Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Άγριος καυγάς Μπάρκα - Κεγκέρογλου στο MEGA! - Απειλές για ξυλοδαρμό! (βίντεο)


Η ένταση ήταν μεγάλη στο στούντιο της πρωινής εκπομπής του MEGA με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Γιώργο Οικονομέα. Οι καλεσμένοι τους είχαν πάρει φωτιά και κυρίως ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.

Κάποια στιγμή και όταν ο κ. Μπάρκας υποστήριζε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφασίσει να καταργήσει το ΕΚΑΣ, ο κ. Κεγκέρογλου εξεμάνη. Τότε, παρενέβη ο Γιώργος Οικονομέας και του είπε: «Καλά μην τον δείρεις κιόλας επειδή μίλησε άσχημα» με τον κ. Κεγκέρογλου να απαντάει: «Ναι, θα το κάνω».

Όμως, τα πνεύματα είχαν ήδη οξυνθεί. Ο κ. Κεγκέρογλου είπε: «Την συνέχεια θα την δεις αν δεν την αποσύρει, με την τοποθέτησή μου». Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Κώστα Μπάρκα ο οποίος κάποια στιγμή σηκώθηκε όρθιος, έβγαλε το μικρόφωνο και αποχώρησε.



Ετσι περιγράφει η Αυγή το επεισόδιο
Το ΕΚΑΣ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφασίσει να το καταργήσει τόλμησε να πει ο Κωνσταντίνος Μπάρκας το πρωί στο Mega για να δεχθεί πλήθος ύβρεων και απειλών για χειροδικία, από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ), Β. Κεγκέρογλου.

"Τα ψέματα τέλος". "Ε, βέβαια θα σε δείρω". "Δεν θα σε αφήσω". "Απολογήσου τώρα" του είπε και ενώ προς στιγμή φάνηκε ότι ήθελε να το πάρει πίσω εντούτοις τελικά επέμεινε και συνέχισε σε υψηλούς τόνους με ύβρεις, προσωπικούς χαρακτηρισμούς και απειλές χειροδικίας, μέχρι που ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Έτσι ενώ φάνηκε μετά από τις παρεμβάσεις των δημοσιογράφων, αρχικά, να αποσύρει τις απειλές να προσθέτει στο "θα σε δείρω" το "πολιτικά" συνέχισε ακάθεκτος: «αν δεν αποσύρεις (εσύ) ότι η προηγούμενη κυβέρνηση (το) είχε αποφασίσει» αναφερόμενος στην κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Ο Κωνσταντίνος Μπάρκας επανέλαβε την αρχική τοποθέτησή του και κατήγγειλε το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που εσκεμμένα καλλιεργείται.
«Δεν σε σώνει τίποτα», «Γκεμπελιστή, προπαγανδιστή» συνέχιζε να φωνάζει ο κ. Κεγκέρογλου,ενώ ο Κ. Μπάρκας αποχωρώντας δήλωσε: «Σε αντιλήψεις δαρσίματος δεν θα συμμετάσχω. Ο κ. Κεγκέρογλου είναι υπόλογος για αυτά που λέει».

Ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο η αυξανόμενη ένταση με την οποία διατυπώνονται οι λεκτικές επιθέσεις που δέχονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια από τους εκπροσώπους των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ. Ελλείψει επιχειρημάτων τα στελέχη τους καταφεύγουν όλο και πιο συχνά στην επίκληση των "ψεμάτων" της κυβέρνησης, χωρίς να αντιπολιτεύονται ουσιαστικά, ή να αντιπροτείνουν τα δικά τους επιχειρήματα, ενώ η υπεράσπιση των δικών τους πεπραγμένων περιορίζεται και πάλι, στο να αντιτείνουν ότι η κυβέρνηση ψεύδεται. Σκοπός να πλήξουν με κάθε τρόπο, έστω και δια της επαναλήψεως των ύβρεων, το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Ενδεικτικό είναι ότι η κ. Βούλτεψη στη συνέχεια και αφού είχε αποχωρήσει ο κ. Μπάρκας αιτιολόγησε την στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην συνεταίρου της στην κυβέρνηση, Β. Κεγκέρογλου, με το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να αντέξουν τα "ψέματα" που ακούγονται από τα κυβερνητικά στελέχη και "χάνουν την υπομονή τους".

Όλα αυτά συστήνουν μια προσπάθεια "κατασκευής" κλίματος κλιμακούμενης τεχνητής έντασης, πόσο μάλλον αν συνδυαστούν με τη λεκτική επιθετική συμπεριφορά των σχολιαστών-δημοσιογράφων των καναλιών και τα συχνά καλέσματα από την πρωινή ζώνη, στον κόσμο για διαμαρτυρίες και αντιδράσεις εναντίον της κυβέρνησης.

Επί της ουσίας να υπενθυμίσουμε ότι στο mail Χαρδούβελη η πρόταση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν η κατάργησή του για 320.000 χαμηλοσυνταξιούχους που το δικαιούταν, όπως αναφερόταν στο τότε ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom