Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΔΕΙΤΕ LIVE από την Βουλή τη συζήτηση για το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην Cosco και τις κυβιστήσεις Δρίτσα

update:Η συζήτηση διεκόπη στις 13:10 (θα αρχίσει ξανά στις 14:00) για να φέρει οι κυβέρνηση τις τροποποιήσεις ώστε να ξέρουν γιατί πράγμα κουβεντιάζουν.Διαφώνησε το ΚΚΕ

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση από την Βουλή τη συζήτηση για τη σύμβαση ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ,η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον μετά τις χθεσινές λαθροχειρίες και κυβιστήσεις του υπουργού Θ. Δρίτσα....


Νωρίτερα,εξηγήσεις για τις αλλαγές που έχουν προκαλέσει εμπλοκή μεταξύ της κυβέρνησης και της Cosco όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού επιχείρησε να δώσει στην Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Ο κ. Δρίτσας επι της ουσίας είπε ότι τις αλλαγές για τις οποίες διαμαρτύρεται η Cosco δεν τις έκανε ο ίδιος, δηλαδή το υπουργείο του αλλά η γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

«Όχι το υπουργείο Ναυτιλίας αλλά η γενική γραμματεία της κυβέρνησης με κριτήριο όχι συμβατικό αλλά με κριτήριο ορθής νομοθέτησης προέβη σε αλλαγές που δεν έχουν σχέση με παραβίαση συμφωνημένων όρων και κανόνων», είπε ο κ. Δρίτσας.

Την ίδια ώρα, μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι ενστάσεις της εταιρείας Cosco για τη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική εταιρεία, "απειλεί" να τινάξει στον αέρα το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα από το Σάββατο.

Πληροφορίες φέρουν τον πρωθυπουργό αιφνιδιασμένο από την εξέλιξη και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον "συνήθη ύποπτο" Θοδωρή Δρίτσα, ωστόσο τόσο στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος όσο και του ΤΑΙΠΕΔ θεωρούν ότι ο υπουργός Ναυτιλίας δεν ευθύνεται και ότι οι ενστάσεις της εταιρείας δεν συνάδουν με τον θόρυβο που ξέσπασε και έχουν να κάνουν με "νομοτεχνικές βελτιώσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom