Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Πολιτική θύελλα από τη δήλωση Παπαχριστόπουλου για τη διαρροή στα wikileaks (βίντεο)


- Και ξαφνικά το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μυρίζει... μπαρούτι!
- Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Θ. Παπαχριστόπουλου πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ "έβγαλε στην φόρα το διάλογο Βελκουλέσκου - Τόμσεν", που διέρρευσε από τα wikileaks!
- Κατηγορεί τα ΜΜΕ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, που εξήγησε ότι εννοούσε... κάτι άλλο
- Σηκώνει τους τόνους ο Άδωνις Γεωργιάδης: "Ντροπή τους! Έδωσαν τα καλύτερα όπλα στον Τόμσεν"!
- Αναλυτικά όσα δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο E tv ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος


«Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, όταν έβγαλε στην φόρα το διάλογο Βαλκουλέσκου – Τόμσεν… το παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πως θα το έκαιγε διαφορετικά»! Αυτό είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προκαλώντας... πολιτικό σεισμό!

Η διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου, από τα wikileaks τον προηγούμενο μήνα, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με την ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίζει πως από αυτήν φαίνεται προσπάθεια του ΔΝΤ να οδηγήσει εκ νέου τη χώρα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, ενώ ακόμη η διαπραγμάτευση με τους εταίρους βρίσκεται σε εξέλιξη και η πρώτη αξιολόγηση... αγνοείται.

Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι με σκληρότατες ανακοινώσεις επιτέθηκαν τόσο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και στον βουλευτή των ΑΝΕΛ,ο οποίος με ανακοίνωσή του έσπευσε να διευκρινίσει πως οι δηλώσεις του... παρερμηνεύτηκαν (!) από τα "κακά" ΜΜΕ, αφήνοντας όλους εμάς που τις ακούσαμε με τα ίδια μας τα αυτιά να... απορούμε για τις ακουστικές μας επιδόσεις και τις αντιληπτικές μας ικανότητες...

Παράλληλα και ο αντιπρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΆδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους τόνισε πως οι ισορροπίες της διαπραγμάτευσης έχουν αλλάξει ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, όπου "η Ελλάδα θα πάει έχοντας χάσει κάθε αξιοπιστία", ενώ υπογράμμισε πως οι δηλώσεις Παπαχριστόπουλου αποδεικνύουν πωςπίσω από την υποκλοπή βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας!

"Εννοούσα ότι η κυβέρνηση έστειλε σκληρή επιστολή"



"Εγώ λέω ότι έβγαλε στη φόρα, είχε στείλει επιστολή πολύ σκληρή που δεν έχει ξανακάνει ποτέ κυβέρνηση τότε στην κυρία Λαγκάρντ και με όλους τους τόνους, είμαι από αυτούς που έχουν δέκα ηχητικά, όπου λέω ότι δεν απολογούμαι σε ανθρώπους καταδότες, γιατί την ώρα που έπρεπε να ασχοληθούν με την ουσία αυτού του διαλόγου, η οποία αποδεικνύεται και λίγο σωστή κατέδιδαν την κυβέρνησή τους, ότι αυτή υπέκλεψε κι έδωσε τον διάλογο και μάλιστα είπα μέσα στη Βουλή και το ηχητικό το έχω "θα κάνουνε το φουκαρά", με αγάπη το είπα αυτό, ήρωα γιατί δε μπορεί η ΚΥΠ να υποκλέψει καμία τέτοια συνομιλία και είναι δουλειά των wikileaks".

Με αυτή την τοποθέτηση, ο κύριος Παπαχριστόπουλος εξήγησε (;) στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο E tv, το γιατί θεωρεί πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και πως στην πραγματικότητα εννούσε κάτι διαφορετικό με αυτά που είπε στη Βουλή.

"Έβγαλε στη φόρα τη συνομιλία Τόμσεν - Βελκουλέσκου, είναι απλό", συνέχισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, που αργότερα τόνισε πως... τελικά δεν τα βάζει με τους δημοσιογράφους!

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Άδωνις Γεωργιάδης: "Παραδοχή πως πίσω από την υποκλοπή είναι ο Αλέξης Τσίπρας"!



Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΑΛέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις του κ. Παπαχριστόπουλου αποτελούν κυνική παραδοχή πως ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται πίσω από την υποκλοπή και την διαρροή της συνομιλίας!

Χαρακτηριστικά δήλωσε: "Η κυνική παραδοχή του εισηγητού επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου των ΑΝΕΛ και βουλευτού της συγλυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κυρίου Παπαχριστόπουλου, ότι ο υπεύθυνος για την υποκλοπή, αλλά και την διαρροή είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα το έκανε με σκοπό να κάψει αυτή τη συνομιλία, πιστεύω ειλικρινά ότι το Eurogroup της Δευτέρας έχει πάρει νέα τροπή. Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να παρουσιάσει την Ελλάδα στο εξωτερικό ως ένα κράτος απατεώνων, υποκλοπέων, παρανόμωνΜε μηδενική πια αξιοπιστία θα προσέλθει η Ελλάδα σε αυτή τη διαπραγμάτευση και να είστε βέβαιοι ότι αυτή την παραδοχή του κυρίου Παπαχριστόπουλου, που δυστυχώς επιβεβαίωσε τις χειρότερες υποψίες των ξένων για το ότι ο κύριος Τσίπρας παρακολουθούσε τηλεφωνικές συνυμολίες, θα την αξιοποιήσει ο κύριος Τόμσεν εις βάρος της Ελλάδος. Έδωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα καλύτερα όπλα στους δανειστές για να πιέσουν περαιτέρω τον ελληνικό λαό. Ντροπή τους".

Δείτε και την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη on camera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom