Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες περί έκδοσης ανήλικων προσφύγων στο Ελληνικό


Εισαγγελική παρέμβαση για όσα δημόσια καταγγέλθηκαν ότι συμβαίνουν σε βάρος ανήλικων παιδιών στο χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό σημειώθηκε σήμερα μετά πρωτοβουλία της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε
στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς, δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου τα οποία αναφέρονται αφενός σε καταγγελίες του Δημάρχου Αλίμου Αττικής Ανδρέα Κονδύλη ότι τις νύκτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ορισμένοι φιλοξενούμενοι, εκδίδουν ανήλικα παιδιά και αφετέρου δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε εγκληματικές ομάδες στον καταυλισμό της Ειδομένης οι οποίες εκδίδουν βιαίως ανήλικες.

Η κυρία Δημητρίου η οποία είναι η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί των ανηλίκων, διαβίβασε τα επίμαχα δημοσιεύματα στις εν λόγω δύο εισαγγελικές αρχές για να πράξουν κατά την κρίση τους τα δέοντα. Δηλαδή, για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κονδύλης έχει καταγγείλει ότι τις νύχτες στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ορισμένοι φιλοξενούμενοι, εκδίδουν ανήλικα παιδιά, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Έχουμε πάρα πολλές πληροφορίες και καταγγελίες ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, εκεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, πάνω από την Ποσειδώνος σε έναν παράδρομο, εκεί που τερματίζουν τα λεωφορεία έχουμε ανήλικη πορνεία από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους».

Επίσης, άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ομάδες δρουν στην περιοχή της Ειδομένης, μέσα και έξω από τον καταυλισμό, αναπτύσσοντας εμπόριο «λευκής σαρκός» στα οποία συμμετέχουν και ανήλικα κορίτσια.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom