Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Απασφάλισε ο "τσάρος"! "Έγκλημα πολέμου η κατάρριψη του αεροσκάφους μας από την Τουρκία! - Δεν μας έχουν δώσει εξηγήσεις"!


- Περίπου για μία ώρα συζήτησαν πίσω από τις... κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου ο ΑΛέξης Τσίπρας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
- Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα τα καλά συναισθήματα μεταξύ των δύο χωρών να μετατραπούν και σε "απτά οικονομικά αποτελέσματα"
- Νωρίτερα τον υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος
- Αυτή την ώρα το δείπνο εργασίας και στην συνέχεια οι υπογραφές των συμφωνιών
- Δείτε μέσα από βίντεο και φωτογραφίες όλα όσα συμβαίνουν κατά την πρώτη επίσκεψη του "τσάρου" της Ρωσίας μετά από 10 χρόνια





Ο Πρόεδρος της Ρωσίας "πάτησε" Αθήνα. Από μόνο του αυτό είναι είδηση. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για τις επόμενες δυο ημέρες θα είναι στο επίκεντρο αφού σήμερα θα βρίσκεται στην Αθήνα. Συνάντησε ήδη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ λίγο αργότερα θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Αύριο Σάββατο (28/05/206) θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν με την επίσκεψη Πούτιν 

  Τσίπρας: "Επιταχύνεται η διαδικασία για την βίζα"
  Τσίπρας: "Γυρνάμε σελίδα, περνάμε σε περίοδο σταθερότητας"
"Σήμερα επικυρώθηκε ο αναβαθμισμένος πολιτικός διάλογος αλλά υπογράψαμε και μια σειρά από μνημόνια συνεργασίας αν και αυτή δεν είναι η πιο χαρούμενη λέξη" είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Και συνέχισε: "Το Συριακό είχε επίπτωση την πρωτοφανή προσφυγική κρίση. Οι σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας και ΕΕ - Ρωσίας είναι κρίσιμες για την Ελλάδα. Ελπίζουμε η αναβάθμιση αυτή να παίξει καταλυτικό ρόλο στην καλυτέρευση των παραπάνω σχέσεων. Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο Πούτιν μίλησα για μια στιγμή μετάβασης. Περνάμε από μια πολυετή οικονομική κρίση σε μια περίοδο σταθερότητας και επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η οικονομική συνεργασία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε 1 εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες και να πολλαπλασιάσουμε αυτό τον αριθμό γιατί οι δύο λαοί συνδέονται με σχέσεις αιώνων".

  Απάντηση για την Κριμαία με... ρωσική παροιμία
"Το ζήτημα της Κριμαίας έκλεισε για πάντα, βάσει της επιθυμίας των ανθρώπων που ζουν εκεί. Υπάρχει μια παροιμία ρωσική που λέει μακάρι το μοσχάρι σας να φάει το λύκο μας" είπε ο Πρόεδρος Πούτιν.
  Αναφορές Πούτιν για τους δύο νεκρούς δημοσιογράφους στην Ουκρανία
  Πούτιν: "Μόλις αρθούν οι κυρώσεις θα κάνουμε κι εμείς ένα βήμα"
"Δεν επιβάλουμε εμείς τις κυρώσεις. Δεν είναι δικό μας θέμα. Αμέσως μόλις αρθούν θα κάνουμε ένα αντίστοιχο βήμα" είπε ο Πούτιν για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.
  Τσίπρας: "Σύνδεση Ρωσίας - ΕΕ η Ελλάδα"
"Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και είναι εξαιρετικά χρήσιμη τόσο για την ΕΕ όσο και για τη Ρωσία. Δεν υπάρχει μέλλον για την Ευρωπαϊκή Ήπειρο με την Ρωσία και την Ευρώπη σε αντιπαλότητα. Η Ελλάδα παίζει συνδετικό ρόλο σε αυτή τη σχέση. Οι τοποθετήσεις μας το αναδεικνύουν αυτό. Λύση είναι ο διάλογος" είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος εκ νέου στους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία.
Και συνέχισε: "Δεν μπορεί να υπάρχει ασφάλεια στην Ευρώπη χωρίς την Ρωσία σε αυτή την αρχιτεκτονική ασφάλειας".
  Επίθεση Πούτιν στην Τουρκία
"Για το αεροσκάφος που συνετρίβη έχω μιλήσει πολλές φορές. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι το τουρκικό μαχητικό μπορεί να επιτεθεί στο δικό μας αεροσκάφος. Αν το ξέραμε δεν θα το κάναμε έτσι. Δεν συνετρίβη μόνο το αεροσκάφος. Πυροβόλησαν και τον πιλότο κι αυτό είναι έγκλημα πολέμου. Είμαστε σε επαφή με τους εταίρους μας.. Ακόμα περιμένουμε τις εξηγήσεις αλλά δεν υπάρχουν", είπε ο Ρώσος Πρόεδρος "καρφώνοντας" την Τουρκία!
"Δεν ασχολούμαστε με το κουρδικό κράτος, Είναι θέμα του κουρδικού λαού" συμπλήρωσε ακόμη.
  Απαντά και ο Πούτιν με... αιχμές για τις ΗΠΑ!
"Θέλαμε να επεκταθούμε κιαι στο Νότιο ρεύμα αλλά δεν μας άφησαν, λόγω των πιέσεων των ΗΠΑ. Η Βουλγαρία σταμάτησε το έργο. Προτείναμε ένα έργο μέσω της Τουρκίας. Θα σας πω ένα μυστικό: Οι Τούρκοι εταίροι μας έλεγαν να αλλάξουμε τις τιμές προμηθειών αλλά δεν εγκρίθηκε από την Επιτροπή. Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε έργο αλλά χρειαζόμαστε εγγυήσεις. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον δεν θα ξοδέψουμε λεφτά σε αυτό. Έχουμε ξοδέψει λεφτά και μετά αποδείχτηκε ότι δεν συνεχίστηκαν τα έργα. Θέλουμε να δουλέψουμε στο Νότο της Ευρώπης. Gazprom και ΔΕΠΑ υπέγραψαν συνεργασίες. Μονόπλευρα οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία για την αντιαεροπορική άμυνα. Δεν ακούμε τίποτα πέρα από γενικά λόγια. Θα υπενθυμίσω ότι από την αρχή μας έλεγαν ότι είναι μόνο εναντίον της απειλής για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει με το Ιράν. Δεν υπάρχει απειλή από το Ιράν αλλά υπάρχει αντιαεροπορική βάση στη Ρουμανία. Γιατί; Υπάρχουν εγκαταστάσεις για πυραύλους με μεγάλη εμβέλεια που είναι απειλή για εμάς. Γι' αυτό αναγκαζόμαστε να αντιδράσουμε αντίστοιχα για τη Ρουμανία που δεν ήξερε τι σημαίνει να είμαστε μέσα στο στόχο. Θα εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας. Τα μέτρα αυτά είναι απαντητικά και το ίδιο θα γίνει και στην Πολωνία. Δεν θα κάνουμε τίποτα πριν δούμε τους πυραύλους στη γειτονική επικράτεια", είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
  Η πρώτη ερώτηση για τη Gazprom στον Αλέξη Τσίπρα
- Ερώτηση για την μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ελλάδα και την Ιταλία, σχετικά και με τις διαφωνίες της Κομισιόν
- Τσίπρας: "Η ενέργεια αποτελεί κεντρικό τομέα οικονομικής ανάπτυξης. Έχουμε στρατηγική επιδίωξη η Ελλάδα να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο. Εμείς έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι είμαστε ανοιχτοί στη συνεργασία και στο βαθμό που υπάρχουν δυνατότητες θα τις αξιοποιήσουμε, θεωρώντας ότι οι αγωγοί ενέργειας είναι γέφυρες φιλίας κι όχι αφορμές για συγκρούσεις. Η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα μέχρι εκεί που μπορεί. Αν ξεπεράσουν τις δυνατότητές μας, πρέπει να λειτουργήσουμε ως γέφυρα συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας. Εκτός του φυσικού αερίου υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες, όπως οι ανανεώσιμες πηγές, ο ηλεκτρισμός και το πετρέλαιο. Τα συζητήσαμε αυτά γιατί η ενέργεια πρέπει να καταστεί γέφυρα συνεργασίας".
  Ώρα ερωτήσεων
  Πούτιν: "Ευχαριστώ και... συγγνώμη"!
"Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό για την φιλοξενία αλλά και τους κατοίκους της Αθήνας για την θερμή υποδοχή", είπε κλείνοντας ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ζήτησε και... συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων!
  Πούτιν: "Αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα 1 εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες"
  Αναφορές στην Παιδεία
"Πολλοί Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν στη Ρωσία" τόνισε ακόμη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας πως ο τομέας της Παιδείας είναι ένας ακόμη τομέας για ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
  Πούτιν; "Είμαστε ευγνώμονες για την προσοχή στους τόπους μνήμης για την Ρωσία"
  Πούτιν: "Δίνουμε έμφαση στον τομέα του τουρισμού"
  Πούτιν: "Εξετάζεται το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της Αθήνας με το Σότσι"
  Για τις επενδύσεις
Ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμη σε μεγάλα περιθώρια για επενδυτικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών, φέρνοντας ως παράδειγμα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και τον λιμένα Θεσσαλονίκης.
  Για την ενέργεια
Πούτιν: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική πλευρά γαι το καθεστώς τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα συμμετέχουμε ενεργά. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην ενέργεια. Εδώ και 20 χρόνια η Ρωσία είναι ο βασικός προμηθευτής ενέργειας στην Ελλάδα. Το μνημόνιο συνεργασίας για την ενέργεια θα συμβάλει σε αυτό τον τομέα".
  Πούτιν: "Είχαμε πολύ ουσιαστικές συνομιλίες"
"Μαζί με τον Πρόεδρο Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Τσίπρα εξετάσαμε μια σειρά συμφωνιών και συνεργασιών με προοδευτική τάση. Το αφιερωματικό έτος Ελλάδας - Ρωσίας είναι πολύ σημαντικό με 170 και πάνω δράσεις όλων των τομέων και στις δύο χώρες", δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
  Συνάντηση Πούτιν με Κυριάκο Μητσοτάκη
Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει αργότερα απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Ρώσος Πρόεδρος στο Καβούρι.
  Ευχαριστίες Πούτιν για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία
  Ο λόγος στον Βλαντιμίρ Πούτιν
  Αναφορές και στο προσφυγικό
"Συζητήσαμε και για τον πόλεμο στη Συρία και τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα. Στηρίζουμε ενεργά τις προσπάθειες του ΟΗΕ που υποστηρίζει και η Ρωσία για κατάπαυση του πυρός, με αποφασιστική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική. Παράλληλα μιλήσαμε και για την κατάσταση στην Ουκρανία, με στόχο την εξασφάλιση της ειρήνης αλλά καιτ ης ασφάλειας των Ελλήνων που μένουν στο σημείο των συγκρούσεων. Καλωσορίζω για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο Πούτιν", είπε κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom