Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Από σήμερα ο Δήμος Αθηναίων... δαγκώνει!

Δαγκάνες στα παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε την Παρασκευή 27 Μαϊου το σχέδιο του Δήμου για την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, στο οποίο περιλαμβάνονται και δραστικά μέτρα για όσους παρκάρουν παράνομα.

Δείτε την προειδοποίηση στο twitter ότι.... ο Δήμος δαγκώνει!


Στο σχέδιο ανάπλασης του χώρου Σταδίου – Αθηνάς – Μητροπόλεως – Κολοκοτρώνη, όπου συμπεριλαμβάνεται και η πλατεία Αγίας Ειρήνης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στην εκπομπή «Ραντεβού με το Δήμαρχο» από τον «αέρα» του Αθήνα 9.84.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο δήμος έχει διασφαλίσει τους πόρους και έχει έτοιμο το πλήρες σχέδιο ανάπλασης . «Θα είναι μια ολοκληρωμένη ανάπλαση, θα γίνουν οι ανάλογοι πεζόδρομοι, θα υπάρχει led φωτισμός, θα τηρηθούν οι νόμοι για τα τραπεζοκαθίσματα και θα εξοβελιστούν τα αυτοκίνητα κια οι μηχανές. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομιμότητας. Η πλατεία Αγίας Ειρήνης δεν θα γίνει ένας απέραντος χώρος τραπεζοκαθισμάτων. Αν γίνει αυτό, η πλατεία θα μαραζώσει γρήγορα, όπως έγινε και στην πλατεία Ψυρρή και στο Γκάζι όπου έχουμε πολλά προβλήματα. Δεν θα ανεχτούμε κάτι τέτοιο. Σε συνεργασία με τους κατοίκους, αλλά και με τους καταστηματάρχες, η ανάπλαση θα γίνει όπως πρέπει» τόνισε.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων προανήγγειλε από τον «αέρα» του Αθήνα 9.84 και το νέο μέτρο των «τροχοσφιγκτήρων» για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης.

Από την ερχόμενη εβδομάδα (από σήμερα λογικά), η Δημοτική Αστυνομία θα τοποθετεί «δαγκάνες» στους τροχούς των παράνομων σταθμευμένων οχημάτων και ο παραβάτης θα πρέπει να καταβάλλει επιτόπου το πρόστιμο, προκειμένου να φύγει, αλλιώς το όχημα θα μετακινείται με γερανό.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, «για ζητήματα εξόφθαλμης και προκλητικής παράνομης στάθμευσης, η κλήση δεν επαρκεί».Ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει καμπάνια μέσω των social media, όπου ανεβαίνουν φωτογραφίες παράνομων σταθμευμένων οχημάτων σε πεζόδρομους ή θέσεις ΑΜΕΑ. «Θεωρώ ότι έχουμε τη στήριξη των πολιτών σε αυτή μας τη δράση», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Αυτά εξήγγειλε με τυμπανοκρουσίες ο κύριος Καμίνης την Παρασκευή και ελπίζουμε το μέτρο να εφαρμοστεί άπαξ δια παντός κι όχι ν' αποτελέσει την ατραξιόν μερικών ημερών και μετά να ξεχαστεί,όπως συνήθως γίνεται στην Αθήνα και στην Ελλάδα γενικότερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom