Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Κλίμα ανωμαλίας από τους τουρκοπράκτορες στην Θράκη

Προκαλούν και πιέζουν οι τουρκόφρονες για κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης
Τι να έχουν άραγε τα βαλιτσάκια που κουβαλάει ο ψευτομουφτής βγαίνοντας από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής;

- Παράνομη οργάνωση τουρκοφρόνων προαναγγέλλει διαδηλώσεις διεκδίκησης της τουρκικής ταυτότητας!
- Πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον στυγνό εκβιασμό – απειλή να καταργήσει την συνθήκη της Λωζάνης η Ελλάδα;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε πολίτη να δρα κατά της εσωτερικής ασφάλειας μίας χώρας; Είναι δυνατόν ανεμπόδιστα κάποιος να λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας, που με σειρά ενεργειών του επιχειρεί να καταστρέψει την ειρηνική συμβίωση των πολιτών; Είναι δυνατόν ένα κράτος να επιτρέπει με την σιωπή του την αποδόμησή του και την έκθεση έως και σε κίνδυνο απώλειας ζωής αγνώστου αριθμού των πολιτών του;

Τίποτε από αυτά δεν επιτρέπονται, αλλά όλα συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη. Και συμβαίνουν εξαιτίας της απαθούς κυβερνητικής «παρουσίας», η οποία για λόγους που δεν έχουν μέχρι σήμερα ούτε κατ’ ελάχιστο εξηγηθεί, επιτρέπει την λειτουργία παράνομων σωματείων, παρακρατικών ομάδων και εγνωσμένης εθνικής επικινδυνότητας «προσωπικοτήτων», που δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν την πλουσιότατη διαβίωσή τους μέσα από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Έκκληση για δημιουργία ενός Ντενκτάς στην Θράκη!

Λίγες ημέρες πριν, ο γνωστός ψευτομουφτής Ξάνθης, αλλά και γνωστός πράκτορας της Τουρκίας που δρα στην Ελληνική Θράκη, προέτρεψε τον πρόεδρο του κόμματος τουρκοφρόνων, Αλή Τσαβούς, να μετατραπεί σε «Ντενκτάς της Θράκης», δηλαδή να μεταμορφωθεί σε μία προσωπικότητα με παρακρατικές και παραστρατιωτικές δράσεις, με προβοκάτσιες εις βάρος μουσουλμάνων και χριστιανών και σε συνεργασία με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και ειδικές ομάδες του τουρκικού στρατού να δημιουργήσει συνθήκες ανωμαλίας εντός της Ελλάδας.

Είναι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί η τουρκική εξωτερική πολιτική (και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) για την υλοποίηση των σχεδιασμών της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη. Είναι ο άνθρωπος που εσχάτως ανέλαβε να «θερμάνει» μέσα από την Θράκη το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και κατόρθωσε προ ημερών να υπάρξει η πρώτη επίσημη (δημοσιοποιημένη) παρέμβαση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, με την κυβέρνηση των Αθηνών να απαντά σε χλιαρούς τόνους με αναφορές σε διεθνές δίκαιο κ.λ.π. ενώ υπήρξε θρασύτατη παρέμβαση σε ελληνικά εσωτερικά ζητήματα από την πλευρά της Τουρκίας.

Μηνύματα του Ερντογάν μέσω του ψευτομουφτή Ξάνθης

Ο γνωστός, για τις αγαστές σχέσεις με την Τουρκία, ψευτομουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει ούτε την αγορά του πολυτελούς αυτοκινήτου τζιπ που κυκλοφορεί, εκμεταλλευόμενος εσχάτως θρησκευτική γιορτή στον Εχίνο Ξάνθης, μετέφερε εθνικιστικά μηνύματα προς τους «τούρκους της Θράκης» από τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τουρκόγλωσση εφημερίδα Μilletgazetesi, που παρακολουθεί στενά και δημοσιεύει όλες τις δραστηριότητες των τουρκοφρόνων της Ελληνικής Θράκης, φυσικά και τις γιορτές Χάτιμ που αφορούν την ολοκλήρωση των μαθημάτων του Κορανίου (κουράν κουρσού), προ ημερών στον Εχίνο της Ξάνθης την προσευχή στο Χάτιμ την έκανε ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ενώ παριστάμενος ήταν ο τούρκος πρόξενος Αλί Ριζά Ακιντζί, αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ. 

Ο Μέτε μετά από την προσευχή, ακολουθώντας την πάγια τακτική πολιτικοποίησης των τζαμιών και μετατροπής τους σε χώρους τουρκικής προπαγάνδας, απευθυνόμενος στους παριστάμενους μουσουλμάνους μετέφερε τα χαιρετίσματα του Πρόεδρο της Τ.C. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον οποίο συνάντησε πριν από λίγες μέρες στην Άγκυρα.

Ο μουφτής Μέτε αναφέρθηκε στις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο κλείσιμο των δύο παραρτημάτων του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, στις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας και στην δήλωση του υπουργού Εξωτερικών που είπε πως ¨Η μειονότητα στην Θράκη είναι ελληνική¨, λέγοντας πως αυτά δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αποδεκτά, πως η τουρκική μειονότητα δεν πρέπει να παραμείνει σιωπηλή απέναντι σε όλα αυτά και ότι στην επόμενη περίοδο θα αντιδράσει με δημοκρατικό τρόπο.

Στην ομιλία του ο Μέτε , ανέφερε πως όταν επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον κάλεσε την δυτική Θράκη. Μετέφερε τα χαιρετίσματα και την αγάπη του Ερντογάν και περιέγραψε πως ηγέτες από κάθε βαθμίδα της μητέρας πατρίδας μας, παρακολουθούνε στενά τα θέματα της δυτικής Θράκης και εκφράζουν με δυνατό τρόπο την στήριξη τους. Είπε πως το μόνο που ζητάνε από εμάς είναι να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας αναλογούνε, να μην υποχωρήσουμε σε θέματα των εθνικών και θρησκευτικών μας αξιών, να είμαστε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία…

Ευτυχώς, για τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αμέτ Μέτε, δεν υπήρξε κανένας μουσουλμάνος για να τον ρωτήσει (όπως έγινε προ ημερών στα Μελίβοια Ξάνθης, από όπου έφυγε σιωπηλός και με πολλά νεύρα) που βρήκε λεφτά για να αγοράσει τζιπ πολυτελείας. Δυστυχώς, την ίδια ερώτηση φαίνεται να μην του έχει κάνει ούτε το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών…

Συμβουλευτική Επιτροπή: Εάν δεν δοθούν τα δικαιώματα μας, αρχίζουμε σκληρή δημοκρατική δράση

Σύμφωνα με την Μilletgazetesi η Συμβουλευτική Επιτροπή τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης συνεκλήθη για να αξιολογήσει τις πιέσεις και τις δηλώσεις της τελευταίας περιόδου κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Στην συνεδρίαση της αξιολογήθηκαν οι δηλώσεις τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας Παυλόπουλου και του υπουργού Εξωτερικών Κοτζιά, όσο και το κλείσιμο των δύο παραρτημάτων του Συλλόγου Επιστημόνων και κάποια άλλα προηγούμενα περιστατικά. Η Συμβουλευτική Επιτροπή τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, σχημάτισε ένα συμβούλιο για να εκφράσει στα πλέον ανώτερα όργανα την ανησυχία και τα αιτήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης σχετικά με αυτές τις καταστάσεις.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, συνεκλήθη στις 31 Μαΐου. Μετά από την συνεδρίαση ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε έκανε μια δήλωση. 
Η δήλωση του Μέτε ανέφερε τα εξής:
¨Η Συμβουλευτική Επιτροπή στην σημερινή της συνεδρίαση, εξουσιοδότησε βουλευτές, δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες να θέσουν την κατάσταση στα πλέον ανώτερα όργανα. Τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με την μειονότητα, τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, το κλέψιμο του αυτοκινήτου από το DEB και η μη επιστροφή του, η απαγωγή στελέχους της μουφτείας Ξάνθης και οι απειλές κατά του μουφτή και τέλος το κλείσιμο τν παραρτημάτων του BTAYTD. Για αυτό τον λόγο υπήρξε εξουσιοδότηση ώστε να εκφραστούν στα πλέον ανώτερα όργανα, αυτές οι πιέσεις σε βάρος της μειονότητας. Οι φίλοι αυτοί θα θέσουν την κατάσταση στα άτομα με την πλέον υψηλή εκπροσώπηση. Η μειονότητα θα συνεχίσει την αντίδραση της, ανάλογα με την απάντηση που θα πάρουμε από εκεί. Εάν οι ανώτατοι αιρετοί σταματήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ, εάν δεχτούν την μειονότητα ως ομόλογο ή εάν δοθούν τα δέοντα δικαιώματα στην μειονότητα, καλώς. Αλλά εάν δεν γίνει αυτό τότε αποφασίστηκε να φτάσουμε έως την δημοκρατικά χαρακτηριζόμενη ως σκληρή δράση της πορείας διαμαρτυρίας. Ανάλογα με την απάντηση που θα έχουμε, θα τα αξιολογήσουμε αυτά τις επόμενες μέρες¨.
Ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στην ομιλία που έκανε κατά την τελετή Χάτιμ στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης είχε αναφερθεί σε αυτά τα θέματα και είχε πει πως οι δηλώσεις που έγιναν και τα περιστατικά που συνέβησαν την τελευταία περίοδο, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και ότι αν χρειαστεί θα μπορούσε να γίνει και πορεία διαμαρτυρίας.

Τουρκική παραγγελιά η νέα πρόκληση

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πως ενώ υπάρχει άφθονο φωτογραφικό υλικό (που διοχετεύεται από τον προσκείμενο φιλικά στην Τουρκία ηλεκτρονικό Τύπο της Θράκης) από όλες τις συνεδριάσεις των διάφορων σωματείων, συλλόγων και «οργάνων» των τουρκοφρόνων της Ξάνθης, στην περίπτωση αυτής της συγκεκριμένης συνεδρίασης της (παράνομης) «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης» δεν υπάρχει κανένα φωτογραφικό ντοκουμέντο, ενισχύοντας τις υποψίες πως η συνεδρίαση δεν έγινε ποτέ, αλλά το «αποτέλεσμά» της είναι κείμενο που συντάχθηκε εντός του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής (από τον αρμόδιο επικεφαλή της ΜΙΤ Ιρφάν Τσετίν) και δόθηκε προς χρήση και εκμετάλλευση στην συγκεκριμένη (τονίζουμε πως είναι παράνομη) επιτροπή, η οποία συνεδρίασε χωρίς να ανακοινωθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων και των παρευρισκομένων, ενώ απορίας άξιο είναι πως δεν υπάρχει ούτε κάποιο βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις του ψευτομουφτή Αχμέτ Μέτε…!!!

Αυτή η τελευταία παρέμβαση του ψευτομουφτή και τουρκοπράκτορα, συνιστά ξεκάθαρη πρόκληση και εκβιασμό προς την ελληνική κυβέρνηση, γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτεί την εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας αναγνώριση της τουρκικής εθνικής ταυτότητας των μουσουλμάνων της Θράκης. Απαιτεί, δηλαδή ο Αχμέτ Μέτε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παραβιάσει η Ελλάδα τη συνθήκη της Λωζάνης και να την καταστήσει «γράμμα νεκρό», το οποίο αποτελεί επιδίωξη της Τουρκίας, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η εκ του μηδενός συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, την κυριαρχία στο Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα και, φυσικά, την ΑΟΖ (στόχευση της Άγκυρας αποτελεί η Ελληνική ΑΟΖ στο Καστελλόριζο).

Εκβιάζει, μάλιστα, ο αχυράνθρωπος και θρησκοκάπηλος Αχμέτ Μέτε, πως εάν η Ελλάδα δεν δεχθεί τις απαιτήσεις της παράνομης επιτροπής, τότε θα υπάρξει σειρά μέτρων κατά της Ελλάδας, εννοώντας καταγγελία σε διεθνή φόρα και οργανώσεις. Όμως, ανεβάζοντας τον πήχη του εκβιασμού, ο ψευτομουφτής εντελλόμενος της Τουρκίας απειλεί πως θα υπάρξουν και πορεία διαμαρτυρίας των «τούρκων» της Θράκης, γεγονός που –εάν συμβεί- θα τύχει της πλήρους εκμετάλλευσης από τα τουρκικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, τα οποία θα προβάλουν την «καταπάτηση» των ανθρωπίνων, πολιτικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων των «τούρκων» της Θράκης.

Εκβιάζει και απειλεί, λοιπόν, ο γενίτσαρος (είναι πομάκος και ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι μέχρι την ηλικία των 10 χρόνων δεν γνώριζε ούτε μία τουρκική λέξη) Αχμέτ Μέτε, δίνοντας την ευκαιρία στην Άγκυρα να μετρήσει τα όρια, τις διαθέσεις, τις προθέσεις και την αντοχή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αναμένοντας την λογική αρνητική απάντηση της Ελληνικής κυβέρνησης, το ενδιαφέρον δεν στρέφεται τόσο στο εάν το Τουρκικό Προξενείο θα προχωρήσει στην οργάνωση μίας πορείας διαμαρτυρίας (ο γράφων θεωρεί δεδομένη την τουρκική κίνηση), αλλά στο πως θα αντιδράσει ο Αλέξης Τσίπρας όταν θα πρέπει να καταστείλει μία πορεία πολιτών που στοχεύει στην διάλυση της συνθήκης της Λωζάνης, δηλαδή στην πλήρη κατάρρευση και αποδόμηση των όσων σήμερα ισχύουν επί των Ελληνοτουρκικών.

Θα υπάρξει επιβολή της τάξης από την Αστυνομία (ΜΑΤ) όπως κάνει η κυβέρνηση στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες (χριστιανούς ή μη μουσουλμάνους) ή, η κυβέρνηση θα επιλέξει να μην υπάρξει εμπλοκή των δυνάμεων ασφαλείας εκθέτοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια της Ελλάδας τόσο στο εσωτερικό της όσο και επί των συνόρων της;
Ο Αχμέτ Μέτε επιχειρεί να εισάγει (από το πουθενά) με τον πλέον βίαιο τρόπο ένα νέο ελληνοτουρκικό πρόβλημα, δηλαδή μία νέα τουρκική απαίτηση εις βάρος της Ελλάδας. Και όμως, κανένας εισαγγελέας δεν παρεμβαίνει, κανένας πολιτικός δεν προχωρά σε δηλώσεις, κανένας κυβερνητικός (εκπρόσωπος, μέλος ή στέλεχος της σημερινής κυβέρνησης) δεν έχει να πει τίποτε!

Γνωρίζουμε την αδιαφορία των εξ Αθηνών κυβερνώντων την Ελλάδα. Γνωρίζουμε, επίσης, την θυμηδία που προκαλούν τα εθνικά θέματα στην κυβέρνηση, στα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ελπίζουμε πως επιθυμούν να συγκρουστούν για ζητήματα που χαρακτηρίζονται ως εθνικά, αφού η λέξη «έθνος» είναι απαγορευμένη έως ανύπαρκτη για τους ιδεοληπτικά αγόμενους και φερόμενους πωλητικούς της πρωτο-δεύτερης φοράς αριστερής κυβέρνησης της Ελλάδας. Θα πρέπει όμως οι ίδιοι να γνωρίζουν πως είναι τελείως διαφορετική η βαρύτητα μεταξύ οικονομικών και εθνικών θεμάτων, όπως διαφορετικής βαρύτητας είναι και η περίπτωση αποτυχίας αντιμετώπισής τους.

Ίσως, όσοι ισχυρίζονται πως κυβερνούν την Ελλάδα από το Μέγαρο Μαξίμου, θα ήταν καλό να σκεφτούν το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση που αποφασίσουν να εμφανιστούν «χαλαροί», με τόνους «ήπιας πολιτικής» και προσφέροντας στον Ερντογάν άφθονο ζωτικό χώρο για να πραγματοποιήσει τις κινήσεις του εις βάρος της Ελλάδας. 
Εκτός και εάν στα διαβατήρια τους γράφει «υπηκοότητα τουρκική», οπότε…

Εν κατακλείδι, η Τουρκία για μία ακόμη φορά προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα μέσω της Θράκης, την οποία χρησιμοποιεί σταθερά ως μοχλό πίεσης απέναντι στις ελληνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να εισάγει νέα ζητήματα - διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και να "βαρύνει" την ατζέντα των διμερών διαφορών. Το ζητούμενο δεν είναι τι κάνει η Τουρκία μέσω των "εργαλείων" της στην Θράκη, αλλά το πως θα αντιδράσει η Ελλάδα ευρισκόμενη σε κατάσταση failed state (ουσιαστικά χωρίς κυβέρνηση, αφού άλλοι αποφασίζουν για την χώρα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τα εθνικά θέματα ή τα συμφέροντα της χώρας) με μία ανύπαρκτη κυβέρνηση (ο "κόφτης" αποτελεί αυτόματο πιλότο διακυβέρνησης προς όφελος μόνο των δανειστών και όχι της Ελλάδας, και καταργεί ουσιαστικά τους δύο πυλώνες ύπαρξης του κράτους, την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία), η οποία έχει και την τάση να αποφεύγει (ή και να ηττάται οικτρά) να αντιμετωπίσει τις πραγματικές της ευθύνες στις διαπραγματεύσεις.

Μπορεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιβάλει το αυτονόητο, δηλαδή το νόμο, στην περιοχή της Θράκης; Αν οι φερόμενοι και ως κυβερνήτες της Ελλάδας δεν είναι σε θέση, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την Θράκη ως γεωγραφικό κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας και τα συμβαίνοντα σε αυτήν με βάση την Ελληνική νομοθεσία και τα όσα με απόλυτη σαφήνεια ορίζονται από ειδικές συνθήκες (π.χ. συνθήκη της Λωζάνης), τότε αυτή η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί άμεσα, πριν δημιουργήσει -μετά την οικονομική καταστροφή- και μία εθνική ήττα τεραστίων διαστάσεων και ανυπολόγιστης ζημίας...

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση οφείλει να υπερασπιστεί την Θράκη, ως οφείλει, με κάθε μέσο και τρόπο. Ας ξεκινήσει με την εφαρμογή όσων ορίζει ο νόμος...

Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom