Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Πιο προδότης δεν γίνεται

Γράφει ο Βασίλειος Βάσσης
μέλος ΕΠΑΜ Αγρινίου

Όταν την 25 Ιανουαρίου του 2015 ερχόταν στην εξουσία ο για πρώτη φορά αριστερά Τσίπρας το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) είχε στείλει μια επιστολή με την οποία έκανε γνωστό ότι μπορεί να μην πληρώσει για 6 μήνες το ΔΝΤ όσο δηλαδή θα κρατούσε η διαπραγμάτευση, για να έχει κι αυτός ένα καλό χαρτί στα χέρια του κατά την διαπραγμάτευση..

Και αυτό το λέει μέσα το καταστατικό του ΔΝΤ, ότι δηλαδή το Δάνειο που παίρνει ένα κράτος μέτοχος του ΔΝΤ γίνεται κόκκινο μετά από 24 μήνες.

Και λέω μόνο το ΔΝΤ γιατί τότε οι μόνες υποχρεώσεις που είχαμε ήταν μόνο προς το ΔΝΤ. Τότε έβγαιναν από διάφορους κύκλους του υπουργείου οικονομικών και του Μεγάρου Μαξίμου, (γιατί επώνυμα δεν τολμούσε κανένας να βγει να το διαψεύσει) ότι τάχα δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό γιατί το ΔΝΤ θα μας πτωχεύσει.

Έτσι αποφάσισαν να μαζέψουν ότι ρευστά διαθέσιμα υπήρχαν σε Δήμους, Περιφέρειες, Νοσοκομεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθώς και κάθε άλλο οργανισμό του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα και να πληρώσουν το ΔΝΤ καθώς έκαναν ότι διαπραγματεύονται.

Με αυτό τον τρόπο έφτασαν τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό στο ιλιγγιώδες ποσό των 750 δις ευρώ. Αν σκεφτεί κανείς ότι το ΑΕΠ της χώρας είναι στα 175 δις ευρώ τότε καταλαβαίνουμε γιατί ύψος βραχυχρόνιου δανεισμού μιλάμε. Αυτά συνέβησαν το 2015.

Πάμε τώρα στο 2016 που είναι και ο λόγος που γράφονται αυτά.

Την περασμένη Πέμπτη σε ένα μακροσκελές άρθρο της WSJ εμφανίζεται μια πρόταση του ΔΝΤ σύμφωνα με την οποία προτείνει να παγώσουν τα χρέη μέχρι το 2040 και μετά να επιμηκυνθούν μέχρι το 2080 με ένα σταθερό επιτόκιο 1,3% ή 1,4%.

Και εδώ είναι το ψητό της υπόθεσης. Αυτοί μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε το ΔΝΤ γιατί δεν προβλέπεται, και έρχεται τώρα το ίδιο το ΔΝΤ και σου λέει ότι μπορείς να το κάνεις.

Και αναρωτιέται κανείς,Εισαγγελέας σε αυτή τη χώρα υπάρχει ή όχι; 

Μάλλον όχι δεν υπάρχει. Γιατί αν υπήρχε θα τους είχε αρπάξει όλους αυτούς τους τύπους από την μπελαμάνα που λένε και λαϊκά και θα τους είχε καθίσει στο σκαμνί επί εσχάτη προδοσία.

Αν πραγματικά αυτή η φερόμενη ως «Ελληνική Κυβέρνηση» ενεργούσε πραγματικά σε όφελος του Ελληνικού λαού τότε θα έπρεπε να πάρει αμέσως την πρόταση αυτή και να πει προς τους δανειστές ότι αυτή η πρόταση είναι η βάση πάνω στην οποία θα διαπραγματευτούμε.

Και αυτό γιατί για 24 χρόνια δεν θα πληρώναμε απολύτως τίποτα και δεν θα είχαμε ψηφίσει όλα αυτά που ιδιωτικοποιούν το κράτος.

ΖΗΤΩ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι, γιατί ούτε ένα κόμμα της βουλής ούτε καν το ΚΚΕ ή η Χρυσή Αυγή που το παίζουν αντιμνημονιακοί οι μεν και πατριώτες οι δε (στα χαρτιά λέμε εμείς) δεν σήκωσε αυτό το θέμα, αντίθετα το έθαψαν όλοι γιατί όλοι είναι μέρος αυτού του παιχνιδιού που παίζεται τα 6 τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Μόνο το Ε.ΠΑ.Μ. είναι αυτό που το φωνάζει και ας μην είναι η λύση για την οποία αγωνίζεται.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom