Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μεγαλόπολη (φωτο & βίντεο)

"Βούλιαξαν" σπίτια, καλλιέργειες και οδικό δίκτυο 

- Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε την Αρκαδία με έντονη βροχόπτωση στην περιοχή
- Κατολισθήσεις και χαλάζι και στη Μεγαλόπολη που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- Για δύο ώρες εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα αυτοκίνητά τους
- Ζημιές σε οδικό δίκτυο και καλλιέργειες


Πλημμυρικά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη και ήδη υπάρχουν πλημμυρισμένα ισόγεια στην πόλη, ενώ στην Τεγέα πέφτει έντονο χαλάζι κι έχει δημιουργήσει προβλήματα σε καλλιέργειες.
Κατολισθήσεις και εγκλωβισμένοι οδηγοί...
Στο ύψος της Μεγαλόπολης, σημειώθηκε χαλαζόπτωση με αυτοκίνητα να έχουν ζημιές και όπως λένε οδηγοί που ήταν εγκλωβισμένοι έσπαγαν βράχια και έπεφταν στο δρόμο.
Ο Δήμος Μεγαλόπολης μάλιστα, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που πλήττει τη Δυτική Ελλάδα.
Οδηγοί παρέμεναν στα αυτοκίνητά τους για δύο ώρες.
Παράλληλα κλειστή παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ η εθνική οδός Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος της Μανθυρέας από συσσώρευση υδάτων, ενώ καθαρίστηκε ο αυτοκινητόδρομος μετά την σήραγγα Ραψομμάτη και η κυκλοφορία από και προς την Καλαμάτα αποκαθίσταται σταδιακά.

Στην Μεγαλόπολη η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 12 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους που εγκλωβίστηκαν σε ισόγεια σπίτια στην πόλη και στο χωριό Περιβόλια, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο μέσα σε ισόγειο σπιτιού στη Μεγαλόπολη.
Στη Μεγαλόπολη σε εβδομήντα σπίτια έγινε άντληση υδάτων ενώ οι κλήσεις ξεπέρασαν στην Πυροσβεστική τις 140.

Συνολικά οι κλήσεις στον Νομό ξεπέρασαν τις 200...
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στο Νομό Αρκαδίας, η Υπηρεσία μας έχει δεχθεί 200 κλήσεις για αντλήσεις στην Μεγαλόπολη και 75 στην Τρίπολη.

Παράλληλα σε επιφυλακή βρίσκονται στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, γιατί τα νερά στην γέφυρα της Μπαρμπουτσάνας έχουν περάσει από πάνω και απειλείται το ορυχείο της Θωκνίας.

Επιπλέον λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος στη μισή πόλη της Τρίπολης που αποκαταστάθηκε σχεδόν δύο ώρες αργότερα.

Νωρίτερα στην εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας ιδιαίτερα σφοδρή χαλαζόπτωση εγκλωβισε τουλάχιστον 60 αυτοκίνητα μέσα στο τούνελ καθώς οι οδηγοί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν μπορούν να κινηθούν με τα οχήματά τους...
Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Με πληροφορίες - φωτογραφίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Alpha, kafeneio - megalopolis,kalimera-arkadia
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom