Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού


Άστατος θα είναι σήμερα Τετάρτη ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα
στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή σήμερα,με πτώση από αύριο Πέμπτη.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων, κυρίως στα δυτικά, από αργά το βράδυ.
Ανεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το απόγευμα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από αργά το βράδυ.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Από αργά το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα στην Κρήτη. Από το απόγευμα βαθμιαία οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.
Ανεμοι: δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από αργά το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες οι οποίες βαθμιαία από τις προμεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ιδία ένταση. Από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: άστατος νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Πέμπτη 05-05-2016
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες στα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες στα ανατολικά.

Παρασκευή 06-05-2016
Καιρός: στα ανατολικά και τα νότια άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

Σάββατο 07-05-2016
Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε περαιτέρω μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Κυριακή 08-05-2016
Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 09-05-2016
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom