Κυριακή 22 Μαΐου 2016

153 «ΝΑΙ» και 10 εκατομμύρια «ΟΧΙ» - Πρόβλημα με την Κατριβάνου


Οργή λαού για το πολυνομοσχέδιο – «έκτρωμα» - Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν το «τσουνάμι» έμμεσων φόρων - «Ρήγμα» στη κυβέρνηση η διαφοροποίηση της Κατριβάνου που δεν ψήφισε τον κόφτη και το υπερταμείο, αλλά είπε ΝΑΙ επί της αρχής- Αυξάνονται καύσιμα, τσιγάρα και βασικά είδη διατροφής – Στο «σφυρί» η περιουσία των Ελλήνων – Αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν Τσίπρας και Καμμένος

Με 153 ψήφους υπέρ, 145 κατά και δύο απουσίες (Άδωνις Γεωγιάδης από Ν.Δ. και Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι) ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο – «λαιμητόμος» που βάζει μια για πάντα ταφόπλακα στο μέλλον του ελληνικού λαού.
Η βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά «όχι» στα άρθρα για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και στην τροπολογία για τον δημοσιονομικό κόφτη.
Η κίνηση αυτή της κυρίας Κατριβάνου δημιουργεί σοβαρό ζήτημα στη συνοχή της κυβέρνησης. Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αναστάτωση και πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να ζητηθεί η παραίτηση της κυρίας Κατριβάνου. 
Η ίδια στη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού δεν ήταν στην αίθουσα της ολομέλειας.
Μίνι θρίλερ και με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά, η οποία προς στιγμή εμφανίστηκε απούσα από την αίθουσα αλλά επανήλθε γρήγορα και ψήφισε «ναι».
«Ναι σε όλα» για την καρέκλα
Αυτοί που έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα κάνουν τους δανειστές να χορεύουν πεντοζάλη, ψήφισαν σήμερα στη Βουλή τη μεγαλύτερη φορολαίλαπα που έχει περάσει ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Τσίπρας και Καμμένος, υποταγμένοι πλήρως στις απαιτήσεις των δανειστών και θυμίζοντας ακριβώς τους προκατόχους τους, Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλο έβαλαν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της χώρας στους τοκογλύφους δανειστές και στην αυστηρή εποπτεία του κράτους για τις επόμενες δεκαετίες.
Οι νέες μνημονιακές δεσμεύσεις απέχουν έτη φωτός από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και από τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης. Άραγε, κ. Τσίπρα τι από αυτά που ψηφίστηκε σήμερα περιλαμβάνονταν στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Σε ποια παράγραφο μιλούσατε για αύξηση του ΈΝΦΙΑ; Σε ποιο σημείο αναφερόσασταν σε αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα; Πού είναι η 13η σύνταξη που τάξατε στους συνταξιούχους; Πότε μιλήσατε για κατάργηση του ΕΚΑΣ και δεν το θυμόμαστε;
Το περίφημο σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» που Τσίπρα και Καμμένος έκαναν σημεία προεκλογικά, μετατράπηκε σήμερα και επισήμως σε «κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη».
Για όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει καν την ευθιξία να ζητήσει ένα συγγνώμη, να κάνει τη στοιχειώδη αυτοκριτική. Με ύφος πατερναλιστικό ισχυρίζονται πως σώζουν τη χώρα και δίνουν συγχαρητήρια μεταξύ τους για τη δήθεν «ρύθμιση του χρέους». Γελάνε οι Βρυξέλλες με τις δηλώσεις Τσίπρα, Τσακαλώτου και Καμμένου για το χρέος και ξεκαθαρίζουν ότι έγινε απλά μια συζήτηση και τα περί συμφωνίας ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας της κυβέρνησης.
Πολιτικός... τσαρλατανισμός!
Ο κ. Τσίπρας ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης προσπάθησε να μετατρέψει το... μαύρο σε άσπρο παρουσιάζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, τα μέτρα της κυβέρνησης ως μέτρα που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη!!!
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, με φανερό εκνευρισμό και ένταση, υπεραμύνθηκε και των δύο πολυνομοσχεδίων, δια της επιθέσεως στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία μάλιστα μέμφθηκε γιατί αρνήθηκε να υπερψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους του τρίτου μνημονίου, αφού είχε ψηφίσει και τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.
Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα επέμειναν για άλλη μια φορά να ερμηνεύουν την ψήφο του ελληνικού λαού ως «λευκή επιταγή» για τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου, όπως ακριβώς έκαναν και με την αλλοίωση του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα του ΟΧΙ.
Ο πολιτικός τσαρλατανισμός δεν σταμάτησε εδώ. Τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Καμμένος μίλησαν για «κέρδη» από τη συμφωνία με κύριο τη συζήτηση που διεξάγεται για την ελάφρυνση του χρέους και έκαναν λόγο για «άνοιξη στην οικονομία».
Την ίδια ώρα, οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. με κροκοδείλια δάκρυα και δήθεν με βαριά καρδιά απολογούνταν ότι ψηφίζουν τα μέτρα με δυσκολία, ενώ άπαντες γνωρίζουν ότι μοναδική τους έγνοια είναι η διατήρηση των βουλευτικών τους προνομίων.
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom