Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο πατρικό σπίτι του Ν. Πλουμπίδη


Επίσκεψη - προσκύνημα στο πατρικό σπίτι του κομμουνιστή Νίκου Πλουμπίδη έκανε το πρωί της Κυριακής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας στα Λαγκάδια Αρκαδίας. 


Τα Λαγκάδια Αρκαδίας είναι ένα χωριό στη Γορτυνία,καθ' οδόν προς τα Τρόπαια, όπου  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε στην εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων της Πελοποννήσου για το Λαϊκό Διδασκαλείο.

Πάνω από την είσοδο του σπιτιού, που ανακαινίστηκε από συγγενείς του Ν. Πλουμπίδη, η οργάνωση Αρκαδίας του ΚΚΕ, το 1995 τοποθέτησε μαρμάρινη πλάκα στην οποία έγραψε: Εδώ γεννήθηκε ο Νίκος Πλουμπίδης, μέλος τους ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Εκτελέστηκε στις 14/8/1954. «Τιμή μου εγώ πάνω από όλα έχω την τιμή του Κόμματος».

Ο Δ. Κουτσούμπας κατέθεσε ένα μπουκέτο με κόκκινα λουλούδια στην είσοδο του σπιτιού. Ενημερώθηκε για την ιστορία του σπιτιού, αλλά και για μια βρύση που υπάρχει ακριβώς δίπλα, το σχέδιο της οποίας μετέφερε ο Νίκος Πλουμπίδης στη Μηλέα Ελασσόνας, όπου το 1927 υπηρετούσε σαν δάσκαλος.

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας περπάτησε στους δρόμους των Λαγκαδίων και συνομίλησε με τον αντιδήμαρχο του δήμου Γορτυνίας, Νικήτα Κανέλλο και κατοίκους του χωριού.

Επίσης, ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδίων και σημερινός δημοτικός σύμβουλος Στάθης Κούλης πρόσφερε ένα αναμνηστικό λεύκωμα στον Δ. Κουτσούμπα.
http://www.902.gr/

Διαβάστε ΕΔΩ ένα αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του λαϊκού ηγέτη Νίκου Πλουμπίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom