Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ενισχύονται τα ΜΑΤ στην Ειδομένη - Επίκειται επιχείρηση εκκένωσης


Σε εφαρμογή τίθεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του πρόχειρου καταυλισμού μεταναστών στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, εννέα διμοιρίες της
Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ) έχουν πάρει εντολή να μετακινηθούν το πρωί της Δευτέρας από την έδρα της υπηρεσίας στην Καισαριανή προς τον νομό Κιλκίς προκειμένου να συμμετάσχουν –εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν- στην επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων από την περιοχή της Ειδομένης σε οργανωμένους καταυλισμούς κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη μετακίνηση των αλλοδαπών προς οργανωμένους χώρους φιλοξενίας θα τεθεί σε ισχύ τις αμέσως επόμενες ημέρες δίχως -σύμφωνα με μια εκδοχή- να έχει προς το παρόν αποφασιστεί η ακριβής ημέρα και ώρα έναρξης της επιχείρησης.

«Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες» σχολίασε στέλεχος του υπουργείου που ρωτήθηκε σχετικά, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η εντολή για την έναρξη της επιχείρησης είναι πιθανότερο να δοθεί την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα στην Ειδομένη βρέθηκαν ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα παράτυπης μετανάστευσης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom