Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει τις συνθήκες ζωής των προσφύγων στην Ελλάδα

Η Υπάτη Αρμοστεία καλεί την Ελλάδα να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των προσφύγων

«Καταπέλτης» για τις συνθήκες ζωής των προσφύγων και των μεταναστών στην Ελλάδα είναι ο ΟΗΕ, ωστόσο καταλογίζει σημαντικές ευθύνες και στην ΕΕ για την κατάσταση αυτή.


«Οι πρόσφυγες σε ορισμένους χώρους στην Ελλάδα ζουν στριμωγμένοι,σε "συνθήκες που υπολείπονται των προδιαγραφών", σε "παραμελημένες αποθήκες και εργοστάσια" που δεν αερίζονται σωστά, με ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό, τουαλέτες και ντους», ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα Παρασκευή η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τις συνθήκες στα κέντρα φιλοξενίας και τους χώρους πρώτης υποδοχής.

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές, με την οικονομική υποστήριξη που παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να βρουν γρήγορα καλύτερες εναλλακτικές επιλογές» τόνισε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος της υπηρεσίας του Οργανισμού Μελίσα Φλέμινγκ.

«Ο εισηγητής 
του ΟΗΕ κατηγόρησε την ΕΕ ότι εγκατέλειψε τη μαστιζόμενη από λιτότητα Ελλάδα να χειριστεί το μεταναστευτικό μόνη της» σχολίασε από την πλευρά του στο Twitter ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) Κένεθ Ροθ.

http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom