Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Νόμος του κράτους η "απλή αναλογική",αλλά από τις μεθεπόμενες εκλογές!!!


Πολύ φασαρία για το τίποτα ή μάλλον για τον αποπροσανατολισμό της κοινής  γνώμης από τα τρέχοντα έκανε η Κυβέρνηση με το νέο εκλογικό νόμο που ψήφισε και θέλει να πιστέψουμε πως είναι απλή αναλογική!

Απλή αναλογική κυρίες και κύριοι σημαίνει 1% = 3 έδρες,όλα
τ' άλλα είναι μαγειρείο... 

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε επί της αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ απείχε η Χρυσή Αυγή.

Στην ψηφοφορία κατ' άρθρον υπήρξαν διαφοροποιήσεις από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.
Οι Σπύρος Δανέλλης, Σπύρος Λυκούδης και Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσαν "παρών" στο άρθρο για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, σε αντίθεση με υπόλοιπους βουλευτές του Ποταμιού.

Επίσης, ο Γιώργος Αμυράς δήλωσε παρών στο άρθρο 1 για την ψήφο στα 17, ενώ ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε παρών στο άρθρο 1 και στο άρθρο 3 για το πλαφόν εισόδου στη βουλή και καταψήφισε τα υπόλοιπα....

Διαφοροποιήθηκε από την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Δημαράς, ο οποίος προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους.

Ο κ. Δημαράς δήλωσε «παρών» στο άρθρο 3 του εκλογικού νόμου που αφορά στο πλαφόν εισόδου των κομμάτων στη βουλή.

Απών από την ψηφοφορία ο Αντώνης Σαμαράς.

Ετσι κι αλλιώς ο νόμος που ψηφίστηκε δεν συγκέντρωσε,όπως άλλωστε αναμένονταν,200 ψήφους κι έτσι οι εκλογές όποτε κι αν γίνουν θα γίνουν με τον ισχύοντα νόμο που δίνει μπόνους 50 έδρες στο πρώτο κόμμα.

Πρώτη ήττα στην ουσία του Τσίπρα καθώς οι τρίπλες του δεν απέδωσαν αυτή τη φορά παρά μόνο αυτογκόλ!

Δεν πειράζει "σύντροφοι",παραγγείλτε καλού κακού από τώρα κανένα ζευγάρι κιάλια αν θέλετε να ξαναδείτε τη Βουλή μετά τις επόμενες εκλογές....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom