Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Μαραθώνιος στο Eurogroup: Σε δύο δόσεις.... η δόση των 10,3 δισ. ευρώ


Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από την Ελληνική πλευρά η εκταμίευση της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ θα γίνει,αλλά... σε δύο δόσεις και με συγκεκριμένους όρους.

Η συζήτηση στη συνεδρίαση του Eurogroup διεκόπη προσωρινά
λίγο πριν τα  μεσάνυχτα και θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί....(ως τώρα 12:30 π.μ. δεν έχει ξεκινήσει)

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο τμήμα της δόσης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί τον Ιούνιο,ενώ τα 2,8 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η δήλωση του Eurogroup θα αναφέρει ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και δεν θα υπάρχει αναφορά σε επόμενα έτη.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ζητούν αλλαγές σε ήδη ψηφισθέντα μέτρα και συγκεκριμένα νομοτεχνικές βελτιώσεις στις ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια. Επίσης, πιέζουν για την άμεση ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού.

Όσον αφορά στο θέμα του ελληνικού χρέους, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται μια λύση σε τρία στάδια, με τις κυριότερες παρεμβάσεις να προγραμματίζονται για μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος και πιο συγκεκριμένα το 2018.

Ωστόσο, ακόμη παραμένουν σημαντικές οι διαφωνίες μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Βερολίνου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom