάχιστον δυο καλόγριες και αρκετούς πιστούς.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Γαλλίας αναπτύχθηκαν άμεσα στο σημείο. Λίγα λεπτά μετά τις 12:00 έγινε γνωστό από το πρακτορείο Reuters ότι η ομηρία έλαβε τέλος και πως οι δύο οπλισμένοι εισβολείς έπεσαν νεκροί από πυρά των αστυνομικών.

Όλα δείχνουν πως έκριναν ότι οι δράστες ήταν εκτός ελέγχου και πως υπήρχε άμεσος κίνδυνος για τους ομήρους.

Ειδικά όταν διαπιστώθηκε πως οι δράστες είχαν δολοφονήσει εν ψυχρό τον ιερέα του ναού πάρθηκε η απόφαση επέμβασης, γεγονός που προκάλεσε μάχη σώμα με σώμα. Εκτός των δραστών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας.
Φωτό / DailymotionΦωτό / Dailymotion
Φωτό twitter / @ConflictsΦωτό twitter / @Conflicts
Φωτό twitter / @ConflictsΦωτό twitter / @Conflicts


URGENT: Hostage takers at French church 'neutralised', casualties feared among hostages http://on.rt.com/7km7 pic.twitter.com/RHWGWCCcUP

PHOTO: Firefighters, SWAT, anti-terror units at the hostage scene near the French Rouen http://on.rt.com/7km7 pic.twitter.com/zWrnT9tgil

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom